Waarom een elektrisch bureau aanschaffen?Je hoort er steeds vaker over: Een elektrisch bureau. Bij shiraz Office Furniture (www.shiraz.nl) verkopen ze diverse exemplaren, en ze weten dus mooi te vertellen waarom het zo belangrijk is om tijdens het werken af en toe van houding te wisselen, en waarom zo’n elektrisch bureau daar zo handig voor is. Allereerst is het belangrijk te weten wat sedentair gedrag is. Dit is namelijk gedrag waarbij iemand veel zaken tegelijk uitvoert, terwijl hij fysiek als het ware amper beweegt. Dit is precies wat kantoormedewerkers doen. Ze werken de hele dag aan diverse taken, plegen telefoontjes, versturen mailtjes, maar dit alles zittend aan hun bureau. Als je niet beschikt over een elektrisch bureau heb je weinig keus, je moet dus stilzitten, met alle risico’s die daarbij horen. Het voornaamste risico van lang stilzitten is dat je je beenspieren niet gebruikt. Als gevolg daarvan vermindert de doorbloeding in je lichaam en worden dus afvalstoffen minder snel afgevoerd en voedingsstoffen minder goed opgenomen, met alle gezondheidsrisico’s die daarbij horen. Zittend werken is bovendien slecht voor je rug omdat het je wervelkolom belastend is. Kortom, een elektrisch bureau is voor kantoormedewerkers altijd een goed idee omdat je daarmee van houding kunt wisselen, en dus de doorbloeding in je lichaam bevordert, en bovendien je rug ontlast. 

Hoe werk je staand het beste?

Als je besloten hebt een elektrisch bureau aan te schaffen is het zelfs dan belangrijk dat je een aantal punten in gedachte houdt, namelijk de volgende:

  • Het bureau moet op zo’n hoogte staan dat je rechtop kunt staan.
  • Je moet met beide voeten plat op de grond kunnen staan.
  • Je armen moet je op 90 graden houden.
  • Het beeldscherm moet op ooghoogte staan (ook bij zittend werk.)
  • Je mag niet gaan hangen of bijvoorbeeld je knieën op slot zetten, probeer constant een beetje te blijven bewegen.

Als je alle bovenstaande tips in acht neemt kun je ervan uitgaan dat je staande werkhouding een goede houding is. Ook bij het staand werken aan een elektrisch bureau geldt namelijk dat afwisseling de beste remedie is tegen fysieke klachten. Het is de kunst om constant te ontspannen, terwijl je tegelijkertijd de juiste spieren aanspant waardoor je een rechte rug houdt. En na een uurtje staan ga je gewoon weer een half uurtje zittend werken. Deze afwisseling is heel goed voor je lijf, en met een elektrisch bureau kun je dit bereiken.

Waar bestel je een elektrisch bureau?

Als je overstag bent en een elektrisch bureau wilt aanschaffen doe je dit het beste in de webshop van shiraz Office Furniture. Ze hebben namelijk een ruim assortiment zit-sta-bureaus, en weten je goed te adviseren over welke het beste past bij jou. Als je het fijn vind kun je de bureaus testen in hun showroom in Dordrecht, maar simpelweg online bestellen kan natuurlijk ook. In principe stel je de hoogte van het bureau constant zelf in, en is testen dus ook niet nodig. Bestel vandaag nog jouw nieuwe elektrische werkplek via de webshop van shiraz Office Furniture, en werk voortaan op een ergonomische en gezonde manier. Je lijf zal je dankbaar zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn