De meeste kinderen doen niets liever dan spelen, maar zou het nu niet mooi zijn als zij tegelijkertijd ook nog wat leren? Dit kan als u er voor kiest om uw kleintjes bouwpakketten van fischertechnik te geven. Met de losse bouwstenen en onderdelen die hierin zitten, kunnen zij zelf de mooiste bouwwerken creëren. Uiteraard staan er op de doos en in de handleiding verschillende voorbeelden genoemd, die zij na kunnen bouwen en aan de hand waarvan zij al veel kunnen leren. Maar het leuke van fischertechnik is dat er nog veel meer mee mogelijk is, de kids kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en zelf de mooiste constructies gaan bedenken. Dit stimuleert hen niet alleen in hun creatieve ontwikkeling, maar ook hun technisch inzicht wordt hierbij aangesproken. Door al op jonge leeftijd te beginnen met het knutselen met fischertechnik, zullen zij stap voor stap inzicht krijgen in hoe bouwprocessen in hun werk gaan. Ze leren zo wat wel en niet werkt in de bouw en met de vergevorderde pakketten komen ze er zelfs achter hoe ze met de computer zaken aan kunnen sturen en hoe verschillende andere technieken werken. De producten van fischertechnik zijn daarom ook een zeer goede voorbereiding op technische beroepen, maar zijn ook gewoon heel erg efficiënt om meer logisch inzicht te verwerven en meer ideeën te krijgen van hoe bepaalde zaken precies in elkaar zitten. Het is daarom ook voor iedereen zeer nuttig om hiermee te spelen. Dit maakt dat fischertechnik altijd een leuk cadeau is, bijna ieder kind zal zich er prima mee kunnen vermaken.

Verschillende leeftijdscategorieën binnen fischertechnik

Het spreekt natuurlijk voor zich dat er verschil moet bestaan wat betreft moeilijkheidsgraad binnen de producten van fischertechnik. Een kind dat hier nog nooit mee gespeeld heeft, moet immers eerst de basisprincipes ontdekken. Terwijl een kind met groot technisch inzicht en veel ervaring meer uitdaging wel prettig vindt. Fischertechnik heeft daarom voor alle leeftijden en voor alle niveaus speciale pakketten ontwikkeld. Deze zijn onder te verdelen in:

  • Junior, de basisproducten voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. Hiermee kunnen zij hun eerste stappen op het technische pad zetten. De onderdelen zijn nog redelijk groot en de bouwtechnieken eenvoudig, zodat zij de basisprincipes onder de knie kunnen krijgen.
  • Basic, geschikt vanaf ongeveer zeven jaar. De onderdelen zijn hierbij al kleiner geworden en de constructies iets ingewikkelder. Op een eenvoudige manier leren zij om bijvoorbeeld een zeer realistische motor, bulldozer of helikopter in elkaar te zetten.
  • Advanced, ook geschikt voor de leeftijdscategorie van zeven jaar en ouder, bedoeld voor de jongens en meiden die al ervaring hebben opgedaan met fischertechnik en de basisprincipes machtig zijn. In deze categorie worden technische principes als de vier-wiel aandrijving en werking van hijskranen duidelijk gemaakt.
  • Profi, voor de professionals vanaf acht jaar. Met deze pakketten kunnen kinderen ontdekken hoe de aandrijving van auto’s werkt, hoe een planetaire tandwielkast in elkaar zit en hoe zonnecellen en windenergie ingezet kunnen worden voor energieopwekking. Met andere woorden, zeer geschikt voor de kleine uitvinders.
  • Robotics, voor de gevorderden van acht jaar en ouder. Met behulp van deze speciale pakketten kan er aan de slag gegaan worden met aansturing via een Windows computer. De handleiding helpt de gebruikers om eerst bijvoorbeeld een ponsmachine of een lasrobot te bouwen en vervolgens hiervoor een aansturingprogramma voor de computer te schrijven.
  • Industry, voor de echte professionals. Hiermee kunnen de geheimen van bijvoorbeeld pneumatische machines en 3D robots ontrafeld worden.

Naast deze kant en klare pakketten, kunt u van fischertechnik ook Plus pakketten kopen, waarmee het mogelijk wordt om te werken met geluid, beweging en licht. Hier zijn immers speciale onderdelen voor nodig. Daarnaast wil het natuurlijk ook wel eens gebeuren dat er kleine onderdelen kwijt raken of dat uw kind er achter komt dat het van een bepaald onderdeel eigenlijk te weinig heeft om een bepaalde zelfbedachte constructie te kunnen maken. Daarom kunt u bij fischertechnik ook allemaal losse onderdelen aanschaffen, zodat de creativiteit niet gestuit hoeft te worden vanwege een gebrek aan materialen.

Online bestellen

Lijkt het u ook ontzettend leuk om uw kind of kleinkind te verrassen met de producten van fischertechnik? Dan kunt u natuurlijk naar de winkel gaan om een pakket uit te zoeken. Maar u kunt ook naar de fischertechnik webshop gaan, van de officiële dealer van deze producten in Nederland. Bij hen vindt u echt alle artikelen die dit merk vervaardigd, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u vindt wat u zoekt. Bovendien hebt u bij hen natuurlijk gewoon ook heel veel meer keus. U hebt de mogelijkheid om op uw gemak alle verschillende pakketten te bekijken en iets uit te zoeken waarvan u zeker weet dat het bij uw kind past. In deze speciale fischertechnik webshop kunnen ook scholen terecht voor het aanvragen van een speciale schoolbrochure. Vanwege het leerzame karakter van dit speelgoed, is het natuurlijk ook uitermate geschikt om op scholen te gebruiken. Zo kunnen de kinderen ook daar spelenderwijs meer technisch inzicht krijgen. Het fijne van fischertechnik is bovendien dat alle onderdelen altijd met elkaar te combineren zijn tot nieuwe bouwwerken. De eerste basispakketjes worden dus absoluut niet waardeloos op het moment dat het kind deze technieken onder de knie heeft en nieuwe dingen wil gaan leren. De eerste bouwpakketten en de oudere onderdelen kunnen daar gewoon weer bij gebruikt worden. Producten van fischertechnik blijven hierdoor altijd hun waarde houden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn