In de winter kan het flink gaan vriezen, waardoor het niet aangenaam is om te lang buiten te zijn. Als je niet van de kou houdt, kun je natuurlijk lekker binnen blijven. Dan is het echter wel noodzakelijk dat het binnen wel behaaglijk warm is. In sommige huizen is het moeilijk om iedere ruimte goed warm te krijgen in de winter. Het is niet overal even goed geïsoleerd en de ene ruimte is groter dan de andere. Daarom kan het gebeuren dat het in de winter te koud is in de woonkamer, omdat dit de grootste ruimte van het huis is, terwijl het veel te warm is in de slaapkamers. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, kun je radiatoren dichtdraaien in de kleinere ruimtes. Ook kun je proberen om de woning beter te isoleren. Wat echter ook een goede oplossing is in veel situaties is het aanleggen van laminaatverwarming. Dit is een speciale soort verwarming, die onder het laminaat wordt geplaatst. Je kunt laminaatverwarming in iedere ruimte van het huis laten installeren, en het zorgt ervoor dat het lekker warm is in de kamers. Op deze manier voorkom je dat het in de ene ruimte warmer is dan de andere, voornamelijk door het feit dat de laminaatverwarming in de verschillende ruimtes onafhankelijk van elkaar te regelen is. Hierdoor is het altijd de juiste temperatuur in alle kamers. Wil je bijvoorbeeld de hele dag in de woonkamer doorbrengen en in de andere kamers de verwarming uitzetten, dan kan dit met laminaatverwarming. Dit zorgt voor minder hoge stookkosten en dus bespaar je geld. Laminaatverwarming is de perfecte oplossing voor woningen die niet goed warm te krijgen zijn, of wanneer je houdt van warme voeten als je in de ochtend uit je bed komt.

De voordelen van laminaatverwarming

Laminaatverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten verwarming. Allereerst verwarmt het de vloer, waardoor deze niet meer koud aanvoelt aan de voeten. In sommige ruimtes kan het namelijk nog steeds koud lijken, ondanks de hoge temperatuur in de ruimte. Vloeren blijven soms koud, als er kou van beneden naar boven trekt. Bij woonboten is dit een veel voorkomend probleem. De vloeren voelen altijd koud aan, omdat de boot in een grote hoeveelheid koud water ligt. Deze kou trekt van onderaf de vloer in en zorgt er niet alleen voor dat de vloer koud aanvoelt, maar ook dat je harder moet stoken om de ruimte warm te krijgen. Laminaatverwarming kan in zulke gevallen een goede oplossing zijn. Niet alleen zorgt het voor warme voeten, het houdt ook de kou van onderaf tegen en zorgt ervoor dat de vloer de ruimte niet afkoelt. Laminaatverwarming is in dit geval een goede vorm van isolatie. Daarnaast is laminaatverwarming een zeer effectieve manier van verwarmen voor iedere ruimte. De ruimte wordt namelijk van onderaf verwarmd, waardoor de warmte zich gelijkmatig verspreidt. Bij verwarming door radiatoren of kachels komt de warmte van een of meerdere punten die zich aan de randen van de kamers bevinden. Het duurt even om de ruimte op deze manier op te warmen, omdat de warmte vanaf bepaalde plekken komt. Laminaatverwarming kan worden aangebracht onder de gehele vloer, waardoor de ruimte van onderaf gelijkmatig wordt verdeeld. Omdat warme lucht opstijgt, zal de ruimte op deze manier snel en gelijkmatig worden verdeeld. Daarnaast is het heerlijk om in de winter op blote voeten door het huis te lopen als je laminaatverwarming hebt. Het wordt snel warm en geeft een behaaglijk gevoel aan de voeten.

Verwarming onder het laminaat laten aanleggen

Laminaatverwarming heeft dus verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten verwarming. Vloerverwarming lijkt een luxeproduct, dat alleen is weggelegd voor de rijken in de samenleving. Dit is echter helemaal niet waar. Het is een kleine investering, maar omdat je in veel gevallen op een effectievere manier stookt kan het zeker een waardevolle toevoeging zijn aan de woning. Vooral omdat het op sommige plekken een groot voordeel kan opleveren, zoals op woonboten, is het een waardevolle manier van verwarmen. Je kunt laminaatverwarming het beste laten aanleggen door een professional, wanneer je wilt dat het goed gebeurt. Het is namelijk niet een gemakkelijk klusje en daarom kun je er het beste iemand bij halen die er verstand van heeft. Je kunt bijvoorbeeld laminaatverwarming laten aanleggen door Electric Comfort. Dit is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het aanleggen van verschillende soorten elektrische verwarming. De laminaatverwarming bestaat uit verschillende delen en wordt aangelegd dor een professional. Eerst wordt er PE folie geplaatst, waardoor optrekkend vocht wordt tegengehouden. Vooral bij woonboten is dit een belangrijk onderdeel, omdat de condensvorming die kan optreden door het verschil in temperatuur hiermee wordt tegengehouden. De vloer wordt beschermd tegen het vocht en je houdt natuurlijk droge voeten. Daarna worden er isolatieplaten aangebracht, met daar overheen infrared heating film. Dit wordt aangesloten op de vloersensor van de thermostaat, waardoor je de laminaatverwarming zelf kunt regelen. Hierdoor kun je de verwarming in verschillende ruimtes gemakkelijk en onafhankelijk van elkaar regelen. Je kunt dus de laminaatverwarming in een ruimte waar je de hele dag bent aanzetten, terwijl je hem uitzet in de ruimtes waar je niet komt. Dit is een effectieve en efficiënte manier van verwarmen, die ervoor zorgt dat de verschillende kamers in een huis snel opwarmen wanneer jij dat wilt. Op www.electriccomfort.nl lees je meer informatie over laminaatverwarming en vind je mogelijkheden om een offerte aan te vragen of contact op te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn