Sommige essentiële apparaten kosten steeds maar weer een hoop geld. Een printer is bijvoorbeeld erg belangrijk als je een bedrijf hebt, maar ook in huis kan het knap lastig zijn dat je niets kan printen. Even snel naar de bioscoop met online bestelde kaartjes wordt bijvoorbeeld al lastig, omdat je deze kaartjes zelf moet printen. En als de kinderen een opdracht moeten inleveren op school is het vervelend als ze hier eerder voor van huis moeten omdat ze het thuis niet kunnen printen. De kosten van een printer zitten over het algemeen niet in het apparaat zelf, maar in de materialen die de machine nodig heeft om te kunnen werken. Een printer is al te koop voor een paar tientjes. Natuurlijk zijn er ook heel wat betere en dus ook duurdere exemplaren te verkrijgen, maar de echte kosten gaan zitten in de cartridges met inkt die het apparaat nodig heeft. Er zijn dan ook verschillende soorten printers die verschillende soorten cartridges nodig hebben. Het kan soms voordelig zijn om een duurdere printer te kopen, omdat hier voordeligere cartridges in moeten. Als je de printer veel gebruikt kan dit heel wat voordeel opleveren. Het is niet altijd gemakkelijk om een goede printer uit te zoeken die praktisch is, goed functioneert, aan je eisen voldoet, in de budget past en die ook nog eens voordelige cartridges gebruikt. Het is echter wel belangrijk om hier goed over na te denken voor je een printer aanschaft. De kosten kunnen ongemerkt hoog oplopen en dit is natuurlijk niet de bedoeling als je een printer gaat kopen. Daarom kun je het beste eerst uitzoeken wat voor soort cartridges het meest voordelig zijn voor je een aankoop gaat doen.

Verschillende soorten cartridges

Er zijn heel wat verschillende soorten cartridges voor printers, die allemaal op een andere manier inkt leveren aan de printer. Een printer gebruikt over het algemeen vier kleuren om een kleurenprint te kunnen maken: rood, geel, blauw en zwart. Vaak wordt voor een print in zwart-wit alleen de zwarte inkt gebruikt. De meest bekende cartridges zijn een soort blokken, met vier aparte onderdelen voor de verschillende kleuren. Een groot nadeel hiervan is echter dat als één van de kleuren op is, de afdrukken niet meer mooi worden en de hele cartridge vervangen moet worden, terwijl de andere kleuren nog lang niet op zijn. Bovendien gebruiken sommige goedkope printers alle kleuren om zwart van te maken terwijl dit helemaal niet voordelig is. Als je veel gebruik maakt van de printer is het in de meeste gevallen het beste om te kiezen voor een printer die losse cartridges gebruikt voor de verschillende kleuren. Vaak is de zwarte cartridge groter dan de cartridges met de andere kleuren, omdat zwart het meeste gebruikt wordt. Als de zwarte inkt dan vervolgens op raakt, kan alleen deze cartridge vervangen worden en kunnen de andere cartridges gewoon blijven zitten. Hiermee bespaar je een hoop geld, omdat je niet alleen geen inkt ongebruikt weggooit, maar omdat deze cartridges vaak een stuk goedkoper zijn dan de cartridges met meerdere kleuren. Sommige bedrijven bieden aan de gebruikte lege cartridges opnieuw te vullen tegen een voordelige prijs. Het is echter niet aan te raden om hier gebruik van te maken, omdat de cartridges dan kunnen gaan lekken en dit ervoor kan zorgen dat de printer kapot gaat. Bovendien wordt het resultaat vaak een stuk minder mooi, omdat de inkt van lagere kwaliteit is. Het aanschaffen van een cartridge van hoge kwaliteit is gelukkig mogelijk voor een voordelige prijs, dus dit valt zeker aan te raden.

Online iedere soort cartridge kopen

Als je een printer hebt gekocht, krijg je hier vaak een volle cartridge met inkt bij. Als de inkt echter op begint te raken, moet je op zoek naar een betrouwbaar bedrijf om cartridges aan te schaffen, zodat je kunt blijven printen. Op www.uwcartridgewinkel.nl vind je een uitgebreid aanbod cartridges, zodat de geschikte cartridge er bijna altijd wel bij zit. Het is een betrouwbaar bedrijf dat gegarandeerd goede kwaliteit levert. Het heeft bijvoorbeeld verschillende keurmerken zoals het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je bestelde en betaalde producten geleverd worden. Op de site vind je een webwinkel met een uitgebreid aanbod. Je kunt gemakkelijk de cartridge voor jouw printer vinden, omdat er een handige zoekfunctie is. Je kunt selecteren op merk printer, cartridge type of toner type en ook worden er diverse kantoorartikelen verkocht. Als je een merk printer hebt gekozen, wordt er een overzicht gegeven van alle printers waar cartridges voor verkocht worden. Zo kun je direct zien of de cartridge voor jouw printer hier wordt verkocht en krijg je ook direct de prijs te zien. Het bedrijf levert niet alleen kwaliteitsproducten, maar ook een uitstekende service. Zo vind je op een zichtbare plek op de website het telefoonnummer van de klantenservice met hierbij vermeld de tijden waarop je kunt bellen met vragen, opmerkingen of klachten. Daarnaast kun je op de website een handig hulpmenu vinden met informatie over het plaatsen van een bestelling, betaalmethodes, levertijd, verzendkosten, klachtenprocedures, garantietermijnen en retourprocedures. Naast kwalitatief goede producten biedt het bedrijf een zichttermijn van 30 dagen, garantie op de aangekochte producten en hulp bij problemen. Als er iets niet klopt bij een bestelling kun je goed vinden wat je in die situatie moet doen en er wordt veel informatie gegeven over contactmogelijkheden. Ga dus voor nieuwe cartridges voor je printer naar www.uwcartridgewinkel.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn