Vocht vasthouden; dat kennen we allemaal wel eens. Het kan komen door hormonale schommelingen en zwangere vrouwen hebben er vaak last vast. Een ander woord voor Lymfvocht is oedeem. Tijdens manuele lymfedrainage wordt vocht dat voor zwellingen in het lichaam zorgt afgevoerd. Je kunt voor een manuele lymfedrainage terecht bij Fysiotherapie Jansen Apeldoorn. Waarom houdt het lichaam vocht vast en wanneer kun je baat hebben bij manuele lymfedrainage? Oorzaken van het vasthouden van vocht in het lichaam liggen sterk uiteen maar er zijn wel een aantal sitiaties die leiden tot het deze klachten. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het slikken van bepaalde medicijnen die deze klachten tot gevolg hebben. Mensen die ziek zijn, of ziek zijn geweest moeten soms medicijnen slikken en dan is het goed om te denken aan de mogelijkheden van manuele lymfedrainage. Een andere oorzaak van het vasthouden van vocht of oedeem in het lichaam kan gevonden worden in slechte bloedvaten. We noemen dit in de volksmond ook wel eens spataderen. Deze heb je vaak op je benen. Ook dan is het wellicht een idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van manuele lymfedrainage. Andere oorzaken voor het vasthouden van vocht in het lichaam kunnen zijn:

  • Letsel dat ontstaat bij een ongeluk
  • Hart- en vaatziekten
  • Littekenweefsel door operaties

Manuele lymfedrainage; ook voor andere klachten

Manuele lymfedrainage kan kun klachten met betrekking tot oedeem oplossen in het lichaam. De therapie zorgt ervoor dat vocht kan worden afgevoerd en dat gebeurt op een natuurlijke en milde wijze. De lymfedrainage bestaat uit een fysieke behandeling waarin er op bepaalde gebieden van het lichaam pulserende druk wordt uitgeoefend. Deze druk concentreert zich op de lymfbanen en klieren. Hoewel de meeste mensen die behoefte hebben aan manuele lymfedrainage last hebben van vocht vasthouden door eerder genoemde oorzaken, zijn er ook mensen die de therapie kunnen gebruiken die hebben geleden aan kanker. Het lichaam krijgt veel te verduren wanneer er chemotherapie wordt toegepast. Het algehele gestel krijgt een flinke klap en vaak kan manuele lymfedrainage dan een goede uitkomt bieden voor het afvoeren van vocht en ook voor het verlichten van andere klachten als gevolg van de ziekte en behandeling. Manuele lymfedrainage kan bijvoorbeeld ook helpen bij klachten als hoofdpijn, slecht slapen, en darmklachten. De afvoer van vocht in het lichaam is heel erg belangrijk en deze mechanisme van het lichaam moeten gestimuleerd worden als het lichaam deze functies niet zelf, of zelf niet goed genoeg oppakt.

Graag een behandeling ondergaan

Misschien heb je na het lezen van deze tekst een idee gekregen van wat een manuele lymfedrainage voor je kan betekenen. Op de website heb je de mogelijkheid om contact op te nemen. Mocht je vragen hebben, dan is het zeker slim om even de telefoon op te pakken. We kunnen dan samen met jou kijken of manuele lymfedrainage iets is voor jou. We willen ons allemaal goed voelen en de beste versie van onszelf zijn. Daarom is het zaak om goed te kijken naar welke behandelingen er mogelijk zijn en welke behandeling passen bij de situatie. Ieder mens is uniek en heeft ook weer een uniek gestel. Het is dan ook belangrijk dat het lichaam wordt gezien als een werkzaam geheel waar met aandacht naar gekeken wordt. Klachten zoals eerder omschreven kunnen het algehele welzijn en welbevinden flink aantasten. Wanneer je lichaam goed werkt en je het dagelijkse leven goed aan kunt, dan zul je positiever in het leven staan en je over het algemeen beter voelen dan wanneer je je fysiek niet optimaal voelt. Neem contact op als je vragen hebt over de mogelijkheden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn