Winterbanden zijn erg belangrijk, want als je in de winter de weg op gaat zonder dergelijke banden, dan breng je jezelf, je medepassagiers en de overige weggebruikers nodeloos in gevaar. Het is immers in de winter verraderlijk op de weg door de weersomstandigheden. Je kunt te maken hebben met ijzel, dichte mist, sneeuw, hagel en de verschillende combinaties van die weersomstandigheden. Het is daarom belangrijk dat je de auto voorziet van goede winterbanden. Daarmee vergroot je de grip op de weg en zal je minder snel in ongelukken terecht komen. Het is niet verplicht om per seizoen te wisselen van het soort banden dat je onder de auto hebt. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid. Mocht je in de winter nauwelijks met de auto reizen, dan is het wellicht niet noodzakelijk om te kiezen voor banden die geschikt zijn voor dit seizoen. Ook als je de mogelijkheid hebt om de auto te laten staan wanneer het kwik onder de nul graden duikt, dan is lang niet altijd noodzakelijk aangezien je de gevaarlijke weersomstandigheden kunt omzeilen. Maar uiteraard hebben de meeste mensen niet een dergelijke luxe dat ze gewoon kunnen kiezen om de auto al dan niet te pakken. Daarnaast is het weer in Nederland lang niet altijd even goed te voorspellen. Het kan zijn dat je de weg op gaat terwijl de zon schijnt en het 2 graden boven nul is. Maar op de terugweg kan het best zo zijn dat het regent en dat het kwik onder de nul graden duikt. Als dat gebeurt, dan kun je zomaar te maken krijgen met ijzel. IJzel is sowieso gevaarlijk, maar het is extra verraderlijk wanneer de temperatuur rond het vriespunt schommelt. Daardoor kan het plaatselijk glad zijn en dat is natuurlijk nog gevaarlijker, dan wanneer het gewoon overal glad is. Mocht je al winterbanden hebben, controleer deze dan altijd goed op de profieldiepte. Mocht deze minder dan 4 millimeter zijn, dan moet je nieuwe winterbanden kopen. Banden voor in de winter zijn juist effectief door hun bredere en diepere profielen. Dit in tegenstelling tot zomerbanden waarbij het profiel niet zo diep is en ook niet bepaald breed. Als je inderdaad nieuwe winterbanden moet kopen, dan kun je terecht op de website van technowheels.nl. Hier kun je nieuwe winterbanden kopen, maar je kunt op de website ook terecht voor:

  • Caravanbanden
  • Banden voor de bedrijfswagen
  • Oldtimer onderhoud

Dus kom snel eens langs op de site, ontdek de mogelijkheden en ga vervolgens naar het bandencentrum om je te laten informeren of om de nieuwe winterbanden te kopen.

Nieuwe winterbanden kopen doe je in het bandencentrum van Techno Wheels

Als je op zoek bent naar nieuwe winterbanden, dan kun je allereerst een bezoekje brengen aan de website van technowheels.nl. Hier kun je ook direct zien of je bij Techno Wheels nieuwe winterbanden kunt kopen voor jouw automerk. Kun je deze informatie niet op de site vinden, dan doe je er goed aan gewoon even contact op te nemen met Techno Wheels. Hoe je dat kunt doen lees je hieronder.

Meer informatie over nieuwe winterbanden kopen en meer!

Als je extra informatie nodig hebt, of het nu gaat om de nieuwe winterbanden of het opknappen van je oldtimer, je kunt daarvoor altijd even contact opnemen met Techno Wheels. Je kunt op de site een emailadres vinden en daarmee kun je uiteraard gemakkelijk contact opnemen. Je kunt er ook voor kiezen om het contactformulier op de site in te vullen. Verder kun je natuurlijk ook gewoon even bellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn