Voor honden vindt iedereen het logisch om een mand te kopen, maar daarentegen zijn er maar weinigen die voor hun poes een kattenmand aanschaffen. Dat is jammer, want ook dit huisdier verdient toch een eigen plekje om te slapen in huis? Natuurlijk is het zo dat poezen gemakkelijker ergens kunnen gaan liggen dan honden. Stoelen, banken, de vensterbank – allemaal plekken waar zij kunnen gaan slapen. Maar dat neemt niet weg dat een kattenmand eigenlijk niet zou mogen ontbreken in huis. Daarmee geef je je kat echt een eigen plek, een plekje waar hij of zij zich terug kan trekken en die door niemand anders gebruikt wordt.

Verschillende soorten manden

Wat belangrijk is om na te gaan, voordat je een kattenmand gaat kopen, is wat voor model het best bij jouw huisdier past. Niet alle katten vinden namelijk dezelfde soorten manden prettig om in te slapen en als je de verkeerde soort koopt, dan zul je zien dat ze er geen gebruik van gaan maken. Dat is natuurlijk zonde van de aankoop. Misschien herken je dit, heb jij al een kattenmand gekocht en ligt jouw kat daar vervolgens nooit in. Dan is de kans dus groot dat je gewoon voor het verkeerde model hebt gekozen. Wij zijn geneigd om iets te kiezen wat wij mooi vinden, maar je moet je dus zien te verplaatsen in jouw dier. Hoe doe je dit nu? Hoe kies je nu een exemplaar uit dat past bij jouw poes? Dit doe je door te kijken naar de plekken waar hij of zij nu graag ligt te slapen. Is dat op de bank of kruipt hij juist weg op een beschutte plek, bijvoorbeeld in de kast? Dit zegt veel over het soort kattenmand dat in de smaak zal vallen. Dieren die graag wegkruipen in kasten of op andere beschutte plekken, zullen deze beschutting ook voor hun mand willen. Kies voor deze diertjes dan ook een exemplaar uit dat, op een ingang na, gesloten is. Dat geeft hen een beschermd gevoel. Poezen die gewoon op de bank liggen te slapen, zullen een open mand zeker waarderen.

Veel keus op gebied van kattenmand

Als jij een kattenmand wilt gaan kopen, moet je hier dus op letten. Waar vind je nu zo’n ruime keus aan manden dat je altijd een geschikt exemplaar zult vinden? Daarvoor ben je bij Krabpaal.nl aan het juiste adres. Zij bieden bijvoorbeeld:

  • ronde of vierkante open manden met lage randen
  • manden met een hoge opstaande rand
  • tipi’s
  • gesloten kattenmanden, met enkel een opening om erin en eruit te kunnen gaan

Je zult hier dus zeker een kattenmand kunnen vinden die helemaal past bij het karakter van jouw poes! Doordat ze bovendien binnen iedere groep ook veel keus bieden, kun je ook altijd voor een ontwerp, kleur en dessin kiezen dat past bij jouw interieur. Zo zijn niet alleen de dieren, maar ook jullie zelf tevreden met de aankoop! Heeft jouw kat nu nog geen kattenmand of heb je er wel eentje, maar wordt die nooit gebruikt? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden die Krabpaal.nl jou kan bieden!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn