Verpakkingsmateriaal bestaat er in alle soorten en maten. Het is echter de vraag hoe je aan een goede kwaliteit verpakkingsmateriaal komt. Waar moet je op letten? Hoe gaat het er aan toe in een fabriek? De wereld wordt steeds weer anders, de wereld beweegt. De techniek wordt geavanceerder en wij als mens raken steeds meer ontwikkeld. Een interessante beweging waar in dit artikel meer aandacht aan wordt besteed. Allereerst gaan wij wat dieper in op de vraag hoe verpakkingsmateriaal wordt gemaakt in de fabriek. Daarna zullen we verder gaan met een voorbeeld uit de praktijk, namelijk Brabo Verpakking. Zij zijn een groothandel als het gaat om verpakkingsmateriaal. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit onderwerp! 

Hoe wordt verpakkingsmateriaal gemaakt in de fabriek? 

Verpakkingsmateriaal, hoe wordt dat eigenlijk gemaakt in een fabriek? Wij vonden het zo vanzelfsprekend dat dit materiaal om ons eten heen zat, dat wij vonden dat aan deze vraag wel meer aandacht mocht worden besteed. Daarom een kijkje in de fabriek. Hoe wordt dit materiaal gemaakt en hoe wordt gezorgd voor een altijd en optimale kwaliteit? Als voorbeeld gebruiken wij die van de steriele verpakking, geproduceerd in een clean room. Een steriele verpakking is namelijk onmisbaar vooral in de health care sector. Op deze manier is de kans op infecties een stuk kleiner, dit is een vereiste omdat men vooral in die sectoren niet wil dat mensen ziek worden en er een kans bestaat dat ze eerder overlijden. Om de verpakkingen steriel te maken wordt de verpakking vaak nabehandeld met gammastraling. Dit maakt de steriele verpakking volledig klaar voor gebruik in de medische sector. Maar het gehele productieproces van A tot Z in eigen fabriek, hoe verloopt dat? Allereerst start je met papier, grote rollen papier worden aan de machine gekoppeld. Daarna worden deze bevestigd, meerdere lagen papier worden via een ingenieus proces aan elkaar bevestigd. Het karton wordt daarna door de drukmachine gedaan voor de juiste bedrukking. De juiste vorm zal door de stansmachine gaat. Deze zorgt ervoor dat de verpakking exact de juiste vorm krijgt. Dan is de productie klaar. Dit lijken niet erg veel stappen, maar toch komt er veel werk bij kijken. We gaan verder met een voorbeeld uit de praktijk van Brabo Verpakking. 

Een voorbeeld uit de praktijk: Brabo Verpakking

Brabo Verpakking is dé verpakkingen groothandel als je het ons vraagt. Deze levert verpakkingsmateriaal en zij hebben een grote expertise in vernieuwende verpakkingsoplossingen. 

Brabo Verpakking biedt een groot scala aan verpakkingen, onder andere de volgende:

  • Bedrukte papieren draagtassen
  • Industriële verpakkingen
  • Food verpakkingen
Zij bieden dus een groot scala aan verpakkingen, onder te verdelen in bovenstaande categorieën. Wil jij dus simpelweg een bedrukte papieren draagtas? Dat kan, volledig naar jouw wens. Of toch liever industriële verpakkingen? (Waar we het steeds over hebben). Kies dan voor optie twee. Mocht je je toch in de voedselproductie bevinden, kies dan voor de derde optie. Ook is het mogelijk om contact op te nemen en jouw diverse wensen omtrent verpakkingsmateriaal te bespreken, in de hoop dat deze wellicht uit zullen komen, maar met de juiste aanwijzingen zullen jullie samen een heel eind komen. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn