Tot een jaar of tien geleden was er nog niet zoveel aandacht voor het stoppen met roken. We wisten wel al dat het niet gezond was en flinke schade aan je lijf kan toebrengen, maar in de meeste openbare gelegenheden mocht toen nog gerookt worden, wat al aangeeft dat er niet zo moeilijk over werd gedaan. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Ik spreek denk ik voor velen als ik zeg dat ik blij ben dat er in uitgaansgelegenheden niet meer gerookt mag worden. Ik vind het zelf namelijk ontzettend vies als ik andermans rook inadem, en moest bovendien mijn stinkende uitgaanskleren uitgebreid wassen om die vieze geur eruit te krijgen. Dat behoort nu gelukkig tot het verleden. Over het algemeen zie ik ook steeds minder rokers, en daar tegenover steeds meer mensen met een e-sigaret. En net als met alles dat nieuw is moeten mensen er eerst even aan wennen voordat het sociaal geaccepteerd is om een e-sigaret te gebruiken. Zelf vind ik het eigenlijk wel goed om te zien, die persoon had namelijk ook een normale sigaret kunnen pakken, maar kiest bewust voor het minder slechte alternatief. En de rook die van een e-sigaret komt is minder schadelijk voor mijn gezondheid, er zit namelijk geen teer en koolmonoxide in. Ik kan me dan ook voorstellen dat het een prettige methode is om mee af te kicken van het echte roken. Je bent nu eenmaal gewend aan dat staafje tussen je vingers, en op de momenten dat je normaal gesproken een sigaret had gerookt wil je gewoon iets om handen hebben. Een e-sigaret is dan de perfecte oplossing omdat het meer sociaal geaccepteerd is dan het roken van normale sigaretten. 

De ene e-sigaret is de andere niet

Er bestaan heel veel verschillen tussen de diverse soorten e-sigaretten, waarvan de belangrijkste misschien wel de maat is. De ene persoon vindt het fijn om een wat groter staafje in zijn hand te houden dan de andere. Vooral vrouwen kiezen vaak voor een smal en fijn model, dat er bovendien wat eleganter uitziet in hun kleinere handen. Maar welke e-sigaret je ook kiest, ze werken allemaal vrijwel hetzelfde. In het apparaatje komt een soort waterdamp vrij die je vervolgens inademt. Eigenlijk ben je dus aan het dampen en niet aan het roken, maar waarschijnlijk heeft men toch voor de term e-roken gekozen omdat dit iets logischer in de oren klinkt. Als je net begint is het meestal even wennen, zeker als je jarenlang echte sigaretten hebt gerookt. Vooral voor je longen is het wennen aan de e-sigaret. Ze zijn namelijk rook gewend. Gelukkig wen je heel snel aan deze manier van ‘dampen’ en willen de meesten niet meer terug naar het roken van echte sigaretten. Of dat nu is omdat het beter voor hun gezondheid is, of omdat ze de damp lekkerder vinden…

Een totaalaanbod e-smokers online

In de webshop van de E-smokershop (e-smokershop.nl) vindt je een groot aanbod. Hier vind je dus zeker jouw ideale e-sigaret. Bovendien hebben ze echt alles wat je nodig hebt voor het e-smoken, zoals:

• Batterijen.
• E-liquid.
• Adapters en connectors.

Vanwege wet- en regelgeving mogen ze niet teveel vertellen over de e-sigaret, maar wat ze wel doen is tips en adviezen geven over welke voor jou het meest geschikt is. Zo stellen ze bijvoorbeeld dat je als beginner beter geen exemplaar met moeilijke instellingen of een Sub Ohm Damper kunt kiezen, omdat die vrij ingewikkeld in gebruik zijn. Weet je niet welke je moet kiezen? Contacteer ze dan gerust voor advies!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn