Er zijn verschillende dingen die van jouw tuin een prachtige plek kunnen maken, denk bijvoorbeeld aan vogelhuisjes. Ze kunnen veel sfeer geven en afhankelijk van het ontwerp dat je kiest, voor een natuurlijke of juist een creatieve uitstraling zorgen. Combineer je vogelhuisjes met andere tuindecoratie, dan maak je van jouw tuin gemakkelijk een fijne plek om tijd door te brengen. En dat is belangrijk, we komen immers eigenlijk allemaal te weinig buiten. Het is dan fijn als je thuis een aangename plek hebt om buiten te zitten!

vogelhuisjes en planten

Hoe maak je van jouw achtertuin nu een plek waar het fijn is om veel tijd door te brengen? De eerste stap die je kunt kiezen, is het planten van een groenblijvende haag. Dit geeft meteen veel kleur en het zorgt ervoor dat je privacy hebt. Hang aan de muur een paar vogelhuisjes op en eventueel wat decoratie. Kies vervolgens leuke struiken en bloemen uit om te planten. Heb je een wat grotere tuin, dan kun je er ook voor kiezen om een mooie boom hier neer te zetten. Met een boom, struiken en bloemen zorg je voor veel kleur en vrolijkheid en dat geeft ook meteen veel sfeer. Hou bij het uitkiezen van de vogelhuisjes ook rekening met welke sfeer jij wilt creëren. Er zijn exemplaren te koop met een heel natuurlijke uitstraling. Deze zijn bijvoorbeeld gemaakt van een boomstammetje of van onbewerkt hout. Maar je kunt ook kiezen voor een huisje in Art Deco stijl of een Scandinavische stijl. Ook zijn er vrolijk beschilderde exemplaren te koop. Kies voor een variant die aansluit bij de stijl die jij in je tuin wilt creëren. Ga jij voor strak en minimalistisch of eerder voor frivool en uitbundig? Er zijn altijd vogelhuisjes te vinden die hier mooi bij passen.

Goed voor de vogels

Er is dus een zeer ruime keus in stijl als je op zoek bent naar vogelhuisjes:

  • Art Deco
  • De Stijl
  • Scandinavisch
  • romantisch
  • natuurlijk

Voor alle stijlen en smaken is er dus wel iets moois te vinden. Maar een dergelijk huisje is natuurlijk niet alleen maar mooi, het is ook goed voor de natuur. Je lokt er vogeltjes mee, die zo een plekje hebben om hun nestje te maken, eieren te leggen en jongen groot te brengen. Er zijn voor vogels weinig natuurlijke mogelijkheden over om nestjes te bouwen, dus je kunt ze zo eenvoudig een beetje helpen. En het is voor jouzelf natuurlijk ook erg leuk om te zien hoe de vogeltjes af en aan vliegen en hoe de jongen uiteindelijk uitvliegen. Ook kan het gezang en gekwetter van de diertjes jouw dag opvrolijken! vogelhuisjes zijn daarom altijd een goed idee! Kies je voor struiken waar besjes aan komen en bloemen waar zaadjes in komen, dan bied je deze diertjes ook meteen wat extra te eten. Zo is je tuin niet alleen leuk voor jezelf, maar draagt het ook bij aan meer natuur! Ben jij op zoek naar geschikte huisjes, die er ook nog eens mooi uitzien? Ga dan naar vogelhuisjes.nl, zij hebben een zeer compleet aanbod met voor elk wat wils!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn