Loop jij met inspirerende ideeën voor tekst stickers maken? Laat ze niet alleen maar in je hoofd zitten, maar maak er ook mooie stickers van. Creativiteit moet niet te lang verborgen zitten, met stickers kan je ze op verschillende manier verspreiden. Door ze uit te delen, op meerdere locaties te bevestigen, of op geschenken of post te plakken zodat jouw boodschap verspreid wordt. Heb je binnenkort een evenement en wil je hiervoor mensen bedanken met een cadeau? Ook dan is het leuk deze bij het inpakken te voorzien van een tekst. Laat tekst stickers maken die aansluit op de actie of dienst waarvoor het evenement is opgezet. Of zet er een inspirerende boodschap op die het representatiefs is voor het doel van het evenement. Een andere mogelijkheid is de naam van jouw bedrijf erop te vermelden. Maar tegenwoordig worden quotes regelmatig gebruikt en gedeeld via onder meer de sociale media. Mensen vinden het leuk hier een mooie sticker van te ontvangen. Deze kunnen ze dan op een plek plakken die voor hen belangrijk is. Als ontwerper heb je zelf niet in de hand waar de sticker terecht komt, maar je kan bij tekst stickers maken er wel voor zorgen dat hij op alle plekken bevestigd kan worden en in goede staat blijft.

Tekst stickers maken via Drukwerkdeal.nl

Van begin tot eind kan je tekst stickers maken bij Drukwerkdeal.nl. Dankzij de ontwerptool kan iedereen zijn creativiteit kwijt en zijn ideeën de vrije loop laten gaan. Mocht je het ontwerpen toch door iemand hebben gedaan of zelf een bestand beschikbaar hebben, dan kan je deze ook meeleveren. Drukwerkdeal.nl heeft hiervoor bijbehorende informatiesheets waarin staat hoe deze bestanden opgesteld moeten zijn. Als je via de ontwerptool een sticker maakt, dan hoef je hier niet rekening mee te houden. Het bestand wordt dan gemaakt volgens de specificatie-eisen. Wanneer je een bestand voor tekst stickers maken gereed hebt, kan je doorgaan met de rest van de eigenschappen. Als eerste selecteert je een van de volgende materialen:

  • Indoor etiketpapier
  • Vinyl transparant
  • Vinyl wit

Het papieren materiaal is stevig papier. Deze stickers kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld op cadeaus te plakken of in ieder geval binnen op te plakken. Mocht je ze inderdaad gebruiken voor geschenken of pakketten, dan zijn ze makkelijk te bewerken dankzij de breeklijn aan de achterkant. Hierdoor is de achterkant er behendig vanaf te halen om de sticker op te plakken. Mogen jouw stickers op alle plekken opgehangen worden, dan zijn de vinyl variaties geschikt. Deze blijven permanent op allerlei plaatsen kleven en gaan langer mee. Zelfs als ze buiten worden gehangen. Met name als je kiest voor de luxe afwerking met de glossy UV-lak. De sticker krijgt dan nog een extra laag die het ontwerp nog beter beschermd.

Stickers groot en klein

Bij tekst stickers maken denk je vaak aan kleine stickers, maar dat is niet noodzakelijk. Ook grotere formaten kunnen afgedrukt worden bij Drukwerkdeal.nl. Denk bijvoorbeeld aan een A4 formaat, ook in dit formaat kan je tekst stickers maken. Mocht jouw ontwerp en boodschap vragen om een grote afmeting, ga hier dan voor. Verder heb je nog de keus uit de formaten A5, A6, A7, A8 en A5 large. Andere vormen zijn de vierkante vormen, de rechthoekige vormen (Din Large), Ringband back, Circle en Oval. Zowel Circle als Oval zijn te krijgen in small en medium formaat. Ringband is verkrijgbaar in large, small en standaard formaat. Een ander formaat, is het standaard formaat van 85 bij 55 mm. Maar kijk rustig alle vormen door. De vorm bij tekst stickers maken heeft veel invloed op de uitstraling van de sticker.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn