Bent u op zoek naar fysiotherapie omdat u last heeft van uw rug, uw schouders of nek? Dat is heel vervelend en deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben die u snel zult moet achterhalen om te voorkomen dat de klachten erger worden. Klachten aan uw lichaam hebben vaak te maken met het verkeerd gebruik van de spieren. Bij fysiotherapie Zeist bent u op het juiste adres voor behandeling van de rug, de schouders en de nek. Onze specialisten kunnen u helpen met het onderzoeken van de oorsprong van de klachten waardoor de klachten zullen verdwijnen en minder snel terug kunnen komen. Fysiotherapie Zeist wordt meestal gegeven in combinatie met oefeningen die de patiënt ook thuis kan herhalen. Zeker bij rugklachten is het zaak dat de buikspieren sterk zijn zodat deze een deel van de spanning die er normaliter op de rug staat kunnen opvangen. Ook voor problemen aan de knieën kunt terecht bij fysiotherapie Zeist. De meeste knieproblemen komen doordat mensen te veel spanning op deze gevoelige gewrichten uitoefenen. Dat moet worden voorkomen door de knieën meer te ontlasten. Bij fysiotherapie Zeist zien wij dat veel mensen die last hebben van de knie gewrichten ook last hebben van overgewicht. Dat gaat dus vaak hand in hand. De meeste klachten in de onderrug worden veroorzaakt door de bilspieren. Dat is iets wat veel mensen niet weten. Bij fysiotherapie Zeist gaan we aan de slag met uw klachten en zullen wij onderzoeken welke spiergroep we aan moeten spreken om er voor te zorgen dat de klachten zullen verminderen en op termijn dat de klachten helemaal zullen verdwijnen. Maak een afspraak voor fysiotherapie Zeist als u zich herkent in een van de volgende klachten:

  • pijn in onderrug die doorstraalt naar de onderbenen
  • zeurende pijn in de knieën bij stilzitten en bij afdalen van de trap
  • zeurende pijn aan de schouders die doorstraalt naar de nek
  • zeurende pijn aan de nek die doorstraalt naar de schouders
  • pijn in het midden van de rug die doorstraalt naar de onderrug

Fysiotherapie Zeist: maak een afspraak

Als u een afspraak wilt maken voor fysiotherapie Zeist dan kan dat op ieder moment. Wij zijn namelijk bij fysiotherapie Zeist iedere dag open. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten behandelingen die zullen worden toegespitst op uw specifieke klachten. U kunt er bij fysiotherapie Zeist zowel voor kiezen om de therapie hier in onze praktijk te genieten of bij u thuis. Wij kunnen namelijk ook op locatie werken. Mensen die na een ongeluk of blessure fysiotherapie Zeist nodig hebben, kunnen er dan ook op rekenen dat wij aan huis komen om de therapie te geven. Dat is erg handig want deze mensen zijn vaak een stuk minder mobiel. Het is makkelijk om onze praktijk te bereiken en wij hebben voor onze praktijk altijd voldoende parkeerruimte voor uw auto. Sporters hebben vaak meer last van blessures dan mensen die niet op een zeer fanatieke manier aan sport doen. Zeker mensen die veel hardlopen hebben een verhoogd risico op blessures aan de knieën. De knie is een gewricht dat flink wat krijgt te verduren gedurende een mensenleven. Dat betekent dat wanneer sporters deze nog meer gebruiken, de knie eerder zal slijten. Het kraakbeen in de knie wordt minder met het ouder worden en het komt ook niet meer terug. Daarom is er weinig aan dat specifieke probleem te doen. Wel kan er op worden gelet hoe de knieën worden gebruikt door te kijken naar de looptechniek en door te kijken naar de manier waarop het been wordt gebruikt bij fysiotherapie Zeist.

Verzekeringen

Niet alle therapie wordt vergoed, maar welke en hoe veel behandelingen door uw verzekeraar vergoed worden, hangt ook af van uw pakket. Als u basis plus bent verzekerd, dan is het heel goed mogelijk dat een aantal sessies worden vergoed door de verzekeraar. Zorg er bij een eerste afspraak altijd voor dat u uw verzekeringspasje bij de hand heeft. Wij kunnen dan altijd even voor u kijken hoe veel sessies door uw verzekeraar vergoed worden. Ook heeft u de mogelijkheid bij veel verzekeraars om op ieder moment aanvullende verzekeringen aan te vragen. In de basisverzekering wordt fysiotherapie maar beperkt vergoed. Kinderen tot achttien jaar krijgen maximaal achttien behandelingen vergoed, maar dat ligt dus aan de verzekering. Mensen die een chronische aandoening hebben, krijgen altijd meer vergoed dan mensen die eenmalig met een klacht bij onze praktijk aankloppen. Het eigen risico geldt niet voor kinderen en aanvullende verzekeringen. Als u last heeft van pijn aan uw lichaam en u weet niet waar het vandaan komt, dan kan het zo zijn dat u een keer een spier verrekt heeft. U hoeft dan niet direct naar de dokter te rennen. Maar het kan ook zo zijn dat u gedurende een langere periode last heeft van uw lichaam en dan spreken we op den duur van een chronische klacht waar serieus naar gekeken moet worden. Er bestaat altijd veel verwarring over de oorsprong van klachten. Ieder lichaam is anders en heeft andere zwakte- en sterktepunten maar u kunt deze wel benadrukken door ze extra of juist minder te belasten. Veel klachten beginnen met stress. Mensen die last hebben van rug- en schouderklachten hebben vaak een baan waarbij ze niet goed zitten of hebben zichzelf een verkeerde houding aangeleerd. Neem contact op met fysiotherapie Zeist en maak een afspraak.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn