Zoogcompressen absorberen de melk die uit de borst kan lekken tussen de voedingen door. Je draagt ze in je beha om melk weg te houden van je kleding. Zoogcompressen zijn er in verschillende stijlen, vormen en maten en sommige kun je ook wassen. Welke stijl je ook kiest om te gebruiken, deze kleine kussentjes zullen elke dag een tweede huid voor je zijn, dus zorg dat ze comfortabel zitten! Wanneer je kiest voor borstvoeding, zullen je borsten melk lekken tussen het voeden door van je baby. Het komt ook vaak voor dat je melk lekt als je je baby hoort huilen of wanneer het bijna tijd is om je baby te voeden. Bovendien zal de andere borst gaan lekken, terwijl je je baby de borstvoeding geeft. Het duurt een tijdje voordat je melk gereguleerd is, dus verwacht ten minste een paar maanden zoogcompressen te dragen. Ook is het is belangrijk om tijdens de borstvoeding je tepels zo droog mogelijk te houden. Dit om irritatie of schimmelinfecties te voorkomen. Dit betekent dat zelfs als je wasbare zoogcompressen gebruikt, je de compressen vaak zal moeten verschonen als ze nat zijn. Enkele tips om de juiste zoogcompressen te kiezen:

  • Kies zoogcompressen die zacht en absorberend zijn en jouw borsten laten ademen. Je zult een compres willen kiezen dat superzacht is en niet aan je tepels kleeft als ze nat worden. Kies dus voor een maximaal comfort!
  • Idealiter zijn wasbare zoogcompressen. Je zult de compressen lange tijd nodig hebben. Het komt dus voordeliger uit als je ze kunt hergebruiken. Bovendien zijn ze ontworpen om lang mee te gaan. Als je in de toekomst meer kinderen plant, heb je alvast je zoogcompressen in huis!
  • De grootte is ook een belangrijke factor om te overwegen. Je wilt uiteraard dat het compres een redelijk deel van je borst bedekt, terwijl het perfect in je bh past zodat het compres minder opvalt onder je kleding.
  • Vermijd “peek-a-boo” momenten en kies zoogcompressen met contouren! Je borst is rond, dus waarom zou je in vredesnaam zoogcompressen kopen die plat zijn?

Wasbare zoogcompressen: belangrijke feiten om te weten!

Wasbare zoogcompressen zijn stoffen compressen die net als de gewone zoogcompressen in je beha passen. Omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke vezels, bieden wasbare zoogcompressen een betere luchtcirculatie, wat nodig is om te helpen bij het genezingsproces van pijnlijke tepels. In plaats van de compressen na gebruik weg te gooien, kun je ze gemakkelijk wassen en drogen. De wasbare zoogcompressen van Blije Billetjes kunnen eenvoudig met de kleding van je baby worden gewassen in de wasmachine. Maar om paren bij elkaar te houden, was je ze beter in een waszak. Door wasbare zoogcompressen te gebruiken, houd je niet alleen rekening met het milieu – je spaart ook geld uit! Wasbare zoogcompressen zijn immers veel goedkoper omdat je ze kunt hergebruiken. Hierdoor daalt het aantal compressen dat je nodig hebt. Je kunt verwachten dat je tussen zes tot acht sets wasbare zoogcompressen nodig hebt. Bijvoorbeeld, de 8 paar wasbare zoogcompressen van Blije Billetjes zijn verpakt in een tasje en absorberen supersterk https://www.blijebilletjes.nl/product/wasbare-zoogcompressen-groot-met-tasje-8-stuks-2/, wat je vrijwaart van gênante momenten!

Hoeveel aankopen?

Over het algemeen begint een moeder die borstvoeding geeft met zes sets. Hiermee kun je ongeveer één tot twee paar wassen, drie paar beschikbaar houden gedurende de dag en één reservepaar in de luiertas in geval van nood. Dat gezegd hebbende, elke vrouw is anders. Het hangt allemaal af van hoeveel melk je lekt en hoe vaak je je wilt verschonen. Misschien heb je in het begin ook meer wasbare zoogcompressen nodig tot je melkproductie is geregeld. Je beslist dus zelf hoeveel je er aankoopt. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn