homease - scandinavisch interieurSteeds meer mensen hoor je praten over een Scandinavisch interieur en hoe mooi dit is. Maar als jij niet iemand bent die veel woonmagazines leest, dan heb je waarschijnlijk geen flauw idee wat dat nu eigenlijk precies inhoudt en of het ook iets is wat bij jou past. Wat zijn nu eigenlijk de kenmerken van een Scandinavisch interieur en waar is het op gebaseerd? Deze interieurstijl is, zoals de naam al aangeeft, gebaseerd op interieurs in Noorwegen, Finland en Zweden. In deze landen wordt volop gewerkt met natuurlijke materialen en dat is terug te zien in de inrichting van hun woningen. Vaak wordt er veel gebruik gemaakt van hout, wat daar volop voor handen is en wat daardoor voordelig is om toe te passen. Hout is een natuurproduct en het heeft op veel mensen een zeer rustgevende uitwerking. Een ander belangrijk kenmerk van een Scandinavisch interieur is het gebruik van witte kleuren. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de lange nachten van de Scandinavische winters. Boven de poolcirkel wordt het ’s winters zelfs helemaal niet licht. Om toch niet steeds in het duister te zitten, is het fijn als de inrichting van de woning in ieder geval ruim en licht is.

Modern Scandinavisch interieur

Ruimtelijkheid is ook erg belangrijk als er gekozen wordt voor een Scandinavisch interieur, wat zich vertaalt in openheid en weinig onnodige accessoires en meubels. Ook dit creëert licht en zorgt voor rust en ontspanning. Bovendien wordt het moderne Scandinavisch interieur ook gekenmerkt door strakke vormen en een strakke vormgeving. Ook dit zijn zaken die bijdragen aan de rustige uitstraling die zo kenmerkend is voor de woonstijl. De kenmerken op een rijtje zijn dus:

  • veel gebruik maken van natuurlijke materialen als leer en hout
  • rustige kleuren, veel wit en lichtgekleurde houtsoorten
  • strakke vormgeving van meubels en accessoires
  • ruimte, door het weglaten van onnodige attributen

Wat heeft er nu voor gezorgd dat deze woonstijl zo ontzettend populair is geworden, ook in ons land? Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat we tegenwoordig allemaal erg drukke levens leiden. We vliegen van hot naar her en meer dan ooit hebben we er behoefte aan dat ons huis echt een rustpunt voor ons is. Niet alle interieurstijlen kunnen dit bewerkstelligen, maar kies je voor een Scandinavisch interieur, dan kun je er zeker van zijn dat je altijd echt tot rust kunt komen in je eigen woning.

Doe inspiratie op bij Homease

Zou jij ook graag wat meer rust willen creëren in jouw woning en zou je daarom ook graag een Scandinavisch interieur willen hebben of ideeën uit deze stijl willen gebruiken om van jouw woning jouw eigen rustplek te maken? Dan kun je hiervoor inspiratie opdoen bij Homease. Dit is een online magazine dat veel informatie geeft over woontrends, dat altijd handige tips biedt en veel wooninspiratie geeft. Door de vele plaatjes en binnenkijkers over Scandinavisch interieur die je op hun site kunt vinden, kun jij je zeker een goed beeld vormen van wat de mogelijkheden zijn binnen deze interieurstijl. Je vindt bij Homease ideeën om eenkamerappartementen of kleine woningen in deze stijl om te toveren, maar ook voor grote huizen bieden zij voldoende ideeën. Kijk op je gemak rond op hun website en laat de vele afbeeldingen die zij hebben van huizen die op deze manier ingericht zijn op je inwerken. Zo krijg je een goed beeld van of dit een stijl is die bij jou past en die op jou de gewenste rustgevende uitwerking heeft. Homease is echt het online magazine om naar toe te gaan als je een beter beeld wilt krijgen van het Scandinavisch interieur.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn