Juwelion - TrouwringenGaat u met iemand trouwen, dan zijn er natuurlijk verschillende zaken die geregeld moeten worden. Een van die zaken is het uitzoeken van de trouwringen. Hiermee bezegeld u immers het huwelijk dat u afsluit en voor veel bruidsparen is het dan ook zo dat zij zich pas echt getrouwd voelen op het moment dat zij elkaar de ring omschuiven. Het dragen van trouwringen is een gewoonte die al vele eeuwen oud is. Het dragen van een trouwring is aan de ene kant een manier om te laten zien dat u bij elkaar hoort, dat u niet meer beschikbaar bent voor een huwelijk. Daarnaast is het dragen van een ring natuurlijk ook iets wat er mooi uit ziet. Maar wat niet iedereen weet is dat trouwringen ook een sterke symbolische betekenis hebben. Een cirkel waar geen begin en eind aan zit, zoals met een ring het geval is, is een symbool voor iets dat eeuwig duurt. Er kan immers geen eindpunt worden gevonden. Het dragen van een trouwring laat daarom zien dat u voornemens bent om het een eeuwigdurende verbintenis te laten zijn. In het verleden was het bovendien gebruikelijk dat er een blauwe saffier in de ring zat. Een blauwe saffier stond namelijk symbool voor loyaliteit en daarmee werd de trouw aan elkaar nog eens extra weergegeven. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die kiezen voor een saffier, maar een diamant wordt wel vaak gebruikt. De betekenis is daarmee ook overgedragen op de diamant, deze laat nu ook zien dat men loyaal aan elkaar wil zijn. Het dragen van trouwringen heeft daarmee verschillende betekenissen:

  • de ronde vorm, zonder begin- of eindpunt, laat zien dat u de verbintenis voor eeuwig met elkaar sluit
  • het steentje, in de vorm van een saffier of diamant, geeft de loyaliteit aan
  • het dragen van trouwringen laat bovendien zien dat u verbonden bent met iemand

Goede trouwringen kiezen

Is er besloten om te gaan trouwen, dan kiezen de meeste stelletjes samen op pad om mooie trouwringen uit te kiezen. Wat is er nu van belang bij het kopen van trouwringen, waar moet u bij aanschaf om denken? Het belangrijkste is natuurlijk dat deze de juiste maat hebben. Zijn ze te klein, dan zullen ze immers te strak om uw vinger zitten, waardoor het niet prettig is om ze te dragen. Zijn ze echter te ruim, dan loopt u het risico dat u uw ring verliest en dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn. Met andere woorden, uw trouwringen moeten perfect passen. Hoe komt u er nu achter welke maat u moet hebben, wat uw ringmaat is? Dit kunt u op twee verschillende manieren doen. Draagt u vaker ringen, dan kunt u de binnendiameter opmeten van een ring die u nu draagt en die goed past. Het is daarbij uiteraard wel van belang dat er zeer nauwkeurig gemeten wordt, een millimeter kan al een groot verschil maken. Draagt u nooit ringen, dan is het verstandig om naar een juwelier te gaan. Deze heeft namelijk een speciale ringenbos waarmee de ringmaat bepaald kan worden. Aan de bos zitten ringen van verschillende groottes en door deze van groot naar klein te passen ontdekt u snel genoeg wat u de juiste maat is. Daarnaast is het bij de aanschaf van trouwringen natuurlijk ook belangrijk dat u ze mooi vindt. U moet ze immers vele jaren dragen en het zou zonde zijn als u er al die jaren niet met plezier naar zou kijken. U hebt wat het materiaal van de ring betreft bijvoorbeeld keus uit goud, witgoud of een combinatie hiervan. Ook kunt u kiezen voor een exemplaar met of zonder diamantje, of juist voor meerdere diamantjes. U merkt het, er zijn veel mogelijkheden op het gebied van trouwringen. Hierdoor is er voor iedereen wel een exemplaar te vinden dat helemaal past, zowel wat betreft maat als ontwerp en materiaal.

Voordelige prijzen

Trouwringen zijn sieraden die u in principe voor het leven koopt, ze mogen daarom best wat geld kosten. U wilt immers dat ze van een goede kwaliteit zijn, zodat ze een leven lang meegaan, en kwaliteit kost nu eenmaal altijd iets meer. Dat betekent natuurlijk niet dat u hier meer geld aan uit wilt geven dan strikt noodzakelijk is. Niemand betaalt immers graag teveel. Wilt u zeker weten dat u niet teveel betaalt voor uw trouwringen, dan doet u er goed aan deze aan te schaffen bij Juwelion. Bij hen vindt u deze sieraden namelijk tegen de meest gunstige prijzen. Hoe kan het nu dat trouwringen bij hen in verhouding zo voordelig geprijsd zijn? Dat heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat zij alleen online verkopen, waardoor zij kosten voor een winkel uitsparen. Daarnaast kopen zij groot in bij een aantal vaste leveranciers, waardoor zij kortingen kunnen bedingen. En dit ziet u zeker in de prijzen bij hen terug. Doordat zij een ruime keus bieden, kan echt ieder koppel trouwringen bij hen vinden die helemaal bij hen passen. Of u nu op zoek bent naar goud, witgoud of een combinatie van beide, of u nu diamantjes erin wilt of juist niet, zij hebben al deze verschillende mogelijkheden altijd op voorraad. Bovendien bieden zij u de extra service om de ringen schoon te laten maken op het moment dat deze door jaren gebruik dof zijn geworden. Wilt u goede trouwringen kopen dan gaat u dus het best naar Juwelion.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn