Je tanden zijn je visitekaartje. Vaak als je met iemand praat kijk je naar het gebit van iemand. Dan is het toch fijn om te weten dat je tanden er goed verzorgd uitzien. Er zijn diverse zaken die je zelf kunt doen als het gaat om het verzorgen van je gebit. Zo is het goed om je tanden 2 tot 3 keer per dag te poetsen. Wacht na het eten of drinken een poos met tandenpoetsen omdat tanderosie (tanderosie wordt door zuren uit vruchtensappen die op het tandglazuur inwerken veroorzaakt) te voorkomen. Poets bij voorkeur met een elektrische tandenborstel omdat je daarmee niet te hard kunt poetsen. Te hard poetsen maakt je tanden gevoeliger. Elke poetsbeurt hoort 2 minuten te duren, zodat de tandpasta goed zijn werk kan doen. Ook flossen is nodig voor het weghalen van voedselrestjes tussen de kiezen waar je met de borstel niet goed bij kunt. Tot slot gebruik je een tongschraper om de aanslag op (het achterste) van je tong te verwijderen waardoor bacteriën die nare luchtjes kunnen veroorzaken weinig kans krijgen. Nog een tip is het beperken van het aantal eetmomenten tot max. 7 per dag. Eet zoveel mogelijk groentes en zo min mogelijk suikers, want bacteriën zetten suikers om in zuren die het gebit aantasten met gaatjes tot gevolg. Onder invloed van speeksel herstelt je gebit zich maar dit kost tijd, daarom is de hele dag door snacken niet goed. Om je tanden goed te verzorgen is het bezoeken van een mondhygiëniste belangrijk. Voor een stralende glimlach kun je bij Te Gekke Bekkies terecht https://www.tegekkebekkies.nl/ouders/wat-doen-wij/de-mondhygieniste, zij zijn de mondhygieniste Rotterdam.

Mondhygieniste Rotterdam voor jong en oud

Als je op zoek bent naar een mondhygieniste Rotterdam moet je bij Te Gekke Bekkies zijn. Ze zijn zowel voor jong als oud het adres als het gaat om een goede verzorging van je gebit. Van tandjes tellen bij de allerkleinsten tot gebitsreiniging, je kunt het bij de mondhygieniste Rotterdam laten uitvoeren. We geven voorlichting over het ontstaan van gaatjes en tandvleesproblemen en over voeding die niet zo goed is voor je gebit. Als we bij de mondinspectie iets vinden wat aandacht van de tandarts nodig heeft plannen we een afspraak bij de tandarts in. Dit kan in dezelfde praktijk als de mondhygieniste Rotterdam. Handig! De voordelen van Te Gekke Bekkies mondhygieniste Rotterdam zijn:

  • Een praktijk voor jong en oud
  • Ruime ervaring
  • Mondhygieniste Rotterdam en omstreken
  • Aangesloten bij NVM en KRM dus betrouwbaar

Onze behandelingen

Ben je nieuw in de praktijk van mondhygieniste Rotterdam dan krijg je eerst een kennismakingsgesprek waarin ook een vragenlijst wordt ingevuld waarin zaken aan bod komen zoals ervaring met tandartsen, je mondverzorging thuis en welke voedingspatronen je hebt. Ook gaan we in je mond kijken, bij de allerkleinsten gaan we tandjes tellen. Ben je al iets groter (4 jaar) dan kleuren we het gebit met een paarse vloeistof, hoe paarser hoe meer plaque. Dan krijg je als ouder zijnde uitleg hoe je dit met juist poetsgedrag kunt voorkomen. Als je kind het spannend vindt kan het onderzoek ook in de wachtkamer of zelfs in een gave tent plaatsvinden. Verder wordt er met het mondonderzoek bij jong en oud gekeken naar de stand van de tanden en de kiezen, hoe het tandvlees eruit ziet, de kaakstand maar ook de mondhygiëne. Na onderzoek stellen we een behandelplan samen voor je gebit. Bij ons kun je ook terecht voor mondbeschermers, bijvoorbeeld als je hockey speelt, voor het vastzetten van retentiedraadjes of knarsplaatjes. Bij ons krijg je een stralende glimlach!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn