Bij ons op school proberen we de kinderen zo goed mogelijk te leren wat er allemaal op het internet aan informatie te vinden is. Wij vinden het belangrijk om hen te leren hoe je aan goede informatie kunt komen en daarom proberen wij de computer zo goed mogelijk te integreren in de lessen die wij geven. Wij merken dat het vaak goed werkt om hen een opdracht te geven en om hen dan informatie op het internet te laten zoeken. Wij vinden het echter ook belangrijk dat wij hen op een goede manier kunnen helpen. Wij hebben daarom gekeken naar de mogelijkheden om een onderwerp dat hen aanspreekt te gebruiken voor een opdracht om informatie te zoeken. Wij hebben toen besloten dat wij hen een spreekbeurt wilden laten houden over vogels. Wij hebben namelijk gemerkt dat de meeste kinderen altijd gebiologeerd zitten te kijken naar de vogels die bij ons in de schooltuin te vinden zijn en daarom leek het ons leuk om hen meer over vogels te laten uitzoeken. Wij hebben toen gekeken waar wij moesten zijn wanneer wij hen meer over vogels wilden laten ontdekken. Wij hebben namelijk altijd de werkwijze dat wij zelf alvast gaan kijken of er überhaupt iets voor de kinderen te vinden is. Zij moeten namelijk wel voor hen toegankelijke informatie kunnen vinden. Wij hebben daarom gekeken of wij zelf iets over vogels konden vinden en wij hebben toen allerlei sites voorbij zien komen waar wij meer over vogels konden vinden, maar er was er niet een zo goed als de site van dierenwiki.nl. Deze site heeft alles wat je je maar kunt wensen wanneer het gaat over vogels. Wij vonden deze site uiterst geschikt voor de kinderen en wij hebben daarom besloten dat wij onze opdracht over vogels gerust konden gaan uitdelen. Wij hebben toen tegen de kinderen gezegd dat zij goed op het internet moesten gaan zoeken naar informatie over vogels en wij hebben toen gezien dat veel kinderen de site van dierenwiki.nl gevonden hebben. Zij vonden het heel interessant om hier meer over de vogels in onze omgeving te lezen.

Deze teksten over vogels zijn heel helder geschreven

Mocht u ook op zoek zijn naar informatie over vogels, dan raad ik u aan om een keer naar de site van dierenwiki.nl te surfen. Deze site heeft namelijk heel veel mogelijkheden om meer interessante informatie te vinden. Ik heb gemerkt dat wanneer je deze site aan kinderen laat zien, zij heel goed snappen wat hier geschreven is. Dat komt omdat de artikelen van deze site heel goed geschreven zijn. De kinderen konden dan ook heel goed uit de voeten met deze informatie over vogels.

Wij gaan deze site vaker gebruiken

Deze keer wilden wij de kinderen meer laten uitzoeken over vogels,  maar op dierenwiki.nl kun je heel veel info over dieren vinden. Kortom:

  • Deze site was heel nuttig voor ons
  • Wij konden de kinderen heel veel leesbare informatie bieden dankzij deze site
  • Wij gaan deze site vaker raadplegen wanneer wij een opdracht moeten verzinnen

Kijk zelf ook nog even op dierenwiki.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn