Waar komt de naam Stevia vandaan? Stevia Rabaudania Bertoni is de naam van een plant die voornamelijk groeit in Paraguay. We zijn er de laatste jaren achter gekomen dat het gebruik van zoetstoffen erg slecht is voor de gezondheid. De zoetjes die we normaal gebruiken en de zoetstoffen die worden toegevoegd aan bijvoorbeeld onze frisdrank en limonade om te voorkomen dat we te veel calorieën binnen krijgen, zijn erg ongezond en zelfs kankerverwekkend, bleek uit onderzoek. Dit terwijl moeder natuur planten laat groeien die van nature zoetmakende stoffen bevatten. Stevia zoetjes zijn zoetjes die worden gezoet met natuurlijke stoffen. Stevia zoetjes hebben een natuurlijke zoete smaak en kunnen worden gebruikt voor in de koffie of thee. Stevia zoetjes komen in verschillende vormen. Kleine tabletjes zijn handig voor in de koffie of thee, maar voor in de yoghurt is het bijvoorbeeld weer handiger om te kiezen voor Stevia zoetjes in poedervorm. Welke vorm van de Stevia zoetjes u kiest doet er niet toe, want het gaat er om dat als u kiest voor dit product u een bewuste en gezonde keuze maakt. De laatste jaren zijn we ons steeds meer bewust van de impact die het heeft om ongezonde dingen tot ons te nemen. Het is belangrijk om daarom goed te letten op wat er allemaal voor stoffen in voeding zitten en om er rekening mee te houden dat er soms dingen aan producten worden toegevoegd die niet goed zijn voor het lichaam. Stevia zoetjes bieden het perfecte alternatief op de normale zoetjes die slecht zijn voor het lichaam en zelfs het zenuwstelsel aantasten bij overmatig gebruik. Een ander nadeel van de gangbare zoetjes is dat ze het lichaam het signaal afgeven dat het suiker binnenkrijgt terwijl dat niet zo is. Mensen die veel van deze zoetjes gebruikten kregen dan ook vaak last hun darmen en in sommige gevallen resulteerde dat in een chronisch probleem. Stevia werd in lang vervlogen tijden al gebruikt door de mensen als zoetmaker en dient tevens als geneeskrachtig kruid. De voordelen van de zoetstof zijn:

  • natuurlijk zoete smaak
  • geen onnatuurlijke stoffen
  • altijd glutenvrij
  • altijd scherpe prijs
  • online bestellen in poeder of tablet

Stevia zoetjes: bewust leven

Bewust leven is zoals gezegd belangrijk en daar past het gebruik van Stevia zoetjes bij, want dit product is natuurlijk en zelfs gezond. De zoetheid van Stevia zit hem in de bladeren. Op het moment dat deze zoete stoffen in geconcentreerde vorm van de plant worden geëxtraheerd, zullen zij zelfs nog zoeter smaken dan suiker. Daarom wordt het poeder nooit puur gegeten of gedronken maar altijd in verdunde vorm. Het is volgens sommige mensen tamelijk merkwaardig te noemen dat de plant met haar natuurlijke zoete stoffen in de vorm van Stevia zoetjes of poeder niet eerder in zwang is geraakt want de plant bestaat zoals gezegd al vele jaren langer dan onze zelf ontwikkelde en vele malen ongezondere zoetstoffen die nergens goed voor zijn. Volgens sommige achterdochtige mensen zit de voedingsindustrie hier dan ook achter want natuurlijk betekende de opkomst van Stevia zoetjes, de ondergang van alle ongezonde nepsuikers die er op de markt waren. Het is belangrijk om gezond te leven en het lichaam dat u heeft met respect te behandelen. Ze zeggen wel eens: ‘uw lichaam is uw tempel’. Hoewel sommige mensen zich hier niet iedere dag van bewust zijn, is het toch belangrijk om af en toe stil te staan bij uw lichaam want het brengt u overal naartoe en als het niet meer mee werkt dan zult u wel anders praten. Kies daarom voor gezonde voeding en zoet uw drank met Stevia zoetjes. Leef langer, leef bewust.

Stevia zoetjes in verschillende vormen en soorten

Er zijn verschillende vormen en soorten Stevia zoetjes en deze kunnen ook erg in kwaliteit verschillen. De goedkopere variant smaakt volgens sommige mensen wel wat naar zoetheid. U kunt ook een wat duurdere variant kiezen en deze is weer iets lichter van smaak en minder bitter zoals de wat goedkopere variant. In 2010 werd het product toegelaten en mocht het worden geproduceerd van de Europese Autoriteit van voedselveiligheid. Er moest hiervoor eerst onderzoek worden gedaan naar het effect dat de zoetstof zou hebben op het lichaam. Omdat het een natuurlijk stof is die wordt ingenomen in verdunde vorm zagen de autoriteiten uiteindelijk geen gevaar in het gebruik van het product of de extracten uit de plant in poedervorm. Steeds meer mensen maken de laatste jaren gebruik van het middel om hun producten mee te zoeten en deze ontwikkeling zien wij als een geweldige vooruitgang op het gebied van de gezondheid van de mens. Bewust kiezen voor natuurlijk zoete smaken kan veel verschil maken. Wist u dat door het gebruik van onnatuurlijk zoetjes het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk toeneemt. Op onze webwinkel kunt u zoetjes krijgen in verschillende vormen. U kunt ze hier bestellen en wij leveren ze snel aan het adres dat u opgeeft. Zoetjes bestellen doet u hier als u graag de gezonde keuze maakt. Naast Stevia producten hebben wij nog veel meer producten in ons assortiment waar u uit kunt kiezen zoals gezonde dranken, meel en deegwaren, verschillende soorten thee en andere producten die vrij van gluten zijn. Bekijk online ons ruime assortiment en maak de goede keuze. Wij verkopen ook producten die gezoet zijn door Stevia poeder voor op de boterham zoals Jam en chocolade pasta. Ook verkopen wij lekker snoep dat gezoet is met de natuurlijke zoetstof. Het aanbod is dus zeer ruim en gezond. Daarom bent u hier op het juiste adres als u wilt genieten op een bewuste manier van alles wat moeder natuur ons te bieden heeft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn