Je woning heeft verschillende functies. Ten eerste is het een plek die je beschermt tegen vervelende invloeden van buitenaf. Al ver voor de beschaving zochten mensen plekken om zich te verschuilen tegen weersinvloeden, zoals vocht en kou, en wilde dieren. Tegenwoordig hoeft een woning je niet meer te beschermen tegen roofdieren, maar wel tegen andere mensen die je willen beroven van je spullen of je zelfs iets aan willen doen. Ook tegen weersinvloeden beschermt je huis je. Het houdt de kou buiten in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer. Daarnaast ben je er droog en veilig. Een andere belangrijke functie is dat je het fijn vindt om er te zijn en dat je je er veilig voelt. Een fijne sfeer in je huis is echter niet vanzelfsprekend: je moet hier zelf iets voor doen. Met decoratie kun je een hoop aanpassen aan de sfeer in de woning. Met gordijnen zorg je voor opvulling, terwijl kleuren op de muur een warme, gezellige sfeer kunnen creëren. Ook decoratie zoals schilderijen en lampen voegen veel toe. De temperatuur in de woning heeft echter ook een belangrijke functie. In de meeste moderne huizen is een centraal verwarmingssysteem aanwezig, dat via radiatoren de ruimtes verwarmt. Er is een kachel of ketel aanwezig, die het water verwarmt en rondstuurt door het systeem. Vanuit de radiatoren wordt dit warme water de ruimtes in gestuurd. Een thermostaat in een centrale ruimte regelt de temperatuur en kan worden ingesteld op een automatisch schema, maar kan ook met de hand omhoog en naar beneden gezet worden. Op deze manier is het gemakkelijk om de temperatuur in de woning te regelen. Het komt echter vaak voor dat het in de ene ruimte warmer is dan in de andere. Dit kan komen door de afstelling van de radiatoren, maar ook door het niet goed functioneren van een van de radiatoren. Het is zaak dit probleem zo snel mogelijk op te lossen, omdat het niet goed is voor het rendement van de ketel en het ervoor zorgt dat de temperatuur niet in alle ruimtes even aangenaam is.

Nieuwe radiatoren aanschaffen

Als je problemen hebt met de verwarming van sommige ruimtes, kan dit verschillende oorzaken en oplossingen hebben. Vaak is het zo dat je wilt dat de temperatuur in de woonkamer hoger is dan in de slaapkamer. Dit kun je gemakkelijk oplossen door speciale knoppen voor je radiatoren te kopen, waarmee je de temperatuur anders kunt regelen. Deze thermostaatknoppen kun je instellen op een bepaalde stand, zodat ze aan gaan als de temperatuur onder een bepaald punt is. Is het warm genoeg en slaat de verwarming aan, dan worden de radiatoren die zijn ingesteld op een lagere temperatuur niet warm. Soms is het echter een ander probleem, dat niet op deze manier op te lossen is. Veel radiatoren slijten op een bepaald moment en gaan lekken of minder goed functioneren. Oude radiatoren werken steeds minder goed en kunnen de verwarming van een ruimte niet meer goed aan, waardoor het er te koud blijft of de ketel te vaak moet aanslaan. Op dit op te lossen kun je verschillende radiatoren vervangen voor nieuwe. Nieuwe radiatoren hoeven helemaal niet duur te zijn, en er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Je kunt de radiatoren uitkiezen bij de inrichting van de ruimte, zodat ze bij de stijl passen. Er zijn verschillende soorten traditionele radiatoren, maar ook veel verschillende andere modellen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit diverse design modellen en zijn er ook speciale exemplaren voor in de badkamer.

Veel keuze bij De Allergoedkoopste

Als je nieuwe radiatoren wilt aanschaffen, kun je eens gaan kijken op www.deallergoedkoopste.nl. Op deze website vind je een ruim aanbod aan radiatoren in verschillende soorten en maten. Voor je een radiator gaat kiezen, is het echter belangrijk dat je uitzoekt hoeveel capaciteit de radiator moet hebben. De capaciteit bepaalt hoeveel warmte de radiator kan produceren. Een kleine ruimte wordt sneller warm en heeft daarom een radiator met een lagere capaciteit nodig, terwijl in grotere ruimtes vaak meerdere radiatoren nodig zijn om genoeg warmte te produceren. Om te berekenen hoeveel capaciteit je nodig hebt, kun je op www.deallergoedkoopste.nl de handige rekenhulp gebruiken. Op de homepage vind je een snelkoppeling naar de rekenhulp waarmee je het benodigde vermogen kunt berekenen. Je moet wat gegevens invullen over de woonruimte die je wilt verwarmen, zoals de lengte, breedte en hoogte van de ruimte. Ook de inhoud en de gewenste temperatuur moeten worden ingevuld. Daarna moet je aangeven of de muren en de woning geïsoleerd zijn en of het een vrijstaande- of hoekwoning is. Vervolgens berekent de rekenhulp de benodigde capaciteit voor de radiator. Als je een capaciteit hebt, kun je een radiator uitkiezen. Je kunt kiezen uit drie soorten radiotoren:

  • Horizontale modellen
  • Verticale modellen
  • Designmodellen

Horizontale radiatoren zijn de meest gebruikte soort en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Er zijn exemplaren verkrijgbaar die speciaal voor onder ramen zijn ontworpen en ook is er een model verkrijgbaar in de vorm van een plateau, zonder de traditionele richels aan de voorkant. Verticale modellen zijn ideaal op plekken waar weinig ruimte is voor een horizontaal model. Ook de verticale radiator is verkrijgbaar als plateau. Daarnaast zijn er verschillende designmodellen, zoals het verwarmde handdoekenrek voor in de badkamer. Er zijn verschillende exemplaren verkrijgbaar en het is afhankelijk van je eigen smaak en de benodigde capaciteit, welke je het beste kunt kiezen. Kijk op www.deallergoedkoopste.nl voor alle radiatoren.

Meer van Deallergoedkoopste.nl

Deel dit bericht op social media

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn