Een buff is een soort doek voor om uw hoofd die u beschermt tegen koude omstandigheden. Het houdt uw oren en hoofd warm als het koud is of als er harde wind staat. Daarnaast kan het ook comfort bieden als het warm is. Door de speciale techniek en materiaalkeuze wordt vocht, en dus ook zweet, afgevoerd en kan de buff dus verkoeling bieden bij hitte. Het product is uitermate geschikt voor allerlei outdooractiviteiten, bijvoorbeeld voor:

 • klimmen
 • wandelen
 • fietsen
 • golfen
 • skiën
 • snowboarden

Dus wilt u fietsen terwijl er harde wind staat? Wilt u rotsklimmen terwijl het koud is? Wilt u in de zomer een bergwandeling maken? Er is altijd een hoofddoek die geschikt is voor dergelijk activiteiten. Er zijn namelijk buffs van allerlei verschillende materialen, bijvoorbeeld van Merino wool, van Coolmax, van microvezel, van Portalex en van Outlast. Daarnaast zijn er buffs met speciale UV bescherming en met een Insect Shield. Alle buffs hebben echter één ding gemeen: de kwaliteit is hoog. Daarnaast zijn ze allemaal helemaal naadloos en heeft de stof een antibacteriële behandeling gehad. Hierdoor zal het product niet gaan stinken. Ook keert de doek er altijd door terug naar de originele vorm. Er zijn buffs voor iedereen: voor volwassenen en voor kinderen. Bovendien zijn ze er zelfs voor honden. Deze zijn allemaal verkrijgbaar via de Headwear Webshop. We zullen hieronder een aantal voorbeelden opnoemen van buffs voor volwassenen die verkrijgbaar zijn via deze webshop.

Een buff van de Headwear Webshop

Zoals hierboven genoemd zijn er veel verschillende buffs verkrijgbaar: voor verschillende sporten en van verschillende materialen. Voorbeelden voor volwassenen zijn onderstaande.

 • Original Buff. De eerste en volgens ons nog steeds de beste. Dit product kan warmte bieden als het koud is, maar ook verkoeling als het warm is. Het is gemaakt van microfiber stof en past de meeste mensen met een hoofdomvang van 52 tot 63 centimeter. De doek is verkrijgbaar in een grote variatie aan kleuren en met veel verschillen de patronen: er zijn maar liefst 104 verschillende Original Buffs.
 • Bandana Polar Fleece Reversible Buff. Deze warme doek beschermt tegen de kou en houdt u lekker warm. Zoals al uit de productomschrijving blijkt, is het gemaakt van fleece. Het product is omkeerbaar en daarom op twee keer zoveel mogelijkheden te dragen.
 • Hood Buff. Aan dit product zit een capuchon vast, voor extra comfort. U kunt als het koud is lekker wegkruipen in de capuchon en hebt het daardoor extra warm. Het product is verkrijgbaar in zeven verschillende versies, die verschillen in kleur en patroon.
 • Helmet Liner Pro Buff. Dit product is speciaal gemaakt om onder een helm te dragen en is dus speciaal geschikt voor sporten waarbij een helm gedragen wordt, bijvoorbeeld fietsen en rotsklimmen. De product is vergelijkbaar in 15 verschillende versies.
 • High UV Protection Buff. Dit product is speciaal bedoeld om u te beschermen tegen UV-straling. Het is gemaakt van Coolmax en biedt bescherming tegen minimaal 93% van de UV-stralen. Er zijn 46 varianten van dit product verkrijgbaar.
 • Infinity Buff. Een extra lange doek die dus niet alleen te dragen is als buff, maar ook als shawl of hoofddoek waarvan de uiteinden aan elkaar vastzitten. Deze is verkrijgbaar in 12 versies.

Uit het bovenstaande blijkt dat buffs verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren en met veel verschillende patronen. U kunt er echter ook voor kiezen om een buff te laten bedrukken met een eigen logo. Leuk voor in een kerstpakket of als presentje!

Verschillende manieren van dragen

De meeste voorbeelden van het product die hierboven genoemd zijn, zijn op verschillende manieren te dragen. Op onze website, http://www.headwearwebshop.nl/, zijn deze manieren te zien door op ‘How to wear a buff’ te klikken. Hier vindt u twee instructiefilmpjes voor het dragen van twee verschillende buffs: de Original Buff (die hierboven ook genoemd staat) en de Polar Buff. We zullen nu een aantal voorbeelden van verschillende manieren om een Original Buff te dragen opsommen:

 • Neckerchief: als een soort col om de nek
 • Face Mask: wederom als col, maar dan ook voor de mond en neus
 • Headband: als hoofdband over of boven de oren
 • Hairband: voor degenen met lang haar, om het haar uit uw gezicht te houden
 • Foulard: als hairband, maar dan de buff meer uit elkaar getrokken zodat bijna uw hele kapsel bedekt is
 • Balaclava: waarbij alleen de ogen en het voorhoofd vrij gelaten worden
 • Do rag: waarbij uw oren bedekt zijn en de rest van de buff naar achter hangt
 • Cap: waarbij het product als een muts wordt gedragen
 • Sahariane: vergelijkbaar met de cap, maar ook uw nek wordt deels bedekt
 • Pirate: waarbij de doek als een soort piratencap op uw hoofd staat

Op bovengenoemde website kunt u twee video’s vinden met instructies over hoe u buffs op deze manieren kunt dragen. Voor meer informatie over het product en over de Headwear Webshop kunt u terecht op deze website: http://www.headwearwebshop.nl/. Hier kunt u ook vinden hoe u contact kunt opnemen met de webshop. Scroll daarvoor naar beneden en klik op ‘Contact’. U vindt dan het telefoonnummer dat u kunt bellen als u vragen of opmerkingen over bijvoorbeeld de producten of de werkwijze hebt. Ook kunt u uw vraag of opmerking kwijt op het contactformulier. Hier laat u dan ook uw e-mailadres achter. Wij zullen dan zo snel mogelijk een reactie geven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn