Heb jij een eigen website, maar loopt deze nog niet zoals je dat voor je had gezien? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Het is hierbij natuurlijk belangrijk dat je er achter komt wat er nu precies mis gaat. Je moet hierbij ook het doel van je website in gedachten houden. Wil je bijvoorbeeld producten of diensten verkopen of aanbieden via je website dan is dit een ander doel dan wanneer je een evenement wilt promoten bijvoorbeeld. Voor de een wil je voornamelijk veel bezoekers op je website bij de ander is het veel meer van belang welke bezoekers dit nu precies zijn. Voor meer bezoekers op je website is het handig om aan de slag te gaan met linkbuilding. Deze Search Engine Optimization techniek zorgt er door middel van links op andere websites naar jouw website voor dat je hoger in Google terecht komt. En hoger in deze zoekmachine staan betekent over het algemeen dat je meer bezoekers naar je website krijgt. Maar achter linkbuilding moet een goede strategie liggen. Simpelweg de link naar je website op andere websites plaatsen is vaak niet voldoende. Je moet hierbij rekening houden met verschillende dingen.

  • Op wat voor soort websites je de link plaatst.
  • Je moet de juiste zoekwoorden op je website laten terugkomen.
  • Welke opties van linkbuilding jij toe wilt passen.

Het opzetten van een linkbuilding strategie vergt wel de nodige kennis van je. Je moet weten hoe websites in elkaar zitten en waar je de link bijvoorbeeld het beste kunt plaatsen. Maar ook moet je snappen hoe bijvoorbeeld Google werkt. Je link op lukraak wat websites zetten is geen goede linkbuilding strategie. Het is veel efficiënter om websites uit te kiezen die ten eerste een raakvlak hebben met jouw website en daarnaast ook nog eens zelf hoog in Google staan. Als je op dit soort websites namelijk een link naar jouw website hebt staan, denkt Google dat jouw website ook wel goed moet zijn. Je kunt dit simpel uitleggen door het voor je te zien als een soort puntensysteem. Google kent een bepaald aantal punten toe aan websites. Hoe hoger deze liggen hoe beter het natuurlijk is. En als jij geassocieerd wordt met hoge punten dan is dat voor jouw website alleen maar heel erg positief.

Laat linkbuilding aan professionals over

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is linkbuilding dus heel wat meer dan even de link naar je website op andere websites zetten. Het is sowieso verstandig om ook op andere vlakken van Search Engine Optimization actief te zijn. Je kunt van linkbuilding alleen een succes maken als je de juiste zoekwoorden op je website terug laat komen. Alleen via het plaatsen van links op andere websites kom je er niet. Tenslotte moet Google wel weten welke (be)zoekers zij naar je website moeten sturen. Bij welke mensen moet Google jouw website het liefst als eerste laten zien? Een goede linkbuilding strategie houdt hier allemaal rekening mee en ook na het opzetten van de strategie komen er natuurlijk nog verschillende facetten kijken die het linkbuilding niet bepaald eenvoudig maken. Het is zeker goed te doen, maar je zult er veel tijd en moeite in moeten stoppen. Doe je dat niet? Dan zul je er in de meeste gevallen minder resultaat uit halen dan je voor ogen had. Dat is natuurlijk zonde. Als je met linkbuilding gaat beginnen dan raden wij je aan om dit ook meteen goed te doen. Anders kun je het net zo goed niet doen. Heb je hier zelf de tijd niet voor? Besteed het dan uit. Dat is niet alleen fijn omdat je er zelf de tijd en moeite niet in hoeft te stoppen, maar het is ook erg prettig omdat je dan zeker weet dat de strategie op de juiste manier wordt opgezet en uitgevoerd. Dit zijn dingen die mensen vaak over het hoofd zien en dan maar een halve strategie gaan uitvoeren. Dit is natuurlijk niet optimaal. Als je met linkbuilding begint dan moet je het goed doen. Als je dat doet kun je er heel erg veel voordelen uit halen. Dan wordt het je ook op veel andere gebieden heel makkelijk gemaakt.

Linkbuilding zorgt voor meer

Ga je beginnen met linkbuilding? Dan moeten er ook veel andere onderdelen van je website natuurlijk op orde zijn. Voordat je de linkbuilding strategie gaat uitvoeren is het belangrijk om te bedenken wat jij precies wilt dat de bezoekers doen wanneer ze eenmaal op je website beland zijn. Alleen er voor zorgen dat mensen je website bezoeken is vaak niet het doel van linkbuilding. Wat is jouw doel en hoe ga je er op verschillende vlakken voor zorgen dat je dit voor elkaar gaat krijgen? Bij linkbuilding is het dus niet alleen belangrijk om een goede strategie voor het plaatsen van de links op te zetten, je moet ook op je website zelf kijken of deze goed in elkaar zit en of de navigatie bijvoorbeeld klopt. Wees ook niet bang om mensen hierin te leiden. Doe er alles aan om het de bezoekers van je website het zo makkelijk mogelijk te maken. Wil jij dat ze een bepaald product bij je kopen? Zorg er dan voor dat ze dit product snel kunnen vinden en natuurlijk simpel kunnen kopen. Bij Middle Road weten ze precies hoe dit in zijn werk gaat en zij kunnen je daar erg goed bij helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn