U wilt gaan verbouwen en u weet goed hoe het zal gaan. Er staan veel dure spullen in het huis en de bouwvakkers zijn niet bang deze aan de kant te werken om te komen waar ze moeten zijn. Voordat u er erg in hebt zit er een scheur in het leer van de bank, een kras op de motor of speelt uw kind met de stenen in de tuin. Om alles heel te houden is een zekere bescherming noodzakelijk. Een afdekzeil lijkt in deze situatie dan voor de hand te liggen, maar niet elk zeil is groot genoeg, of doet precies wat u nodig heeft. Bij pvc-tarp.com is er altijd een afdekzeil dat past bij uw wensen. Binnen een dag heeft u een afdekzeil van professionele kwaliteit in huis. Ze zijn onder meer te gebruiken als:

  • bescherming voor uw motor, auto of boot
  • extra bescherming of overkapping bij het kamperen
  • geïmproviseerde vloer of dak bij het organiseren van feesten of partijen
  • extra bescherming van uw tuinmeubelen
  • bescherming voor stellages of het afdekken van bouwmaterialen
  • bescherming van uw houtvoorraad of barbecue
  • afdekking van uw zwembad of vijver
  • drooghouden van elektronica

Een afdekzeil komt in allerlei soorten en maten. Groottes variëren tussen de 6 (2×3) en 150 (10×15) vierkante meter. Vaak spreekt het voor zich welke maat u nodig heeft, maar toch kan er soms nog wat onduidelijkheid zijn. Daarom is het naast de standaardmaten natuurlijk ook mogelijk om een afdekzeil te laten samenstellen voor de precieze klus waar u het voor nodig hebt. Zo is het altijd mogelijk om het zeil precies aan te passen aan uw situatie. Dit heeft als voordeel dat er bijvoorbeeld betere kwaliteit gebruikt kan worden bij een klein afdekzeil, of dat de productie goedkoper kan als het allemaal wat groter wordt. Vaak zitten er speciale ringen in het afdekzeil. Deze hebben de functie om het afdekzeil te kunnen bevestigen aan andere oppervlaktes, zodat het kleed niet wegwaait of bepaalde gedeeltes van uw producten onbeschermd laat. Bij pvc-tarp.com kan voor zeer schappelijke prijzen op maat gemaakte afdekking worden geregeld voor wat u maar nodig heeft. Op de website zijn tientallen verschillende soorten zeilen uit te zoeken en helemaal naar u wens aan te passen. U kunt elke vierkante meter zelf samenstellen. Al meer dan 8000 tevreden klanten gingen u voor!

Verschillende soorten afdekzeil

Afdekzeil bestaat uit een divers aantal verschillende soorten. Vaak zijn er meerdere kleuren beschikbaar waaronder wit, groen, blauw oranje of zelfs transparant. De meest voorkomende materialen zijn PVC/Polyester, Katoen/Polyester en Nylon. Een leuk feit is dat tijdens de Tweede Wereldoorlog het zeil ook wel gemaakt werd van hennep. In de oorlog was dit stevige en goedkope materiaal heel welkom om het leger te bevoorraden. Het werd niet alleen gebruikt voor tenten of bescherming, maar zelfs voor legeruniformen. De Amerikaanse boeren werd zelfs verzocht Hennep te verbouwen om zo de stagnerende aanvoer van materiaal als katoen en jute te compenseren. Uiteindelijk is na de oorlog weer overgaan tot het verbieden van de hennepteelt Er zijn een aantal verschillen binnen de moderne materialen. In de eerste plaats bepaalt het materiaal het gewicht. De functie van het afdekzeil is van belang om te bepalen welk gewicht u nodig hebt. Het is bijvoorbeeld zo dat PVC/Polyester zwaarder is dan de andere genoemde materialen en daarom dus in bepaalde situaties betere bescherming biedt als afdekking of beschutting. Dit heeft uiteraard wel het nadeel dat een zwaarder kleed wat onhandiger werkt. Het kan ook zijn dat een wat te zwaar kleed schade kan toebrengen aan het product dat het moet beschermen. Een te zwaar kleed is bijvoorbeeld niet handig voor een motor of boot, maar zou wel weer gebruikt kunnen worden voor een stellage of bouwmaterialen. Hiernaast zal het door het zware gewicht langer duren het afdekzeil in positie te krijgen. Dit is tevens het voordeel van nylon, binnen enkele minuten ligt dit veel lichtere zeil waar u het hebben wilt. Een nylon afdekzeil loopt daarentegen wel weer meer risico op scheuren bij overmatige belasting. Een belangrijk ander verschil heeft niet te maken met gewicht maar met kwaliteit. De verschillende materialen kunnen elk een andere tempratuur en een andere druk verdragen. Deze verschillen kunnen hoog oplopen. Kijk dus goed naar welk materiaal u gebruikt en wat de kwaliteit van dit materiaal is. Een goed afdekzeil kan bijvoorbeeld 200 newton aan druk weerstaan en kan temperatuurschommelingen aan van -40 tot wel 80 graden Celsius.

Kleursysteem

Belangrijk in de keuze van uw afdekzeil is de kleur, omdat deze regelmatig aangeeft hoe sterk het zeil zal zijn. De belangrijkste kleuren zijn vrij logisch ingedeeld. Een blauw zeil is bestemd voor lichte taken, het is ongeveer 0.14mm dik. Hierna komen de gele en oranje kleuren. Deze zijn bedoelt voor wat intensievere taken. Ze zijn ongeveer 0.19mm dik. Hierna volgen nog de kleuren groen, zilver en bruin. Het bruine afdekkleed is 0.41mm dik en ziet men veel bij zwaar vervoer. Voor persoonlijk gebruik zijn blauw, geel en oranje dus het meest voor de hand liggend. Toch moet u er wel rekening mee houden dat niet elke leverancier dit kleursysteem hanteert. Het is dus goed mogelijk dat enkele kleuren ontbreken of er toch andere diktes aan verbonden zijn. Bestel nu uw afdekzeil bij pvc-tarp.com en het wordt helemaal op maat gemaakt. Als u niet zeker bent, neemt u dan gerust contact op zodat u zeker weet dat u geen miskoop doet!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn