Je wilt natuurlijk dat je kind zich op alle fronten zo goed mogelijk ontwikkeld. Veel ouders doen er dan ook veel aan om hun kind hierin zo goed mogelijk te stimuleren. Merk jij bijvoorbeeld dat je kind een minder goede balansontwikkeling heeft? Dan zijn daar natuurlijk verschillende oplossingen voor. Maar ook wanneer je kind zich goed ontwikkeld kun je er uiteraard voor zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt. Voor een goede en snelle balansontwikkeling kun je bijvoorbeeld een loopfiets kopen. Dit is niet alleen een ontzettend leuk speelgoed voor je kind, maar het is ook nog eens heel erg goed voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld de balans. Doordat je kind met een loopfiets al snel moet leren om zijn of haar evenwicht op een bepaalde manier te bewaren hebben ze er op een latere leeftijd bijvoorbeeld ook veel minder moeite mee om op een echte kinderfiets te stappen. Kinderen die al vanaf een jonge leeftijd met een loopfiets aan de gang gaan pakken het fietsen veel sneller op en fietsen bijvoorbeeld veel minder lang met zijwieltjes. Ze hebben de balans die ze voor het fietsen nodig hebben allang getraind en daardoor kunnen ze veel sneller fietsen op een echte fiets. Het helpt je kind om zijn of haar motorische vaardigheden te verbeteren. Met een loopfiets leren ze hun balans te bewaren en hun gewicht op een bepaalde manier te verdelen. Dit is niet alleen handig wanneer ze op een latere leeftijd gaan leren fietsen, maar ook bijvoorbeeld met verschillende sporten zullen ze hier later veel voordeel van hebben. In de webshop van Car4Kids vind je uiteenlopende soorten loopfietsen en loopmotors. Je helpt je kind dus niet alleen met de motorische vaardigheden, maar het heeft er ook nog eens een heel erg leuk speelgoed bij. Kies bijvoorbeeld voor:

  • politie
  • vlinder
  • spiderman
  • Disney figuren

Er zijn zowel leuke loopfietsen voor jongens als voor meisjes. Heb je nu een jong kindje en is er een tweede onderweg? Dan wil je de loopfiets misschien wel doorgeven wanneer het andere kindje daar aan toe is en je oudste kindje allang op een echte fiets wegrijdt. Het is dan verstandig om voor een neutralere loopfiets te kiezen. Ook deze vind je in het assortiment van Car4Kids. Ze leveren de fietsen direct uit hun voorraad. Heb jij dus een leuke loopfiets gezien? Dan kun je deze al binnen 2 werkdagen in huis hebben. Dat is bijvoorbeeld leuk om te geven aan je kind tijdens een van de feestdagen die er aan zitten te komen of misschien is je kindje binnenkort wel jarig en wil je daar de loopfiets voor geven.

Meer plezier van de loopfiets

Maar een loopfiets is natuurlijk heel veel meer dan een tool om je kind te helpen met het ontwikkelen van goede motorische vaardigheden. En het is uiteraard ook meer dan alleen een leuk stuk speelgoed. Het is ook de ideale manier om een jong kindje toch actief mee te laten gaan met bijvoorbeeld boodschappen. Zeker wanneer kinderen wat ouder, en dus actiever, worden, vinden ze het erg vervelend om in een buggy te blijven zitten. Maar ze zijn te klein om de hele tijd naast je te lopen, daar worden ze toch wel heel erg snel moe van. De loopfiets is dan een ideale oplossing, want het is een stuk minder vermoeiend dan lopen, maar niet zo saai als in de buggy zitten. Daarnaast leert je kind ook meteen verantwoordelijk te zijn voor iets wat hij of zij meeneemt. Wanneer je je kindje meeneemt in de buggy hoeft hij of zij daar natuurlijk niet op te letten. Maar met de loopfiets kun je ze dat wel aanleren. Tenslotte is het hun loopfiets en niet die van mama of papa. Voordat je met je kind en de loopfiets op stap gaat is het dus verstandig om hier duidelijke afspraken over te maken. Laat je zoon of dochter weten dat het zijn of haar loopfiets is en dat je die dus niet zomaar overal kunt neerleggen en achterlaten. Dan kan het gebeuren dat iemand anders het meeneemt. Je kindje zal dat natuurlijk niet zo leuk vinden en er dus goed voor zorgen dat hij of zij altijd bij de loopfiets in de buurt blijft. Op deze manier kun je speelgoed heel handig inzetten om je kind meer wijze lessen bij te brengen.

Op een leuke manier meer leren van de loopfiets

Een loopfiets is dus heel veel meer dan alleen maar een leuk speelgoed. Je kunt er je kindje bijvoorbeeld makkelijk op meenemen. Word je kindje toch moe? Dan zijn de loopfietsen over het algemeen zo licht dat je het makkelijk zelf kunt dragen. Daarnaast kan de loopfiets op verschillende soorten terreinen gebruikt worden. Voor je zoon of dochter is het op de stoep of de weg natuurlijk het makkelijkst, want dan is er de minste weerstand, maar ook in het bos of op hard zand is het goed mogelijk om de loopfiets te gebruiken. Gaan jullie wel eens met het gezin een leuke wandeling buiten maken? Dan kan je kindje binnenkort mee op zijn of haar eigen loopfiets. Wil je zeker weten dat je kindje de loopfiets leuk vindt? Laat hem of haar dan samen met jou de fiets uitzoeken. Dan is het eigenlijk geen verrassing meer, maar je kindje zal er dan extra blij mee zijn. Zelfs iets uitzoeken is wel zo leuk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn