Het is niet altijd makkelijk om kleding te vinden, zeker niet als het gaat om een heren zwembroek. Aan een heren zwembroek zitten nogal wat moeilijkheden. Het is namelijk zo dat veel mannen de laatste tijd aan het sporten zijn en dikkere benen krijgen. Waarom sporten mannen zoveel? Het lijkt de laatste tijd alleen maar te gaan om hoe iemand er uit ziet. Dat is echt iets van de laatste tijd, social media speelt daarin onder andere een grote rol. Twee onderwerpen die aan bod komen: de juiste heren zwembroek en het verband met social media. 

Het belang van een passende heren zwembroek

Het is belangrijk dat een heren zwembroek goed past. Dat is met name zo omdat het natuurlijk mooier staat, maar er zijn ook andere gevolgen. Te denken valt in ieder geval aan:

  • Zichtbaarheid van bepaalde delen die liever onzichtbaar blijven
  • Afknelling van bepaalde lichaamsdelen, bij een te kleine maat
  • Afzakkende zwembroek, bij een te grote maat
  • Goedkope zwembroeken
Helaas is het zo dat als men een heren zwembroek koopt die te klein is, er bepaalde delen zichtbaar worden. Sommige mannen hebben dit niet door en lopen daarom voor gek. Althans, dat is zo in de wereld van de social media, waar filmpjes van anderen worden gemaakt en iedereen zomaar op het internet kan verschijnen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat ook een afzakkende zwembroek op media zoals Dumpert.nl kunnen verschijnen. Het is daarom wel van belang om dit voor te zijn, hoe stom het ook klinkt. In deze maatschappij kunnen we er niet meer omheen. Om nog even in te gaan op het tweede puntje, buiten social media op is het zo dat een heren zwembroek die te strak zit, kan zorgen voor afknelling. Dit heeft niks met uiterlijk te maken, maar is wel vervelend. 

Social media in de huidige tijd

Mannen willen er ook goed uit zien. Lang speelde social media vooral in op vrouwen, omdat werd gedacht dat vrouwen het meeste belang hechtten aan hun uiterlijk. Dat is niet langer het geval, de mannen van deze tijd zijn meer dan ooit bezig met hun uiterlijk. Een mooie en passende heren zwembroek is daarom van het grootste belang. Maar wat doet social media eigenlijk met je? We horen er de laatste jaren alleen maar negatieve gevolgen over. Is het niet zo dat we dit eigenlijk zelf, voor een groot deel, veroorzaken? Het effect van social media is onder andere dat we onszelf onbewust vergelijken met anderen. Dit is vooral zo als het gaat om het scrollen op Instagram, we zien alleen maar dunne modellen, zowel mannelijke als vrouwelijke modellen waarvan het lijkt alsof ze een voorbeeldfunctie vervullen. Dat beeld is onjuist, de ideale mens is niet perse dun. Het gevolg hiervan is dat mensen massaal willen afvallen en proberen er net zo uit te zien als die modellen. Dit geeft natuurlijk aan hoe serieus het social media probleem is. Want eigenlijk kunnen we niet meer zonder. Social media is ons wapen geworden, maar ook de vijand. Maar belangrijk is om te onthouden dat ieder lichaam uniek is en dat er niet perse een ideaal dun lichaam is dat het voorbeeld voor andere mensen moet vormen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn