Merelinwonderland - Oosterse lampenBen je op zoek naar een mooi alternatief voor altijd maar weer die typische IKEA lampen? Dan zijn Oosterse lampen misschien iets voor jou. De reguliere lampen zoals je die bijvoorbeeld bij de IKEA kunt kopen zijn allemaal gericht op de westerse smaak. En die smaak is minimalistisch en sober. Dus je hebt veel uniforme kleuren, veel wit en grijs en het is allemaal erg strak. Keuren krijg je eigenlijk alleen door de accessoires zoals kussentjes en kaarsen. De materialen zelf zijn vaak van neutrale kleuren. Als je IKEA binnen wandelt dan is het toch vooral veel lichte kleuren, hout, zachte materialen en het is allemaal zeer uniform. Blijkbaar is dit het ideaal van de Nederlandse moderne huiskamer. Je ziet dit ook vaak in de verschillende interieur programma’s op televisie. In eerste instantie is het een chaos aan verschillende kleuren die vaak niet bij elkaar passen en vervolgens komt de expert erbij en die maakt alles wit en houdt een paar kussentjes over om wat kleur te brengen. Dit is natuurlijk ideaal als je smaak net zo uniform is als de huidige mode qua interieur design, maar als je wat sfeer in je woning wilt dan is het lastig om in winkels als IKEA de juiste attributen voor die sfeer te vinden. Maar er is altijd hoop, want je kunt op internet altijd alternatieven vinden die tegenwicht bieden aan de grotere woonboulevards. Eén van die opties bestaat uit de website van merelinwonderland.nl. Zoals de naam al doet vermoeden is deze website erop gericht om een wereld op zich te creëren en dat doen ze bij merelinwonderland.nl door gebruik te maken van oosterse invloeden. Zo kun je bijvoorbeeld op deze website de mooiste oosterse lampen vinden. En het kenmerk van deze oosterse lampen is kleur. En dat is natuurlijk heel wat anders dan de witte lampionlampen die je in de IKEA kunt kopen.

Wat zijn oosterse lampen eigenlijk precies?

Oosterse lampen zijn niet alleen erg kleurrijk, ze hebben ook allemaal een uniek design. Als je bekend bent met de oosterse cultuur zoals die bijvoorbeeld in China is, dan weet je wat voor soort lampen je kunt verwachten. De lampen zijn vaak gemaakt met tierelantijntjes en veel oog voor detail. Een hanglamp is een perfect voorbeeld. Oosterse lampen brengen een compleet andere sfeer in je huishamer dan je gewend bent. Niet alleen zien oosterse lampen er oosters en exotisch uit, maar de manier waarop ze de kamer verlichten is ook uniek. Dit zit hem in het design van de oosterse lampen. Vaak maken de makers van de lampen gebruik van verschillende lichtdoorgangen zodat je verschillende patronen op de muren rondom de lamp krijgt. Verder krijg je met oosterse lampen waar voor je geld, want in plaats van een stuk papier dat je rondom een lamp wikkelt zoals bij de IKEA vaak het geval is, krijg je een lamp met een uniek design. Patronen en motieven versieren de oosterse lampen en dit maakt elke lamp uniek in zijn soort. Het is met andere woorden een perfect object om je huis mee te versieren. Zo zijn de sommige oosterse lampen versierd met prachtige mozaïeken. Deze mozaïeken kunnen de oosterse lampen in verschillende kleuren versieren en je kunt de lampen ook met transparante mozaïeken bestellen. Deze transparantie geeft natuurlijk een schitterend effect als de lamp aangaat in het donker. Je kunt de oosterse lampen in verschillende maten bestellen, van klein tot groot. De grootste lamp heeft een doorsnee van 25 centimeter en is ideaal om bijvoorbeeld als centrale lamp te gebruiken in de woonkamer. Het is sfeer verlichting, dus het is niet altijd geschikt in een studeerkamer, daarvoor kun je toch beter een wat eenvoudigere lamp gebruiken.  De oosterse lampen met mozaïek zijn handgemaakt dus elke lamp is uniek en hoewel er meerdere lampen van één soort worden gemaakt, is elke lamp toch net weer een beetje anders. Dit in tegenstelling tot de lampen die via massaproductie worden vervaardigd.

De verschillende producten op merelinwonderland.nl

De oosterse lampen zijn natuurlijk niet de enige producten die je kunt bestellen op merelinwonderland.nl. De website verkoopt in feite één en dezelfde sfeer aan de hand van verschillende producten waaronder de lampen die besproken zijn in dit artikel. De sfeer die de website wil uitdragen is de ontspannen warme sfeer van het verre oosten. Dit als tegenhanger voor de kille witte sfeer van het westen. Deze sfeer kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Zo kun je op de website van merelinwonderland.nl artikelen kopen zoals:

  • Meubelen
  • Vloerkleden
  • Kussens
  • Poefs
  • Wanddecoraties
  • Waxinelichthouders

Al deze producten zijn handgemaakt en dus allemaal uniek. Alle artikelen zijn verder vervaardigd met warme kleuren en de mooiste oosterse decoraties zoals mozaïeken. Alles is eenvoudig online te bestellen. Je kunt op de site zoeken naar het product van jouw keuze en in de winkelwagen plaatsen. Je ziet meteen de prijzen van de artikelen en waarvan ze gemaakt zijn. Als je over de website gaat zal je verschillende aanbiedingen vinden, dus het loont de moeite vaak om alles even goed te bekijken. Het kan best zijn dat je per toeval iets tegen komt en dat ook nog in de aanbieding is. Een oosterse sfeer kan natuurlijk met meerdere producten vervaardigd worden. Alles wat je op de website vindt zal de sfeer in je woonkamer alleen maar ten goede komen. Bestel je voor meer dan 50 euro aan producten dan zijn de verzendkosten helemaal gratis. Bestel je voor minder van 50 euro dan betaal je slechts 3,95. Dus om de verzendkosten hoef je het niet te laten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn