De decoratie van je woning is een van de belangrijkste manieren om het gezellig te maken. Een huis moet in de eerste plaats gezellig zijn, als je wilt dat het een thuis voor je wordt. De gezelligheid is echter niet het enige dat ervoor zorgt dat je het fijn vindt in je woning en je er gelukkig en veilig voelt. Je moet je er goed voelen en het moet in zekere mate aan je wensen en verwachtingen voldoen. De sfeer in de woning is ook belangrijk, en dat is niet alleen afhankelijk van hoe gezellig het er is. Natuurlijk is gezelligheid belangrijk, en dit kun je bijvoorbeeld creëren met kleuren, decoratie en inrichting. De sfeer wordt echter ook door andere factoren bepaald. Zo heeft de temperatuur in de woning een grote invloed op de mate waarin je het fijn vindt om binnen te zijn. Als het te warm is in de kamers, kan het erg onaangenaam zijn om er te moeten slapen of leven en ook te koude kamers zijn niet fijn. Er zijn verschillende factoren die de temperatuur in een kamer beïnvloeden, maar de radiatoren zijn het belangrijkste. Radiatoren verspreiden de warmte die door de ketel wordt aangemaakt door de ruimte. Radiatoren zijn met elkaar en met de kachel of ketel verbonden en het water dat is opgewarmd stroomt door de leidingen. De radiatoren warmen op en geven warmte af aan de kamer. De radiatoren hebben een knop, waarmee de temperatuur geregeld kan worden. Sommige exemplaren hebben een knop die alleen open of dicht kan, anderen hebben een thermostaatknop die op de thermostaat van de ketel kan worden afgesteld. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat het altijd ongeveer dezelfde temperatuur wordt in de kamer, ook al slaat de ketel vaak aan. Als de thermostaat voelt dat het te koud wordt, warmt de ketel namelijk water op dat hij naar de radiatoren stuurt. In principe gaat het overal heen, behalve als er een radiator is dichtgedraaid. Een radiator met thermostaatknop wordt alleen warm wanneer de knop staat ingesteld op een hogere temperatuur, zodat het niet altijd warm wordt in de kamers waar de radiatoren open staan. Blijft het altijd te koud in een ruimte? Dan kan het zijn dat de radiator niet genoeg vermogen heeft om de kamer voldoende op te warmen. Dan kan het een goed idee zijn om een groter of zwaarder model aan te schaffen.

Verschillende soorten radiatoren

Radiatoren zijn er in veel verschillende soorten en maten. Voor je een nieuwe radiator wilt gaan aanschaffen, is het belangrijk dat je eerst gaat kijken waar de nieuwe radiator moet staan. Niet ieder model past even goed in de ruimte, omdat er verschillende maten en vormen zijn. Bij het uitzoeken van een nieuwe radiator moet je vooral letten op:

  • het vermogen
  • de vorm
  • de afmetingen

Ervan uitgaande dat je een nieuwe radiator wilt aanschaffen omdat een kamer niet warm genoeg wordt, moet je eerst kijken naar het vermogen van het nieuwe model. Oudere radiatoren hebben vaak een minder hoog vermogen dan de modellen die tegenwoordig te koop zijn. Ook gaan oude exemplaren op den duur slijten, wat ervoor zorgt dat ze minder goed functioneren. Wanneer je een nieuw model gaat aanschaffen waarmee je een erg oud exemplaar vervangt, kun je eigenlijk alleen maar een radiator met meer vermogen aanschaffen. Naast het vermogen is de maat van het ding van belang. Je moet goed kijken of het nieuwe ding past op dezelfde plek als waar de oude radiator zat. Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe plek uit te zoeken, bijvoorbeeld omdat de oude plek niet handig was. Je kunt een radiator bijvoorbeeld beter op een plek installeren waar hij de warmte goed kwijt kan, dan achter een bank of kast. Na de juiste maat gevonden te hebben moet je nog kijken wat voor soort model je wilt. Er zijn radiatoren verkrijgbaar die een klassieke look hebben, maar er zijn ook diverse moderne modellen verkrijgbaar. Voor in de badkamer zijn er speciale modellen, die ook in de keuken te gebruiken zijn.

Online een nieuwe radiator kopen

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar bedrijf om een nieuwe radiator aan te schaffen, dan kun je het beste eens op het internet gaan kijken. Diverse bouwmarkten en woonwinkels verkopen namelijk wel radiatoren, maar het assortiment is hier vaak beperkt. Het voordeel van het internet is dat je een aantal modellen die je mooi vindt en die aan je eisen voldoen naast elkaar kunt zetten en een keuze kunt maken op basis van verschillende radiatoren. Op www.altijddegoedkoopste.nl vind je verschillende soorten radiatoren voor een voordelige prijs. Op deze website vind je niet alleen verschillende radiatoren waar je uit kunt kiezen: je kunt ook online een berekening maken voor de capaciteit die je nodig hebt. Je vult gemakkelijk de lengte, breedte, hoogte en inhoud van de ruimte in en je krijgt een vermogen dat je in totaal nodig hebt om deze ruimte goed warm te krijgen. Daarna moet je de temperatuur invullen, die je graag wilt in de ruimte. Ook wordt er een advies gegeven voor de temperatuur die in een bepaalde ruimte fijn is. Daarna vul je nog wat gegevens in over de isolatie van de woning en dan krijg je de benodigde capaciteit te zien. Je kunt vervolgens zelf kiezen hoe je deze capaciteit behaalt: met één of meerdere radiatoren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn