Ben jij al een beetje bekend met de soorten wietzaden die er zijn? Ben je tot nu toe alleen een roker geweest en heb je je nooit verdiept in het groeien van de planten en wil je dat nu wel gaan doen? Dan is het verstandig om bij het begin te beginnen. Je moet natuurlijk niet alleen weten hoe je de planten kunt laten groeien, maar ook welke wietzaden je moet hebben. Je hebt op verschillende soorten punten variaties. Laten we beginnen bij de basis: je hebt drie soorten zaden.

  • gefeminiseerde zaden
  • reguliere zaden
  • autoflower zaden

Als je voor de gefeminiseerde zaden gaat weet je zeker dat je planten krijgt die ook daadwerkelijk wiet gaan produceren. Alleen de vrouwelijke planten doen dit namelijk. Als je voor reguliere zaden gaat dan ben je inderdaad minder geld kwijt, maar je loopt dan wel het risico om ook mannelijke wietzaden er tussen te hebben zitten en daar krijg je geen wiet van. Als je de mannelijke planten niet op tijd bij de vrouwelijke versie weg haalt krijg je zelfs helemaal geen wiet, maar wietzaden. Dat is leuk als je zelf ook wilt gaan kweken, maar je hebt er niets aan als het je alleen om de wiet te doen is. Het is uiteraard je eigen keuze welke zaden je neemt. Het is bijvoorbeeld geen probleem om voor reguliere wietzaden te gaan als je precies weet hoe je de mannelijke planten kunt herkennen. Dan kun je met een gerust hart de reguliere variant nemen. Maar zeker voor beginners die het er om te doen zijn hun eigen wiet te kweken is het verstandig om gewoon voor de gefeminiseerde wietzaden te gaan. Maar dan is er dus nog een derde soort, de autoflower zaden. Als je al op de website van High-Supplies.com hebt gekeken dan is het je misschien wel opgevallen dat er van de autoflower wietzaden veel minder soorten zijn. En dat klopt inderdaad, want het is behoorlijk lastig om deze zaden te ontwikkelen. Daarom kiezen veel mensen die dit doen er voor om deze maar van een aantal soorten te ontwikkelen die zich daar ook goed voor lenen. Met autoflower zaden heb je er namelijk bijna geen omkijken naar. Zoals het woord eigenlijk al zegt groeien deze planten vanzelf. Pas als de wiet er aan zit hoef je er eigenlijk weer naar om te kijken. Bij deze wietzaden hoef je dus ook geen lichtschema te maken. Het maakt bijna niet uit, want in de meeste gevallen groeien ze toch wel. Het blijft natuurlijk wel belangrijk dat je ze in een goede ruimte zet waar het warm is. Anders doen ook deze zaden niets.

Het beste uit je wietzaden halen

Het laten groeien van wietzaden tot goede en levensvatbare planten is nog best lastig, maar er zijn je al veel mensen voor gegaan, dus het is zeker niet onmogelijk om het voor elkaar te krijgen. Het is belangrijk dat je een goede ruimte hebt waar je de planten kunt laten groeien. Deze ruimte moet warm zijn. Je bent vast wel bekend met de warmtelampen die je eigenlijk altijd boven wietplanten ziet. Maar er zit natuurlijk meer achter dan dat. De eerste stap is natuurlijk om er voor te zorgen dat de wietzaden ook daadwerkelijk ontkiemen. Dit is niet een simpele kwestie van wietzaden in de grond stoppen en hopen op het beste. In de meeste gevallen neemt het iets meer nauwkeurigheid en planning in beslag. Online vind je hiervoor uitgebreide schema’s waar je uit kunt kiezen. Heb je hier zelf genoeg verstand van? Dan kun je dit natuurlijk ook helemaal zelf bepalen. Bij de reguliere en gefeminiseerde wietzaden is het belangrijk dat ze op een bepaald lichtschema gezet worden. Dit geeft de zaden de kans om te ontkiemen en vervolgens tot goede planten uit te groeien. Je hebt vast wel eens de foto’s gezien van de enorme wietplanten die mensen hebben laten groeien. Als je de juiste omstandigheden hebt, en ook de juiste wietzaden, kan jij dit ook zeker voor elkaar krijgen. Het hangt er dus ook wel een beetje vanaf wat voor wietzaden je koopt. Niet alle soorten hebben het in zich om zo groot te worden. Sommige planten staan er juist om bekend dat ze klein blijven, maar dit maken ze vaak goed met de geweldige smaak en geur die ze hebben als je ze rookt.

Binnen en buiten wietzaden kweken

Als je hebt gekozen voor het soort wietzaden dat je wilt, dan ben je er nog niet. Je kunt dan nog kiezen uit soms wel honderden verschillende soorten zaden. Ze hebben vaak hele leuke namen en alleen al daarom is het leuk om eens een kijkje te nemen op High-Supplies.com. Maar achter die namen gaan natuurlijk wietzaden schuil met allerlei eigenschappen. Van de een word je high, van de ander stoned. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smaken die er allemaal zijn. Je hebt bijvoorbeeld ook wietzaden die planten produceren die bijna niet ruiken als je ze groeit. Ook dit is voor veel mensen erg prettig, want de geur van een wietplant herkent toch wel iedereen en dat is natuurlijk niet altijd het geval. Maar met de smaak en geur van de planten ben je er nog niet. Je kunt bij wietzaden ook nog het onderscheid maken tussen binnen- en buitenzaden. De buitenzaden kun je in de meeste gevallen ook binnen gebruiken, maar de binnenzaden kun je absoluut niet buiten gebruiken. Daar kunnen ze vaak heel erg slecht tegen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn