Moet je binnenkort je VCA VOL examen halen, dan is het misschien handig om eerst een VCA VOL proefexamen te maken. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het VOL VCA examen is een vereiste zodra je komt te werken in een risicovolle werkomgeving, open bouwterrein met grootschalig apparatuur of overdekte werkterreinen waar ook gewerkt wordt met chemische stoffen. Met een VCA-certificaat legt een bedrijf de basis voor een veilige en gezonde werksfeer. Het certificaat is dan ook bedoeld voor ondernemingen die veilig en gezond werken hoog in het vaandel hebben staan, en die structureel willen investeren in het verbeteren van deze zaken. Er is extra aandacht voor bedrijfstakken die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of die in een risicovolle omgeving werken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan aannemers van constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen of werkplaatsen, in fabrieken en bij installaties.

Sinds september 2017 is de opzet en inhoud van het VOL-VCA examen veranderd. Er wordt namelijk getoetst op inhoudelijke kennis over veiligheid, en op de toepassing daarvan in de praktijk. Met die verandering is het begrijpelijk dat je graag zou willen oefenen voordat je het ‘echte’ examen in gaat. Daarom vind je nu een gratis VCA VOL proefexamen op oefentoets.com.

VCA VOL proefexamen

Het officiële VCA VOL examen bestaat uit 75 vragen, waarvan je er minstens 45 juist moet hebben om het examen met goed gevolg af te kunnen ronden – dat komt neer op 60% goed. Voor 75 vragen heb je 75 minuten de tijd. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt dan het VCA pasje en een VCA diploma.

Nog niet gelukt? Oefen dan nog even verder door een VCA VOL proefexamen te maken. Met de oefentoets op oefentoets.com bereid je je goed voor op het officiële examen. Je kunt de oefenvragen en VCA VOL proefexamens maken, zo vaak als je wilt. Door het een paar keer te herhalen, kun je de lesstof beter onthouden. Deze oefeningen zijn gratis. Mocht je het toch nog lastig vinden, dan kun je ook de samenvatting VOL VCA aanschaffen.

De VCA VOL proefexamens bestaan uit 15 meerkeuzevragen die je in 15 minuten moet beantwoorden. Hiervoor geldt dat je geslaagd bent als je 11 vragen of meer goed hebt beantwoord. Natuurlijk bestaat het echte examen uit veel meer vragen, maar op deze manier kun je per VCA VOL proefexamen bekijken of je de lesstof voldoende beheerst. Kom je een onduidelijke vraag tegen? Dan kun je dat direct eenvoudig melden met behulp van de rode knop.

Waarom VCA VOL proefexamen doen?

Je kunt verschillende redenen hebben om het VCA VOL proefexamen bij oefentoets.com te maken. Voordelen hiervan zijn:

  • Je kunt de toetsen maken op het moment dat het jou uitkomt en zo vaak als je wil;
  • Je kunt per proefexamen bekijken of je de lesstof goed beheerst;
  • Je ziet direct of je goed genoeg voorbereid bent;
  • Eventuele onduidelijke vragen kun je direct melden.

Bijkomend voordeel van oefentoets.com is dat je er ook een handige samenvatting van de leerstof van het VCA VOL proefexamen vindt, zodat je de informatie nog eens kunt nalezen. Zo helpt oefentoets.com jou je officiële VCA VOL examen met succes af te ronden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn