Samen met een groep vrienden organiseerde ik een aantal maanden terug een groot evenement bij mij in de stad. Samen met een aantal bedrijven wilden we een leuke avond plannen waar iedereen gratis bij mocht zijn. We zijn logischerwijs lang bezig geweest om dit evenement voor te bereiden. Toen we, één paar weken voor het evenement, klaar waren met alle bureaucratie was het tijd om het feest onder de aandacht te brengen. Een groot aantal kroegen deed mee en daarom wilde we wat flyers verspreiden zodat alle bezoekers wisten waar ze precies naartoe konden. Flyers drukken lijkt heel eenvoudig, maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Flyers drukken was iets wat ik nog nooit in mijn leven had gedaan, ik had dus geen idee waar ik moest beginnen. In dit artikel hoop ik jullie iets meer te vertellen over waar je aan moet denken bij het flyers drukken. Hopelijk gaat dit jullie dan wat soepeler af dan het ons afging! Het is belangrijk om vooraf een aantal keuzes te maken:

  • Formaat
  • Papiersoort
  • Gewicht
  • Bedrukking
  • Oplage

Allereerst is het formaat van de flyer erg belangrijk. Dit bepaalt gelijk een heleboel andere dingen wat betreft het ontwerp en daarom is het verstandig dit goed uit te zoeken. Flyers drukken doe je over het algemeen op wat kleiner papier. Een A4 is in de meeste gevallen echt te groot. Over het algemeen wordt een afmeting zoals A5 (148 x 210 mm) aanbevolen. Wij lieten eerst flyers drukken in A7 formaat, maar dit bleek veel te klein. Kies een formaat dat past bij je evenement. Veel aanbieders geven je ook de mogelijkheid om te bepalen wat voor papiersoort je wilt. Wanneer je goedkoop uit wilt zijn kies je natuurlijk de soort die het minst kost, maar voor sommige evenementen kan het nuttig zijn wat meer te investeren. Ook het gewicht van het papier is van belang. Een zware flyer is vaak wat makkelijker te bewaren, maar kost ook wat meer geld. Het is maar net de vraag hoe graag je wilt dat het publiek het papiertje bewaart. Wanneer je bijvoorbeeld besluit om korting te geven wanneer met het papier meeneemt, dan kan het verstandig zijn om deze wat dikker te laten printen. Zoals je kunt zien is flyers drukken nog een stuk uitdagender dan je misschien zou denken. Wanneer je het proces snel wilt afhandelen is het belangrijk al vroeg over dit soort keuzes na te denken.

Flyers drukken; kleur en oplage

Vaak heb je bij het flyers drukken vier opties. In de eerste plaats kun je de flyer in zwart-wit laten printen aan één kant van het papier. Zoals je misschien zult begrijpen is dit de goedkoopste variant. Verder kun je de flyer ook dubbelzijdig laten bedrukken en kan dit alles ook in kleur. Welke optie je kiest is wederom helemaal afhankelijk van het evenement dat je organiseert. Tot slot wil ik nog iets zeggen over de oplage, want dat ging bij ons evenement behoorlijk mis! Het is natuurlijk belangrijk om genoeg flyers te drukken. Wanneer je een grote activiteit organiseert wil je dat mensen op de hoogte zijn. Aan de andere kant moet je niet vergeten dat mensen informatie met elkaar delen. Wanneer je 20.000 mensen bij je evenement wilt hebben hoef je zeker geen 20.000 flyers te drukken. Met de helft heb je dan meer dan genoeg. In de meeste gevallen hoef je helemaal niet veel flyers te drukken om toch de mensen te bereiken die je wilt bereiken. Wij hadden hier niet helemaal bij nagedacht en hadden na het evenement heel veel flyers over. Je hebt hier niets meer aan en het is ongelofelijk zonde dat je hier wel voor betaald hebt. Bovendien is het niet goed voor het milieu; al de flyers moeten weer vernietigd worden en ook zijn grondstoffen gebruikt om ze te maken. Kortom: de oplage is ontzettend belangrijk. Wanneer het de eerste keer is dat je flyers laat drukken kun je het beste even contact opnemen met een betrouwbare aanbieder. Deze kan je precies vertellen hoeveel papiertjes je nodig hebt om jouw doelgroep te bereiken. Een goede aanbieder zal je ook vertellen wanneer je te veel afneemt. Men wil natuurlijk geld verdienen, maar het is belangrijker om de klant van dienst te zijn!

Online zoeken!

Waar wij al snel achterkwamen was dat je echt online moest zoeken. Wanneer je gewoon naar een lokale drukkerij stapt ben je vaak heel veel geld kwijt. Wanneer je online bestelt betaal je meestal verzendkosten, maar omdat op het internet een flyer veel goedkoper is kan dit alsnog makkelijk uit! Op https://www.zogedrukt.nl/flyers-drukken laat je snel en eenvoudig flyers drukken. Je kunt kiezen uit allerlei formaten en uit diverse soorten papier. Van tevoren kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Wij zijn door deze site bovendien ontzettend goed geholpen. Ze hebben ons bijgestaan bij het ontwerpen van het papier en de artikelen waren binnen no time geleverd. We waren vrij laat met onze aanvraag maar hebben geen seconde getwijfeld dat de producten niet op tijd geleverd zouden worden. De site onderhield uitstekend contact met ons zodat we precies wisten wat de status was. Surf snel naar deze website en bekijk alle mogelijkheden. Verzending binnen Nederland is helemaal gratis, je houdt aan het einde van de rit dus nog meer geld over!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn