Toen we onze eerste hond in huis haalden, hebben we duidelijk geluk gehad. Het was een droom van een hond die al snel gehoorzaamde, zindelijk wilde worden en alles deed wat we zeiden. Het was ontzettend makkelijk om een hond te hebben en daarom hebben we een half jaar na de aanschaf van de eerste hond een keuze gemaakt: we wilden er nog een hond bij. En dat was achteraf gezien een beetje overmoedig wellicht. De eerste hond was een droom, de tweede hond zou een nachtmerrie worden. Al toen we de hond voor het eerst in huis hadden, zagen we dat het niet zo makkelijk zou worden. Het teefje drentelde heel het huis door, trok zich nergens iets van aan en zelfs na twee maanden werd het niet beter. Wat erger was: elke keer wanneer zij even alleen geweest was in huis was er iets gesloopt. Banken werden afgeknaagd, de kozijnen kregen het zwaar te verduren en uiteindelijk begin ze zelfs aan de vloer te kauwen. We zijn toen naar de dierenarts gegaan om advies te vragen, want dit kon echt niet langer. De dierenarts raadde kauwbotten voor de hond aan. Volgens de dierenarts kon het gedrag namelijk goed verklaard worden door rusteloosheid en stress. En stress zorgt zelf weer voor rusteloosheid. We hebben kauwbotten voor de hond dezelfde dag besteld bij Animal Food Express (animalfoodexpress.nl/kauwbotten-voor-hond) en hadden deze dan ook de volgende dag in huis zodat we ze direct konden proberen.

Welke kauwbotten voor de hond heb je eigenlijk nodig?

Toen we onze bestelling wilden plaatsen, zagen we dat er verschillende opties waren en daarom hebben we maar om advies gevraagd. De mensen van Animal Food Express raadden ons aan om te beginnen met een zo zacht mogelijk bot zodat de hond eraan kon wennen. Daarom hebben we de kauwbotten voor de hond met een botje en twee botjes besteld. Laila vond het direct geweldig en begon direct druk te knagen, terwijl ze druk aan het kwispelen was. Toen wisten we eigenlijk al dat we de goede keuze gemaakt hadden en dat het een groot succes was. Zeker toen ze vervolgens even alleen in huis gelaten werd. We dachten dat zij druk met de kauwbotten voor de hond zou zijn, maar het tegendeel was waar:

  • Ze had de kauwbotten begraven in haar mand;
  • Ze was ernaast gaan liggen en gaan slapen;
  • Ze had niets in huis gesloopt.

De kauwbotten voor de hond waren de manier om haar rustig te krijgen. We hoopten dat dit ook andere problemen met haar gedrag op zou lossen de komende weken.

Is dat ook gelukt?

We besloten om de kauwbotten voor de hond bij beide honden te gebruiken als manier om goed gedrag te belonen. Na verloop van tijd zijn we overgegaan naar hardere botten om de honden meer uit te dagen. Dankzij de kauwbotten voor de hond laat Laila ons huis heel – en hebben we veel kunnen trainen met het aanleren van goed gedrag. We moeten er wel bij zeggen dat we ook vers vlees zijn gaan geven dat ook door Animal Food Express geleverd wordt. We hebben sterk het idee dat dit het laatste randje van de stress en rusteloosheid weggehaald heeft en dat Laila zich nu nog vele malen beter voelt. Aan Tobe kunnen we duidelijk zien dat zijn vacht een betere kleur heeft gekregen en dat het gebit er veel beter uitziet dankzij de harde kauwbotten voor de hond. Wij zijn in ieder geval zeer tevreden en delen onze ervaringen graag met andere mensen.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn