Benniewilmink - Battery repairSteeds meer mensen geven om onze planeet. Iedereen probeert op zijn of haar manier een steentje bij te dragen aan het voortbestaan van moeder aarde. Mensen die vaak in de auto zitten kennen het riedeltje ondertussen wel: benzine is slecht, je moet elektrisch gaan rijden! Hoewel je misschien helemaal gek wordt van alle mensen die dit keer op keer tegen je zeggen moet je toch constateren dat ze een punt hebben; elektrisch rijden is de toekomst. Ook bij een eventuele reparatie kan het erg handig zijn om een elektrische wagen te hebben. De accu, ook wel batterij, van een elektromotor is namelijk heel eenvoudig te vervangen. Misschien heb je wel een keer de benzinemotor van je oude bolide moeten vervangen, je weet dan als geen ander dat je hier heel veel geld aan kwijt bent! Niet langer: battery repair is eenvoudig en erg goedkoop. Bij Bennie Wilmink kan men heel eenvoudig een battery repair uitvoeren. Voordat je het weet heb je weer een gloednieuwe accu en kun je zo de weg weer op. Hoe gaat een battery repair precies in zijn werk?

  • Vaststellen probleem
  • Doorlichten accu
  • Bespreken van de opties
  • Vervangen individuele cellen

Wanneer je de auto naar de garage brengt gaat men natuurlijk eerst kijken wat het probleem is. Dit kan best wel een tijdje duren. Veel mensen denken dat automonteurs niet zoveel uitvoeren, maar niets is minder waar! Het uitvogelen wat er precies mis is met een auto kost minstens net zo veel tijd als de uiteindelijke reparatie. Dit is heel logisch, je wilt niet iets vervangen dat niet kapot is! In dat artikel spreken we over battery repair, dus laten we aannemen dat het probleem zich in de accu bevindt. Battery repair lijkt een hele klus, de hele accu bekijken op allerlei kleine onderdeeltjes, maar dat valt eigenlijk wel mee. Het is namelijk best eenvoudig mogelijk om de accu door te lichten. Het doorlichten (evalueren) van de accu is dan ook een essentieel onderdeel van een snelle battery repair. Tijdens deze evaluatie gaat men precies kijken welke accucellen zijn gesneuveld en welke gerepareerd of vervangen moeten worden. Men kan heel precies bepalen om welke cellen het gaat. Een battery repair zal dus altijd tot uitstekende resultaten leiden! Wanneer men precies heeft uitgedokterd om welke accucellen het gaat kan de pret beginnen. Voordat het echter zover is zal iemand van de garage je even apart nemen om de hele procedure met je door te spreken. Dit is heel fijn, omdat je dan precies weet wat het probleem is en waar je aan toe bent. Veel mensen weten niet dat een battery repair relatief eenvoudig is, waardoor ze een heel ander verwachtingspatroon hebben van de reparatie. Vaak denken ze ook aan hele hoge kosten, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Een battery repair is vaak spotgoedkoop!

Hoe werkt een battery repair?

In een batterij zitten verschillende accucellen. Deze werken met elkaar samen om zo het beste resultaat te bereiken. Wanneer één van deze cellen stilvalt levert de motor minder vermogen en kan vaak niet meer functioneren. Het is dan tijd voor een batterij repair. Nadat een ervaren monteur de accu heeft doorgelicht kan deze voorzichtig uit elkaar worden gehaald. Hierbij is het aan de monteur om zorgvuldig met alle individuele onderdelen om te gaan. Wanneer hij dit niet doet, kunnen goed werkende cellen ook beschadigd raken. Bespreek daarom goed welke accucellen vervangen moeten worden. Wanneer achteraf blijkt dat ook andere cellen vervangen zijn kun je misschien wat geld terugkrijgen. De defecte cellen worden vervolgens gelicht en stuk voor stuk vervangen. Dit is een delicaat karwei en dit kun je dan ook beter niet zelf proberen. Breng de wagen altijd naar een deskundige garage, hoe eenvoudig een battery repair misschien ook lijkt. Nadat de beschadigde onderdelen verwijderd zijn en de nieuwe accucellen zijn geplaatst kan de motor weer in elkaar worden gezet. Deze manier van werken bespaart een hoop geld: kleine onderdeeltjes moeten vervangen worden, maar het grote geheel blijft intact. Wanneer een garage dus begint over hoge kosten, wijs ze dan op deze strategie. Een battery repair uitvoeren is eigenlijk kinderspel. Bij Bennie Wilmink kun je heel snel en eenvoudig een battery repair laten doen. Bij dit bedrijf wordt deze reparatie alleen uitgevoerd door iemand die verstand van zaken heeft en in het verleden ook veel heeft gewerkt aan elektrische auto’s . Je weet dus altijd zeker dat een vakman met je auto bezig is. Surf snel naar de site, benniewilmink.nl voor een compleet overzicht van alle diensten die deze garage levert. Je kunt ook bij deze dealer terecht wanneer je een nieuwe auto wilt kopen, zowel benzine als elektrisch aangedreven. Verspil geen seconde, kijk vandaag nog!

Elektrisch is de toekomst

Het is al even kort aangehaald: elektrisch rijden is de toekomst. Rijden met een accu is duurzaam, kost minder geld en is goed voor onze planeet. Een battery repair is, zoals je hebt gezien, een fluitje van een cent en ook andere reparaties aan de motor zijn vaak snel en moeiteloos uit te voeren. Koop vandaag nog een elektrische auto en doe mee aan de revolutie! Bovendien genieten de meeste elektrische auto’s de komende jaren nog hele gunstige bijtelling. Dit zal tot en met 2022 langzaam worden afgebouwd. Wacht dus niet langer, de tijd om over te stappen is nu! De wereld is er klaar voor, jij ook?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn