Cursus excelEen cursus excel volgen is een uitstekend idee voor een ieder die vaak op de computer moet werken. Veel mensen hebben eigenlijk maar heel weinig kennis van dit programma en dat is jammer, want het biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden! Voor je bedrijf of je vereniging kun je er heel veel kanten mee op, maar ook voor jezelf kun je er echt veel aan hebben. Zo biedt het je bijvoorbeeld uitstekende mogelijkheden voor het bijhouden van je financiën. Maar om dit goed te kunnen doen, is een cursus excel vaak wel een aanrader. Veel mensen komen immers niet verder dan het invullen van wat tekst of getallen in de vakjes, ze gebruiken het hooguit om een tabel mee te maken. Maar je kunt er zo ontzettend veel meer mee. Moet jij voor je werk hier echt vaak mee aan de slag, dan is het wel zo handig als je alle ins en outs van deze software kent. Iedere keer op moeten zoeken hoe je iets aan moet pakken kost immers veel tijd. Maar een cursus excel is ook echt handig om te volgen voor een ieder die hier privé meer mee zou willen doen!

Gebruik na een cursus excel beter

Wat je nu allemaal precies kunt doen met deze software, dat leer je echt goed tijdens een cursus excel! Je leert alle functies kennen, zoals de mogelijkheid tot het uitvoeren van diverse rekenformules. Wat veel mensen zich onvoldoende realiseren, is dat het programma namelijk uitstekend geschikt is voor het uitvoeren van heel veel verschillende berekeningen. Doordat het dit zo goed kan doen, kun je het bijvoorbeeld heel goed gebruiken voor je boekhouding of voor het bijhouden van cijferlijsten van leerlingen en studenten. Tijdens een cursus excel leer je bijvoorbeeld hoe je het programma automatisch berekeningen uit kunt laten voeren als:

  • het uitrekenen van een gemiddelde
  • het berekenen van winst of verlies
  • het optellen van de omzetbelasting die je dit kwartaal hebt betaald en ontvangen

Het kan je dus echt veel rekenwerk uit handen nemen als jij weet hoe je dit soort formules in moet voeren. Wist je bovendien dat je verschillende tabbladen in één document kunt laten maken en dat je ook berekeningen tussen deze tabbladen kunt maken? Net als dat het mogelijk is om gegevens automatisch uit een ander document in te laten vullen met de juiste formule. Door het volgen van een cursus excel zul je dit soort zaken heel goed zelf uit kunnen voeren!

Voor beginners en gevorderden

Als je een cursus excel gaat volgen, dan is het natuurlijk van belang dat deze aansluit op de kennis die je vooraf hier al van hebt. Als jij er nog nooit mee gewerkt hebt, dan zul je willen beginnen met de basis, maar als jij deze basis al onder de knie hebt, dan heb je meer aan lessen voor gevorderden. Bij HR-ICT Opleidingen kun je een cursus excel volgen die past bij de kennis die jij al hebt! Op vandijkcomputeropleidingen kun je precies zien welke mogelijkheden zij bieden op het gebied van deze lessen! Je kunt bovendien bij hen niet alleen terecht voor deze klassikale lessen, zij kunnen ook bij jouw bedrijf lessen komen verzorgen. Als een grote groep personeel meer moet weten hierover, dan is dit natuurlijk ontzettend handig, deze incompany lesblokken! Wil jij weten op welke locaties zij werken, kijk dan gewoon even op hun site. Daar vind je ook meer informatie over de verschillende cursussen die zij bieden. Wil jij meer weten over een cursus excel, dan kun je altijd even vrijblijvend contact met hen opnemen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn