Een aantal jaar geleden begon mijn haar ineens uit te vallen. In het begin dacht ik nog dat het kwam door de stress op mijn werk, maar al snel kwam ik er achter dat het meer moest zijn dan dat. Wat ik ook deed mijn haar bleef uitvallen en ik vond het een eng idee om straks helemaal kaal rond te lopen. Als man is het misschien niet leuk om kaal te worden, maar als vrouw vond ik het helemaal verschrikkelijk. Het is niet gewoon en mensen staarden me soms echt aan op straat. Lange tijd heb ik rond gelopen met kale plekken op mijn hoofd. In de winter droeg ik standaard een muts en ook tijdens de warmere maanden van het jaar probeerde ik altijd een hoofddeksel te dragen. Ik deed alles om de kale plekken te verbergen. Ik wist precies hoe ik mijn haar moest dragen om de ergste plekken te verbergen, maar na een tijdje hielp zelfs dat niet meer. Ik voelde me verschrikkelijk. Uiteindelijk werd bij mij de ziekte Alopecia Areata geconstateerd. Een grillige haarziekte waarbij je al je haar kunt verliezen. Gelukkig is het bij mij nooit zover gekomen. Ik heb nog steeds (delen van) mijn eigen haar en daar ben ik heel erg gelukkig mee. Toch zijn er ook nog de kale plekken en gelukkig vond ik daar dankzij het bedrijf MoveHs de oplossing voor, namelijk het dragen van pruiken. Het klinkt misschien gek om pruiken te dragen, maar voor mij was het de oplossing. Ik kan me mijn leven op dit moment niet meer zonder pruiken voorstellen. Zo gewend ben ik er inmiddels aan. Maar veel mensen die ik het vertel reageren verbaasd. Dit komt onder andere doordat de pruiken van MoveHs van echt haar gemaakt zijn en dus helemaal niet opvallen. Maar ook door andere dingen is het helemaal niet duidelijk dat je een pruik draagt.

  • de bewegingsvrijheid
  • geen afglijdende pruiken
  • kapconstructies en draagcomfort
  • geweldige haarkwaliteit

De pruiken van MoveHs worden zo professioneel gemaakt dat het nooit iemand zal opvallen dat je er eentje draagt. Het wordt daarom niet alleen door vrouwen gedragen die het nodig hebben vanwege haarverlies. Ook veel beroemdheden gebruiken de pruiken. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als haaraanvulling.

Op maat gemaakte pruiken

De dag dat ik mijn eerste pruik kreeg kan ik mij nog goed herinneren. Ik was zo nerveus en ik kon me niet voorstellen dat ik nou blij zou worden van een pruik. Ik dacht juist dat het mijn gevoel van verdriet om het verliezen van mijn eigen haar nog erger zou maken. Maar door het geweldige ontvangst en de service van MoveHs was dat weg nadat ik binnen stapte. De eigenares van dit bedrijf is getroffen door dezelfde ziekte en wist daardoor precies wat ik meemaakte. Dit stelde me zo gerust. Als er een andere vrouw is die zo sterk voor me kan staan, dan kan ik dat ook. En dat klopte. Bij MoveHs hebben ze veel soorten pruiken. Waar je dan ook maar naar op zoek bent, ik weet zeker dat je het bij dit bedrijf zult vinden. Daarnaast leveren ze ook nog eens prachtig maatwerk. Het is echt de manier om pruiken te vinden die bij je passen en die je dus met plezier zult dragen. Veel vrouwen zijn je al voorgegaan en gaan nu een stuk gelukkiger en vol zelfvertrouwen door het leven dankzij de pruiken van MoveHs. Ik ben zo dankbaar dat dit bedrijf is opgericht en echt mooie pruiken levert. Ik had anders echt niet geweten wat ik aan moest. Doordat de mensen die daar werken precies weten wat je doormaakt is het passen van verschillende pruiken zelfs bijna leuk te noemen. Ik heb zowel gelachen als gehuild de dag dat ik mijn eerste pruik ging kopen. Ik vind het nog steeds verschrikkelijk dat mijn eigen haar is uitgevallen, maar ik kan er nu af en toe echt naar uitkijken om weer eens bij dit bedrijf binnen te stappen.

Gelukkiger met pruiken

Voor mij was het kopen van een pruik natuurlijk om mijn ziekte. Ik wilde een manier vinden om alle kale plekken goed te verbergen. Door de pruiken kreeg ik toch weer de mogelijkheid om mezelf echt weer vrouw te voelen. Ik weet dat je daar geen haar voor nodig hoeft te hebben, maar voor mijn ziekte was het een heel belangrijk onderdeel van mij. Ik was echt trots op mijn haar en ik kon het moeilijk accepteren dat nou net dat deel van mij weg ging. Daarom ben ik zo ontzettend gelukkig met mijn pruiken. Veel mensen in mijn omgeving weten dat ik pruiken draag en ik maak er inmiddels ook geen geheim meer van. Ik ben er zelfs een beetje trots op. Ik heb zelfs een aantal heel verschillende pruiken liggen die ik met verschillende gelegenheden draag. Het is voor mij nu echt een icon geworden en daar ben ik trots op. Door mijn ziekte heb ik wel geleerd om niets voor lief te nemen en tegelijkertijd zelfs in de meest vervelende situaties het positieve te vinden. Alleen op die manier kon ik mijn ziekte doorstaan en er sterker van worden. Ik had nooit gedacht dat het dragen van een mooie pruik mij gelukkig zou kunnen maken en toch is het me gelukt. Ik kan me nu zelfs niet meer voorstellen dat er misschien wel een moment komt dat ik ze nooit meer hoef te dragen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn