Iedereen die wel eens een film heeft gezien die in de toekomst plaatsvindt, is ongetwijfeld bekend met de robots die in staat zijn om de omgeving te scannen, een zogenaamde detectie robot. In computergames vind je dit vaak ook terug in kleine mobiele robots die rondkunnen rijden en tegelijkertijd beweging kunnen detecteren in de omgeving. Toch hoef je niet per se naar films te kijken of naar computer spelletjes. Je vindt het idee ook terug in de ‘slimme’ stofzuiger die zelfstandig je huis stof zuigt. Deze robot heeft ook een scanner in zich waarmee de stofzuiger de omgeving kan lezen en dus weet waar obstakels zijn en dergelijke. De techniek gaat alsmaar verder en er worden verschillende soorten computers uitgevonden. De computer bij je thuis, je laptop en je tablet zijn maar een paar toepassingen van de verschillende mogelijkheden. Hoewel dit soort computers enorm geavanceerd zijn, hebben ze ook zo hun beperkingen. Een laptop of een desktop is volledig afhankelijk van de gebruiker. Zonder een mens is het een dood stuk materiaal zonder enige Artificiële intelligentie. De mogelijkheden lijken dus eindeloos, maar die mogelijkheden zijn volledig afhankelijk van de intelligentie van de mens die de computer bedient. Maar er zijn ook andere computers die, hoewel ze ook door een mens geprogrammeerd moeten worden, toch ‘slimmer’ lijken te zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Arduino computer. Dit is een klein stukje hardware met bijbehorende software waarmee je eindeloos kunt experimenteren. Het is een beetje te vergelijken met een kruising tussen LEGO technic en een hobbyproject met elektronica. Het leuke aan dit soort Arduino computers is dat je redelijke creatief kunt zijn met de toepassingen. Hoe slimmer jezelf bent, des te slimmer wordt je Arduino computer. Als je verder leest dan kun je te weten komen wat je zoal kunt doen met een Arduino computer. Hierbij is het van belang dat je beseft dat in principe iedereen gebruik kan maken van deze toepassingen. Als je bereid bent om te leren dan kun je dus zelf ook prima gebruik maken van een Arduino computer. Het lijkt op het eerste gezicht misschien ingewikkeld, maar het leek ooit ook ingewikkeld om een fiets te besturen en nu doe je het zonder dat je er bij nadenkt. Oefening baart kunst en dat is met de Arduino computers niet anders.

Wat kun je zoal doen met een Arduino computer?

Via de combinatie tussen hardware en software is het mogelijk om zelf allerlei verschillende objecten te bouwen. Vandaar de vergelijking met LEGO technic. Vervolgens kun je jouw creatie een ziel geven met de software. Je blaast je creatie als het ware nieuw leven in. In dat opzicht zijn je bezigheden met de Arduino computer vergelijkbaar met die van een god die een universum aan het ontwikkelen is. Alleen doe je het op ietwat kleinere schaal wanneer je jouw eigen universum creëert met een Arduino computer. Het is natuurlijk ook niet bepaald een universum, maar je bent toch bezig met het maken van een zelfstandig opererend gegeven waarbij de software geprogrammeerd is vergelijkbaar met de manier waarop de software van de mensen geprogrammeerd is. Je kunt de Arduino computer bijvoorbeeld programmeren om de omgeving te scannen. Op het moment dat je Arduino bot beweging detecteert, dan kun je er voor zorgen dat er een alarm afgaat, of je kunt de Arduino bot aansluiten op je telefoon zodat je bijvoorbeeld een sms krijgt als er beweging plaatsvindt. In tegenstelling tot de normale computers kun je dus veel meer communicatie over en weer teweeg brengen met de omgeving via de Arduino computer. Dat is niet alleen erg leuk, maar het kan ook nog eens erg functioneel zijn. Een toepassing is bijvoorbeeld een inbrekersalarm. Mocht er iemand in je huis rondscharrelen dan is je Arduino bot de eerste die het registreert en de eerste die jou vervolgens een waarschuwing stuurt. Dit is een toepassing die dus vergelijkbaar is met de toepassingen van de bots in computer spelletjes. Het enige verschil is dat de Arduino bots helemaal door je zelf zijn geprogrammeerd.

Waar kan ik Arduino computers kopen?

Als je geïnteresseerd bent in een Arduino computer dan kun je deze bestellen via vanallesmeer.nl. Deze webwinkel heeft alles op het gebied van de bovengenoemde computers. Tevens kun je hier ook allerlei andere elektronische artikelen kopen zoals:

  • LED Lampen
  • RC modelbouw
  • 3D-Printing
  • Gadgets

Via de site kun je ook verschillende handleidingen downloaden voor je computer. Je kunt zowel een beginnershandleiding downloaden als een gevorderde handleiding. Het is vaak handig om te beginnen met de basics uit een beginnershandleiding en als je dat allemaal onder de knie hebt dan kun je verder met meer geavanceerde toepassingen via de gevorderde handleiding. Verwacht dus ook niet, als je een leek bent, dat je direct een beweging sensor kunt bouwen. Zoals gezegd moet je eerst een beetje oefenen, beetje trial and error toepassen, voordat je het maximale uit je computer kunt halen. Maar dat is ook een onderdeel van de fun, namelijk het feit dat je steeds beter wordt en meer uit je computer kunt halen, totdat je je omgeving versteld doet staan met je computer kwaliteiten. Als je wil bestellen dan kun je de computer gewoonweg toevoegen aan de winkelwagen en verder gaan met afrekenen. Afrekenen doe je eenvoudig en zeer betrouwbaar via het bekende iDEAL. Daarna krijg je de computer snel thuisgestuurd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn