Je lichaam is een ingewikkeld fenomeen waar van alles mee gebeurt tijdens 1 mensenleven. Het groeit, wordt sterker, wordt ouder en vergaat uiteindelijk weer. Tijdens dit hele proces wordt elke cel in je lichaam om de 7 jaar omgewisseld voor een nieuwe. Dat betekent dat je om de 7 jaar eigenlijk helemaal nieuw bent. Hoe je veroudert, hoe je je voelt, hoe lekker je in je vel zit hangt echter ook voor een groot deel samen met de zorg die jij aan je lichaam besteedt. Je kunt niet voorkomen dat je ouder wordt, maar de manier van ouder worden heb je wel (deels) zelf in de hand. Een leven met veel drank, drugs en tabak zorgt voor een sneller ouderwordingsproces. Je kunt je voorstellen dat je in je lichaam een vuur hebt branden en als je dat op een laag pitje zet, dan kun je langer van de brandstof gebruik maken. Een kalme levenswijze, zorgt ook voor een rustige wijze van ouder worden. Maar als je er inderdaad een heftige levensstijl op na houdt, dan verbruik je meer brandstof. De vlam brandt dan veel intenser, maar de levensduur van de vlam is echter van korte duur. Er valt wat voor te zeggen natuurlijk om toch een felle vlam te laten branden, want een klein brandend vlammetje kun je ook zien als een teken van middelmatigheid. Maar als je wel gewoon lang van je lichaam wilt kunnen genieten, dan heb je een diëtiste in Den Haag nodig. Deze diëtiste in Den Haag kan jou namelijk vertellen hoe de balans is tussen spieren en vet in je lichaam. Soms bevat je lichaam veel vet, terwijl je wel gewoon slank bent. Slank betekent dan ook niet per se dat je lichaam gezond is of dat je er een gezonde levensstijl op na houdt. Daarnaast stop je als mens ook van alles in je lichaam wat betreft brandstof. Brandstof bestaat voor mensen uit eten. We hebben een schijf van 5 uitgevonden aan de hand waarvan je weet wat je lichaam zoal nodig heeft. Als je elke dag een flinke bak met patat mayo eet en een lekkere frikandel speciaal, dan krijgt je lichaam dus lang niet alle benodigde voedingstoffen binnen. Het voedsel dat wel binnenkomt, is daarnaast ook nog eens ongezond en zal juist leiden tot een groter vetpercentage en overgewicht. Een dergelijk voedingspatroon zal leiden tot vermoeidheid, een ongezonde levensstijl, een gebrek aan energie en een gebrek aan levenslust. Daarnaast vergroot je de kans op ziektes. Maar het is soms moeilijk om te ontdekken wat je nu wel en niet moet eten. Een diëtiste in Den Haag kan je daarbij helpen.

Krijg weer vat op je eigen leven via de hulp van een diëtiste in Den Haag

Als je het idee hebt dat je geen grip meer hebt op je leven, als je je futloos voelt en het idee hebt dat je nooit energie hebt, dan is de kans groot dat je dieet hierbij een rol speelt. Een diëtiste in Den Haag kan je helpen om je leven weer op de rails te krijgen. Structuur en routine zijn belangrijk en iemand die je precies kan vertellen wat je nu wel en niet moet eten kan daarbij zeer belangrijk zijn. Via een diëtiste in Den Haag kun je je lichaam weer energie geven.

De juiste diëtiste in Den Haag vind je via dietistenpraktijkalmaaz.nl

Als je op zoek bent naar een diëtiste in Den Haag, dan kun je terecht bij Diëtistenpraktijk Almaaz. Op de site vind je meer informatie over:

  • Diabetes Mellitus
  • Hypertensie (hoge bloeddruk),
  • Hypercholesterolemie (hoge cholesterol)
  • Ondervoeding
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn