Als kleine ondernemer doe je eigenlijk een beetje van alles. Je bent aan het werk, maar doet ook je eigen administratie, de planning en de belastingen. Dat klinkt misschien als veel werk, maar bovenstaande lijst is het meest gunstige scenario: wanneer je klanten ook daadwerkelijk tevreden zijn. Het komt geregeld voor dat een klant een product terugstuurt, of niet tevreden is met een geleverde dienst. In dat geval moet je terugvallen op juridische documentatie, die aangeeft wat je in dan moet doen. Je kunt die documentatie zelf opstellen, maar dan bestaat altijd de kans op vergissingen. Wil je zeker weten dat je juridische documentatie op orde is? Maak dan gebruik van een advocaat ondernemingsrecht. Of het nu gaat om geschillen met klanten of aandeelhouders, aansprakelijkheidskwesties, fusies of overnames; een advocaat ondernemingsrecht weet altijd hoe de vork in de steel zit. Waar kan een advocaat je bij helpen?

  • Het naleven van contracten
  • Opzetten van een startup
  • Overname van een bedrijf

Veel bedrijven stellen contracten op met hun leveranciers. Ze weten dan zeker dat de grondstoffen die ze nodig hebben altijd op tijd worden bezorgd. Het kan voorkomen dat daar geschillen over ontstaan, bijvoorbeeld wanneer één lading altijd te laat is, of de kwaliteit van de goederen steevast tekortschiet. In dat geval wijst men eigenlijk altijd naar het contract. De kwaliteit van de levering moet worden verbeterd, of er moet een boete worden betaald. Een advocaat ondernemingsrecht kan helpen om deze contracten zo gunstig mogelijk op te stellen. Wanneer een leverancier in gebreke blijft, weet je zeker dat jij daar de voordelen van plukt. Alles draait om een goede verwoording en om het duidelijk vastleggen van randzaken. Wil jij een advocaat ondernemingsrecht inschakelen? Surf dan eens naar https://www.brenneradvocaten.nl/advocaat-ondernemingsrecht/. Daar vind je alle informatie die je zoekt om een weloverwogen keuze te maken!

Advocaat ondernemingsrecht bij een startup

Wil jij beginnen met een nieuw bedrijf, of instappen in een bestaande organisatie? Ook dan kun je juridisch advies inwinnen bij een advocaat ondernemingsrecht. Deze kan bijvoorbeeld een oprichtingsovereenkomst voor je opstellen, of een aandeelhoudersovereenkomst uitschrijven. Die stukken zijn van cruciaal belang voor het succes van je startup. Ze geven aan hoe het bedrijf is opgezet en hoe de beschikbare middelen worden verdeeld. Zonder juridische kennis is het lastig om fouten in deze documenten op te sporen. Je kunt dan een overeenkomst tekenen die bij nader inzien niet in jouw voordeel werkt. Als jij een startup begint, wil je zelf controle houden over je werkzaamheden. Betrek daarom altijd een advocaat ondernemingsrecht in het proces. Ook bij een bedrijfsovername moeten er veel afspraken worden gemaakt. De financiële positie van het bedrijf moet duidelijk zijn wil je tot actie overgaan. Ook daarvoor is juridisch vooronderzoek van belang. Je kunt dan een bewuste keuze maken op basis van de juiste informatie. Wil je meer weten over de werkwijze van een advocaat ondernemingsrecht? Op bovenstaande site vind je alle rechtsgebieden waarop dit type advocaat actief is. Je komt dan meer te weten over de noodzaak van juridische ondersteuning in bepaalde situaties.

Een korte vraag

Heb je een juridische vraag die snel opgelost kan worden? Dan is het ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met een advocaat ondernemingsrecht. Je krijgt dan direct een persoonlijk advies dat aansluit bij jouw situatie. Ook bij Brenner Advocaten is dat mogelijk. Je komt direct in contact met een specialist met kennis van zaken. Zo weet je in een handomdraai hoeveel juridische hulp je nodig hebt. Wacht niet te lang met het inschakelen van professionele hulp. Dat kan in een later stadium veel tijd en geld besparen.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn