Voor onze nieuwbouw woning hadden we diverse wensen wat betreft het aanleggen van elektriciteit. Om dit allemaal aan onze wensen te laten voldoen schakelden we een aantal elektriciens in. Deze heren hebben in een paar weken tijd verschillende stopcontacten voor ons aangelegd. Maar dit ging niet gemakkelijk. Het was erg veel werk om de stroomdraden allemaal anders te leggen, en het ook nog eens allemaal te laten aansluiten op de verschillende groepen in de meterkast. Doordat er veel moest worden veranderd, waren er ook veel aanpassingen nodig in de meterkast. Om te voorkomen dat er te veel stroom op een bepaalde groep stond, waren de elektriciens voortdurend bezig met een installatietester. Het is essentieel dat elk elektrisch systeem veilig is en ook goed zijn werk kan doen. De bedrading moet dan goed worden geïsoleerd en zijn aangelegd. De draden moeten op elkaar aansluiten en van goede kwaliteit zijn. De elektrische systemen moeten veilig zijn voor ons huis en ook voor ons gezin. Door het verkeerd aanleggen van elektrische systemen is het mogelijk dat er elektrocutie of zelfs een brand ontstaat. Investeren in goede elektriciens is dan ook hard nodig. Als je dus bepaalde wensen hebt voor je nieuwe woning schakel dan een aantal professionals in. Door de installatietester weet je precies dat het allemaal goed is aangelegd.  

Veilige stroom door de installatietester

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan. Ik had er ook nog nooit eerder bij stilgestaan.
Maar elektriciteit is heel gevaarlijk als je het niet goed laat aanleggen. Mijn buurman heeft aangeboden om onze draden voor ons te verleggen en de aanpassing te maken. Maar dit voelde niet goed. Ik laat alleen een specialist mijn draden verleggen en het juiste systeem instaleren. Nu ik weet hoe gevaarlijk het kan zijn als je bedrading niet goed is doorgetrokken en is aangesloten op de meterkast ben ik daar heel blij om. De elektriciens waren veel bezig met de installatietester. Ik begreep dat dit heel belangrijk is voor hun eigen veiligheid. Denk er maar eens over na dat de kans heel groot is op elektrocutie als ze zomaar wat doen. Deze mannen zijn dus heel alert op de kracht van de elektriciteit. Het geeft mij een gerustgesteld gevoel dat ik weet dat het allemaal goed is aangelegd in huis.

Bescherm je gezin

Veiligheid moet altijd op de eerste plaats komen. Dat is ontzettend belangrijk. Hoe vaak vertel je de kinderen niet dat ze niet met hun vingers in het stopcontact mogen zitten? Maar als je erover nadenkt is elektriciteit heel gevaarlijk. Ik beveel niemand dan ook aan om zelf elektriciteit aan te leggen. Als je dit verkeerd doet loop je onnodig veel risico. Schakel professionals in die met de installatietester zien of het allemaal goed is aangelegd. Hierdoor voorkom je veel onnodige risico’. Waarom is de installatietester zo belangrijk:

  • Hierdoor zien de mannen hoe sterk het stroom is
  • Het is meteen duidelijk of de draden goed zijn aangelegd
  • De meting geeft aan of de elektriciteit werkt
  • De juiste groepen worden aangemaakt
  • De bedrading loopt in elkaar over
  • Geen overbelasting door te veel elektriciteit
  • Door de installatietester meteen inzicht in het verbruik

In ons nieuwe huis moesten veel aanpassingen worden gedaan. De stroompunten vonden we niet prettig en die moesten den ook worden verlegd. Dit is veel werk en het moet goed en veilig gebeuren. Het was dan nodig om hier specialisten voor in te schakelen. De elektriciens die ons hebben geholpen waren zeer deskundig en hebben super goed gewerkt. Met de installatietester van meetwinkel controleerde ze regelmatig of de stroompunten goed waren aangelegd. Neem dan een kijkje op: https://meetwinkel.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn