De International Anti Crime Academy biedt de opleiding particulier onderzoeker aan voor belangstellenden die graag op onderzoek gaat voor onrechtmatige daden en misdrijven. Een politieachtergrond is hiervoor niet noodzakelijk. Zolang u in staat bent informatie en gegevens te analyseren of dit te leren, dan kunt u in aanmerking komen voor deze opleiding. Het is een behoorlijk omvangrijke opleiding waarbij u met name veel kennis gaat bestuderen over het Nederlands recht. Dit is een groot gedeelte van de opleiding in combinatie met vakken die gericht zijn op het doen van onderzoek, het gebruik van intelligence en het toepassen van observatietechnieken en technische middelen. De opleiding particulier onderzoeker is verdeeld in meerdere modules en een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk. U leert hier niet alleen maar uit de boeken en bent niet alleen maar bezig met de theorie uit uw hoofd leren. Er wordt ook geleerd hoe de theorie in de praktijk te brengen, zodat u goed aan de slag kunt na uw opleiding particulier onderzoeker. Het is een studie die u daarna de toestemming geeft zelfstandig aan de slag te gaan met grote zaken. Daarnaast kunt u hiermee ook werken voor onderzoeksbureaus en andere instellingen die zich bezighouden met het verzamelen en analyseren van gegevens.

De inhoud van de opleiding particulier onderzoeker

De opleiding particulier onderzoeker wordt aangeboden op anti-crime-academy.com. Het is samengesteld uit vier lesdagen en aansluitend zes bijeenkomsten die u voorbereiden op de examens “Basiskennis & Wettelijke Kaders” en “Onderzoek & Rapportage”. U leert veel over de theorie die wordt gebruikt in de werkzaamheden die op de studie aansluiten. Met behulp van de examentrainingen wordt ervoor gezorgd dat u de geleerde kennis goed kan toepassen tijdens de examens, zodat de slagingskans des te groter is. Hoe sneller u uw werkzaamheden kan uitvoeren hoe beter natuurlijk. De stof die u te leren krijgt is behoorlijk pittig en u volgt onder meer de volgende modules tijdens de opleiding particulier onderzoeker:

  • Wettelijke kaders
  • Burgerlijk wetboek
  • Wet op de rechterlijke organisaties
  • Basiskennis particulier onderzoeker
  • Tactisch en technisch onderzoeker
  • Open Source Intelligence/Digitaal Rechercheren

De docenten van de opleiding particulier onderzoeker zijn allemaal professionals en ervaren in het vakgebied. Veel hebben gewerkt als detective en zijn bekend met diverse instellingen als overheden en advocatenkantoren waarbij deze werkzaamheden voorkomen. U hoort dus ook wat u in de praktijk kunt tegenkomen. Het voordeel is dat de docent dan kan aangeven welke theorie hierop van toepassing is.

Het diploma particulier onderzoeker

Na het succesvol doorlopen van de vier lesdagen en de examens van de opleiding particulier onderzoeker, ontvangt u het erkende ECABO diploma. Al gedurende de lessen wordt u voorbereid op de toekomst, zodat u doelgericht verder kunt na uw examen. Dankzij het advies en werken aan uw netwerk, wordt u voorbereid op uw leven als particulier onderzoeker. Dit houdt ook in dat u diverse vergunningen moet aanvragen en hoe u als zelfstandige uw zaak kan opbouwen. Dit heeft weinig met het werk zelf te maken, maar wel met de zaken die u moet bij houden als u als zelfstandige aan de slag gaat. Dit is belangrijk om het werk ook in stand te houden. U kunt natuurlijk ook in dienst gaan bij een instelling. Mocht dit voor u geschikter zijn, dan kunnen zij u ook op weg helpen in het vinden van het juiste bedrijf waar functies zijn die aansluiten op de opleiding particulier onderzoeker. Als uw ambities nog verder gaan en u verder wilt leren na de opleiding particulier onderzoeker, dan biedt de International Anti Crime Academy de vervolgopleidingen Social Engineering, Registered Open Source Intelligence Analyst en High Risk (Contra) Surveillance (USA).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn