Het kan soms best lastig zijn om voor iemand een origineel cadeau te bedenken. Laat je glazen graveren, dan weet je zeker dat je iets unieks weggeeft, iets dat de ontvanger zeker nog niet zal hebben! En dat is natuurlijk wel zo leuk. Het is bovendien tegelijkertijd ook een heel praktisch cadeau, want glaswerk komt natuurlijk altijd van pas. Iedereen heeft dit immers nodig om te kunnen drinken en iedereen weet ook dat er wel eens een glas sneuvelt door onhandigheid. Glazen graveren laten voor een cadeautje is dus om meerdere redenen echt een goede optie.

Voor welke gelegenheden?

Je vraagt je misschien af: is glazen graveren nu voor iedere gelegenheid een geschikte optie als een cadeau? Door de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, zou je kunnen zeggen dat dit zeker zo is. Je denkt misschien op het eerste gezicht dat dit voor kleine kinderen geen leuk idee is, maar wist je dat je echt als in het glas kunt laten maken? Dus ook bijvoorbeeld een foto of een afbeelding van een favoriet tekenfilmfiguur. Dit is iets wat ook kinderen zeker leuk zullen vinden! Want zeg nou zelf, is het niet fantastisch om je eigen frisdrankglas te hebben met je eigen naam erop? Of met een foto van jouw huisdier? Glazen graveren laten is dus voor jong en oud een goed idee. En het past bovendien ook bij heel veel verschillende gelegenheden. Het is bijvoorbeeld een leuk geschenk voor een stel dat gaat trouwen, champagneglazen met ‘Mr. & Mrs.’ er bijvoorbeeld in gegraveerd. Of het is een leuke manier om je (schoon)ouders te laten weten dat je zwanger bent, door hen een glas te geven met opa/oma en dan hun naam. Glazen graveren kan dus voor heel veel verschillende gelegenheden mogelijkheden bieden. Dus het maakt eigenlijk niet uit voor wie of voor welke gelegenheid jij een cadeau zoekt, dit is altijd een optie!

Wat kun je in glazen graveren laten?

Hierboven noemden we al een paar voorbeelden van dingen die je in een glas kunt laten zetten. Maar zijn er ook nog meer opties en zo ja, welke zijn dit dan? Wil jij glazen graveren laten, dan kan men aan de slag gaan met:

  • teksten
  • afbeeldingen
  • foto’s
  • symbolen
  • combinaties van teksten met afbeeldingen

Er is dus heel veel mogelijk en je kunt gewoon je eigen ontwerp laten maken. Dat betekent dat je zelf veel invloed hebt op hoe het er uit komt te zien. Hierdoor kun je het echt helemaal laten aansluiten bij de persoon voor wie het cadeautje bestemd is, ook bijvoorbeeld wat betreft lettertype. Je kunt ook heel veel verschillende soorten glazen graveren laten. Hierboven noemden we al even frisdrankglazen en champagneglazen, maar ook whiskyglazen, bierglazen, cognacglazen en portglazen zijn bijvoorbeeld opties. Het is dus goed om eerst te bedenken wat het favoriete drankje van de ontvanger is, zodat je zeker weet dat het glas ook daadwerkelijk veel gebruikt zal gaan worden. Weet jij wat voor glas het moet worden en wat er op moet komen te staan? Dan kun je de glazen graveren laten door De Glasgraveur, de specialist op dit gebied!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn