Wij werken in onze technische omgeving al jaren met apparatuur die meet en waarneemt wat de prestaties in de fabriek zijn. We proberen dit proces te optimaliseren door de processen te meten en analyseren, en waar mogelijk te verbeteren. Er komen steeds nieuwe technieken op de markt, waardoor wij ook sneller kunnen produceren. Deze verbetercyclus kent in principe geen einde. Daarom kijken we constant naar de markt en de nieuwe producten die op de markt komen. We zetten al enkele maanden een USB2 camera in om onze productielijn vast te leggen. Deze USB2 camera is geschikt voor productieomgevingen en kan goed en scherp vastleggen wat er gebeurt. Onze technische dienst heeft een eerste camera op een van onze machines gemonteerd en gebruikt de data die hieruit voortkomt nu als basis voor verbetermanagement. Daarover zijn we tot nu toe erg tevreden. Deze camera kan ook in andere industrieën worden toegepast, bijvoorbeeld in de zorg of andere industriële omgevingen. Over het algemeen is deze camera zeer betrouwbaar. Wij gebruiken er een van een bekend Japans merk: Sony. Deze hebben we besteld via een groothandel die onder andere de USB2 camera verkoopt. Hier hebben we goede ervaringen mee. We denken erover na om meer camera’s aan te schaffen om deze in te zetten voor dezelfde doeleinden. Ik denk dat we dan weer kiezen voor de webwinkel waar we de USB2 camera hebben aangeschaft: vision-camera.

USDB 2 camera online bestellen

Vroeger moesten we alles via één partij bestellen. Dat leidde ertoe dat onderdelen of apparaten maandenlang niet leverbaar waren en we niet verder konden met onze projecten. Met de komst van internet, jaren geleden, kwamen er ook meer mogelijkheden om bij andere partijen te kopen. We wisselen regelmatig van partijen omdat we elders iets beter of goedkoper kunnen krijgen. Dat laatste was het geval toen ik erachter kwam dat we via https://www.vision-camera.nl/vision-camera-usb2 een goedkope en erg goede USB2 camera konden krijgen. Online konden we bovendien een goede selectie maken, omdat we konden filteren op:

  • Shutter
  • Frame rate
  • Resolutie
  • Pixelgrootte

Hiermee konden we de perfecte USB2 camera bestellen. Deze was al binnen enkele dagen binnen, in een goede verpakking zodat er onderweg niets mee kon gebeuren. Ik kan elke professional die van plan is met een USB2 camera te gaan werken, aanraden deze online bij deze webwinkel te bestellen. Het is op die manier mogelijk veel geld te besparen. Bovendien hoefde ik hiervoor ook niet naar een winkel, maar kon ik vanaf mijn werkplek op mijn werk gewoon online bestellen. Online vergelijken loont ook. Ik heb hiermee de goedkoopste USB2 camera gevonden die er te koop was, zonder daar veel moeite voor hoeven doen.

Meten is weten

Wij kiezen al een tijd voor deze aanpak, waarvoor we nu de USB2 camera in gaan zetten. Eerder hebben we geprobeerd een verbetertraject op te starten zonder metingen uit te voeren. We deden toen veel op gevoel, maar dat liep nergens op uit. Inmiddels meten we aan het begin van een project de status, bijvoorbeeld in de productie. Daarop maken we een plan en dat voeren we uit. Met behulp van de USB2 camera meten we de voortgang en aan het einde van het project weten we dan precies hoeveel sneller of efficiënter de productie met onze maatregelen is geworden. Daarmee zijn we een stuk effectiever gaan werken. De kosten die we maken voor de USB2 camera en andere hulpmiddelen halen we er op deze manier ruimschoots uit. Dat is ook mogelijk voor uw bedrijf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn