Tegenwoordig maken we iedere dag heel veel gebruik van verschillende apparaten met een accu. Hoewel we er op zich natuurlijk wel zonder kunnen, is het wel heel vervelend als de batterij leeg is net op het moment dat u op een plek bent waar u geen enkele mogelijkheid tot opladen hebt. Gelukkig is er nu de mogelijkheid van draadloos opladen, dan kunt u toch op ieder moment van al uw gadgets gebruik maken. Wat voor soort apparaten kunt u nu precies draadloos opladen? U moet dan denken aan bijvoorbeeld uw mobiele telefoon of uw tablet. Maar ook uw elektrische sigaret, uw mp3 speler, uw fototoestel of uw GPS apparaat. U zult immers altijd zien dat de accu net leeg is op een moment dat u geen mogelijkheid hebt tot opladen met de stekker. Bijvoorbeeld omdat u in de trein zit, op het vliegveld aan het wachten bent of op een festival bent. Draadloos opladen is dan echt een ideale uitvinding. Natuurlijk zorgt u er in principe voor dat uw apparaatjes altijd goed opgeladen zijn voordat u van huis vertrekt, maar als uw trein of uw vlucht vertraging heeft, dan helpt dit natuurlijk niet. En als u op een festival bent, dan hebt u natuurlijk hoe dan ook maar weinig mogelijkheden tot het gebruik van stopcontacten. Met draadloos opladen kunt u ervoor zorgen dat uw accu weer één keer helemaal volgeladen wordt. Zonder dat u hiervoor een oplader of stekker nodig hebt. Zo kunt u ook als u lang moet wachten, gewoon gebruik maken van uw smartphone. En kunt u ook op een meerdaags festival iedere dag foto’s maken. Met draadloos opladen wordt dit allemaal mogelijk. Het vergroot uw mogelijkheden dus enorm.

Verschillende manieren van draadloos opladen

Er zijn twee verschillende manieren waarop u gebruik kunt maken van draadloos opladen, namelijk:

  • met een powerbank
  • met een Qi lader

Wat is het verschil tussen deze twee verschillende opties? Het grootste verschil is de manier waarop het draadloos opladen plaatsvindt. Bij de powerbank gebeurt dit door een USB stekker, terwijl het bij de Qi lader echt helemaal draadloos gaat. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van magnetische inductie en hoeft u het op te laden toestel alleen maar op de lader te leggen. De rest gaat dan vanzelf. De Qi lader is nog niet voor alle apparaten geschikt, het is momenteel alleen beschikbaar voor toestellen die niet meer dan vijf Watt verbruiken. Dit is bij smartphones niet het geval, waardoor dit daarvoor dus een uitermate geschikte manier van draadloos opladen is. Uw telefoon dient dan wel Qi ready te zijn. Dit is nog niet bij alle toestellen het geval en als u een ouder exemplaar is dan is de kans groot dat deze techniek nog niet ondersteund wordt. Doordat de powerbank via een USB stekker werkt, is deze geschikt voor alle apparaten die via een USB stekker opgeladen kunnen worden en dat zijn er tegenwoordig heel veel. Het voordeel van een powerbank is dat deze een zeer handzaam formaat heeft, waardoor u hem heel gemakkelijk mee kunt nemen. U moet denken aan de grootte van ongeveer een lippenstift of USB-stick. Dit formaat is natuurlijk ideaal, u hebt altijd wel ruimte in een zak of in uw tas om hem mee te nemen. Zo kunt u dus altijd beschikken over de mogelijkheid tot draadloos opladen, hoe weinig bagageruimte u ook hebt. U kunt het apparaatje zelfs standaard in uw tas stoppen voor noodgevallen, zodat u altijd stroom achter de hand hebt. Hebt u hem gebruikt voor draadloos opladen, vergeet dan niet om deze oplader thuis weer aan het stroom te leggen en weer op te laden voor een volgende keer. Anders komt u alsnog voor de vervelende verrassing te staan dat u uw accu niet op kunt laden.

Legetelefoon.nl

Wilt u een van de voorgenoemde apparaatjes kopen voor draadloos opladen? Dan bent u bij Legetelefoon.nl hiervoor aan het juiste adres. Bij hen vindt u namelijk een ruime collectie van deze producten. Bovendien kunt u bij hen niet alleen maar terecht voor de producten zelf, maar kunt u bij hen ook veel informatie vinden over de compatibiliteit met uw apparaten en over de precieze werking van deze draadloze opladers. Met deze informatie weet u zeker dat u het juiste product voor draadloos opladen aanschaft en dat u niet bang hoeft te zijn dat het niet met uw telefoon, tablet, fototoestel of elektrische sigaret zal werken. U kunt bij dit bedrijf niet alleen maar deze middelen voor draadloos opladen aanschaffen, u kunt ze ook laten bedrukken. Een powerbank bedrukt met het logo van uw bedrijf is natuurlijk een erg leuk en origineel relatiegeschenk. Er zijn verschillende mogelijkheden hiervoor, hierover kunt u meer lezen op hun website. Een powerbank voor draadloos opladen cadeau geven is natuurlijk een ideale manier om uw bedrijf steeds weer bij mensen onder de aandacht te brengen. Iedere keer dat ze deze gebruiken, zullen ze immers uw logo weer zien. dat maakt dit een zeer geschikt relatiegeschenk. Nu denkt u misschien dat de apparaatjes met deze nieuwste technieken wel heel duur zullen zijn. Niets is echter minder waar, ze zijn echt zeer voordelig geprijsd. Bij de powerbank moet u denken aan een prijs van ongeveer zeven euro, voor de Qi lader ligt dit op ongeveer vijftien euro. Dit is natuurlijk zeer voordelig. Het is dus absoluut de moeite waard om u te verdiepen in draadloos opladen en een geschikt attribuut hiervoor aan te schaffen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn