Nederlanders houden ervan om tijdens bepaalde dagen te laten zien dat ze bij elkaar horen en om dit te doen worden vaak verschillende soorten oranje artikelen gebruikt. Koningsdag, het is alweer bijna zover, is een van die dagen waarop iedereen zich graag in onze nationale kleur uitdost. Maar er zijn natuurlijk veel meer momenten waarop we door middel van het dragen van oranje artikelen graag laten zien dat we één land zijn. Bij sportevenementen mogen we ons ook graag allemaal in het oranje en het rood, wit en blauw uitdossen. Dit doen we natuurlijk vooral tijdens grote evenementen, zoals het WK voetbal of tijdens de Olympische Spelen. Maar ook tijdens andere wedstrijden van het Nederlands Elftal kleurt ons land helemaal in de nationale kleur. Ook schaatswedstrijden zijn vaak een goede reden om onze oranje artikelen weer uit de kast te halen, net als bijvoorbeeld het bijwonen van een etappe van de Tour de France. Door ons in de genoemde kleuren aan te kleden en uit te dossen, laten we zien dat we onze sporters steunen. Tijdens Koningsdag en andere evenementen die voor onze nationaliteit belangrijk zijn, zoals Bevrijdingsdag, gebruiken we de oranje artikelen om te laten zien dat we een natie zijn, dat we bij elkaar horen. Doordat geen enkel ander land dit als nationale kleur heeft, valt het altijd heel erg op als er bij bijvoorbeeld de Tour de France Nederlandse supporters aanwezig zijn. Hierdoor zorgt het nog meer voor een verbindend effect. Oranje artikelen zouden dan ook bij iedere Nederlander in de kast moeten liggen.

Veel keus in oranje artikelen

Om ervoor te zorgen dat u echt helemaal in stijl verschijnt op boven genoemde dagen en evenementen, hebt u natuurlijk verschillende oranje artikelen nodig. Dit begint natuurlijk al met de kleding die u draagt, u kiest dan uiteraard voor een broek, shirt, trui, jasje of jurkje in de nationale kleur. Een goede basis is immers erg belangrijk. Maar dat is natuurlijk ook pas het begin, het wordt pas echt een feest met de leukste accessoires en feestartikelen. Op het gebied van accessoires zijn er heel veel verschillende oranje artikelen verkrijgbaar. Om te beginnen met producten voor op uw hoofd, u kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor het dragen van een speciale pruik. Er zijn dan verschillende opties, zoals een hanenkam, gewoon stijl haar of twee vlechten. Of wat dacht u van een afrokapsel? Dan valt uw hoofd natuurlijk helemaal op. Natuurlijk kunt u het ook gewoon bij uw eigen haar houden en uw hoofd versieren met een hoed, pet, cap of een kroon. Ook hier geldt weer dat er veel verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een opblaasbare kroon of voor een hoofddeksel in de vorm van een klomp. Zo wordt de nationale kleur gecombineerd met nationale symbolen. Andere leuke oranje artikelen waar u zich mee kunt kleden zijn bijvoorbeeld sjaals en brillen. Natuurlijk is het in Nederland niet altijd mooi weer, ook dat is een bekend gegeven. Daarom zijn er ook volop paraplu’s verkrijgbaar, zodat u toch helemaal in stijl kunt blijven, maar niet nat hoeft te worden. Er zijn gewone modellen beschikbaar, maar ook hartvormige of opklapbare. Ook kunt u uzelf natuurlijk nog meer versieren met oranje artikelen door bijvoorbeeld gebruik te maken van schmink. Dit doen we dan juist vaak weer in rood, wit en blauw en hiervoor zijn speciale schminkartikelen verkrijgbaar. Hierbij zitten de drie kleuren al naast elkaar, waardoor u gemakkelijk bijvoorbeeld een vlaggetje op uw wang kunt maken. Om ervoor te zorgen dat u echt tot in de details in onze nationale kleuren gekleed gaat, kunt u bij de oranje artikelen ook armbanden vinden, net als bretels en stropdassen. Daarnaast vindt u ook voor in uw haar verschillende leuke accessoires.

 

Een feestje in huis en straat

Natuurlijk wilt u tijdens een groot sportevenement of een landelijke feestdag niet alleen uzelf versieren, het is ook leuk als ook uw huis en uw straat helemaal in stijl zijn. Daarom zijn ook voor deze plekken veel oranje artikelen verkrijgbaar. Waar moet u dan aan denken? U kunt dan denken aan:

  • vlaggen
  • banners
  • slingers
  • ballonnen

Met deze oranje artikelen kunt u heel gemakkelijk ervoor zorgen dat ook uw straat helemaal in de sfeer komt. U hijst een vlag met een leeuw erop in uw vlaggenmast, spant een banner over de straat en hangt overal slingers door de straat, van lantaarnpaal naar lantaarnpaal. Om het helemaal af te maken, kunt u dan ook nog eens ballonnen erbij ophangen, op bijvoorbeeld een belangrijke wedstrijddag. Natuurlijk kunt u slingers en ballonnen ook heel goed binnenshuis gebruiken. Om er echt een feest van te maken, zijn er ook verschillende oranje artikelen verkrijgbaar om uw auto mee te versieren. Daarnaast is er zelfs aan de kleinste details gedacht en kunt u echt uw hele leven oranje kleuren als u het wilt met oranje artikelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een sleutelhanger, een balpen of een handdoek in deze kleur. Of wat dacht u van een fiets of een zaklamp? Daarnaast zijn er bij zaken die deze producten verkopen ook nog artikelen verkrijgbaar als bidons, frisbees, zweetbandjes, tassen en tennissets en dat natuurlijk allemaal in onze nationale tint. Ook toeters, fluitjes, glazen, maskers en zelfs wimpers zijn een optie. Door de ruime keus aan oranje artikelen die er is, kunt u dus daadwerkelijk uw hele leven oranje kleuren op dagen dat u dat graag wilt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn