Als sinds dat we begonnen zijn met het repareren van auto’s, zijn we kritisch gaan kijken naar de prijzen en het aanbod. Vaak worden er goedkope onderdelen voor auto’s aangeboden. Dat lijkt heel interessant, maar vaak is de kwaliteit van de onderdelen laag. Dat zorgt voor problemen, zeker voor de klant: het grootste deel van de prijs van een reparatie bestaat namelijk meestal uit de arbeidsuren. Het kiezen voor goedkopere onderdelen die binnen korte tijd weer kapot zullen gaan, zorgt alleen maar voor veel hogere kosten. En dat is helemaal niet nodig. Wanneer er gekozen wordt voor autosloop onderdelen krijg je namelijk vaak beste van beide werelden. Onderdelen tegen een lage prijs, terwijl de kwaliteit wel hoog is omdat de autosloop onderdelen vaak de originele onderdelen zijn van de autofabrikant. Zeker wanneer het gaat om een jonger model. Uiteraard is het wel van belang dat er kritisch gekeken wordt naar de toestand van de autosloop onderdelen:

  • Is alles nog recht?
  • Is er geen schade aan de onderdelen?
  • Zijn de onderdelen niet verroest?

Aangezien dit lang niet altijd goed gaat, kiezen wij voor de autosloop onderdelen van DT Motors (dt-motors.nl). Zo weten we zeker dat we onderdelen van een goede kwaliteit tegen een lage prijs aan kunnen bieden aan klanten.

Een ander voordeel aan autosloop onderdelen

We hebben meer dan eens gemerkt dat de voorliefde voor oudere auto’s nog altijd groot is. Dat is fantastisch, want we kunnen er zelf ook altijd erg van genieten. Maar het repareren van oudere modellen heeft vaak uitdagingen. Zo zijn de juiste onderdelen lang niet altijd meer te vinden en is de after market erg achter komen te lopen. Deze producenten maken namelijk vooral de onderdelen die zij per duizenden kunnen maken. Onderdelen voor oldtimers vallen hier natuurlijk niet onder. Maar door gebruik te maken van autosloop onderdelen kunnen we vaak de onderdelen vinden die geschikt zijn. Lang niet altijd is dit origineel, wij hebben een grote catalogus waarin we precies kunnen vinden welke andere autofabrikanten een bepaald onderdeel gebruikt hebben. Want het lenen van de concurrent is niets nieuws. Dat gebeurt al tientallen jaren bij de makers van auto’s en daar kun je profijt uit halen wanneer je weet welke andere modellen je kunt bekijken voor een bepaalde as, remschijf of stuurkolom. En wanneer je kiest voor autosloop onderdelen, dan weet je ook zeker dat je niet direct de hoofdprijs hoeft te betalen.

Is dat niet veel moeilijker te monteren?

Monteurs beweren vaak dat autosloop onderdelen lastiger te monteren zijn omdat zij al een keer gebruikt zijn. Wij hebben daar een iets andere kijk op. We gebruiken juist liever de autosloop onderdelen omdat we kunnen vragen om de moeren en bouten mee te leveren bijvoorbeeld. Ook is het een goede manier om onderdelen binnen een onderdeel te kopen tegen aantrekkelijke prijzen zodat de auto nog goedkoper gerepareerd kan worden zonder direct alles te moeten vervangen. Het gaat er maar net om wat de monteur ermee doet – en wat de garage ermee wil doen. Wij zijn er in ieder geval trots op dat we onderdelen kunnen hergebruiken die afgeschreven zijn. Door niet altijd te kiezen voor nieuwe onderdelen kunnen we er tevens voor zorgen dat er niet onnodig geproduceerd hoeft te worden. Hoe logisch is het om nieuwe onderdelen te bestellen voor een prijs die viermaal zo hoog ligt wanneer je onderdelen met een veel betere kwaliteit van de sloop kunt halen? Uiteraard doen we dit alleen in overleg met de klant en wordt het altijd op de rekening vermeld.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn