Zit u op voetbal en wilt u nu de blits maken op het veld? Misschien is het dan tijd voor nieuwe voetbalsokken. Met voetbalsokken kunt u uw outfit helemaal hip maken! Naast een mooi voetbalshirt en mooie schoenen zijn leuke sokken onmisbaar. Voor het laatste kunt u terecht bij ‘ColorMeSocks’, een online shop met een breed scala aan sokken die u kunt dragen bij voetbal. U kunt ze bijvoorbeeld dragen bij trainingen maar u zou ze ook met uw hele team kunnen aanschaffen en ze voor de uitwedstrijden kunnen gebruiken. Het is natuurlijk heel leuk om met voetbalsokken van beroemde voetbalclubs rond te lopen zoals sokken van Real Madrid, FC Barcelona of uw favoriete Nederlandse voetbalclub. Maar u kunt uw collectie uitbreiden door eens een kijkje te nemen bij het assortiment van www.colormesocks.nl, u kunt hier namelijk allerlei soorten originele voetbalsokken krijgen die een aanvulling kunnen zijn op uw bestaande collectie. Als u geïnteresseerd bent in voetbalsokken voor het hele team voor uitwedstrijden of een toernooi kunt u zelfs uw eigen ontwerp aanleveren. U zou dan bijvoorbeeld een leuke foto van het team op uw kous kunnen zetten. U zou ook een leuke tekst of een mooi logo op de kous kunnen laten drukken. Om uw eigen voetbalsokken te kunnen ontwerpen is er een minimale afname vereist, u kunt voor meer informatie hierover terecht op de website. Alle sokken zijn verkrijgbaar in de maten 31-35, 36-40 en 41-45. Kinderen, mannen en vrouwen kunnen voor sokken terecht bij ‘ColorMeSocks’.

Wat voor type voetbalsokken zijn er?

Bij ‘ColorMeSocks’ kunt u terecht voor allerlei typen sokken, onder andere voetbalsokken. Alle voetbalsokken zijn voorzien van een pasvorm die ondersteuning biedt aan uw voeten. De sokken hebben namelijk een verstevigend stuk bij de hiel en de voorvoet. Alle sokken die ColorMeSocks aanbiedt zijn gemaakt van duurzame materialen zodat u weer jaren vooruit kunt. Het assortiment van ColorMeSocks richt zich op verschillende kleuren en prints. Om te illustreren hoeveel verschillende kleuren u kunt krijgen laten we het aanbod binnen één kleur zien. Enkele verschillende voetbalsokken met de kleur blauw zijn:

  • sweet blue
  • navy blue
  • aqua blue
  • turquoise blue
  • provence blue
  • jeans blue
  • delts blue

Verder zijn er ook veel verschillende kleuren zoals rood, geel, oranje, groen en rosé aanwezig in ons assortiment. Als u een printje op uw voetbalsokken wilt kunt u ook terecht bij ‘ColorMeSocks’. Er zijn bijvoorbeeld sokken met een dieren printje zoals de ‘leeuw print’, ‘pink panther print’, ‘zebra print’ en ‘giraffe print’. Maar er zijn ook sokken met een willekeurige print zoals de ‘french moustache print’ of the ‘puzzeled print’. Verder kunt u sokken kopen met een tekst erop zoals ‘Dream Team’.

Materialen

De voetbalsokken die u kunt krijgen bij ColorMeSocks zijn allemaal van goede kwaliteit. De sokken zijn gemaakt van 14 % katoen, 80 % polyamide en 6 % elastomeer. Wat zijn dit eigenlijk voor materialen? Katoen is een materiaal dat uit de katoenplant komt. De vezels van de katoenplant worden veelal gesponnen zodat er een stof kan worden geproduceerd. De katoenplant is een mooi materiaal om mee te werken omdat bij de productie van stoffen maar ongeveer 10 % van de katoen verloren gaat, maar liefst 90 % kan dus worden omgezet in een eindproduct. Door katoen te spinnen wordt de stof luchtdoorlatend, waardoor het een prettige stof is voor het maken van kleding, zo ook voetbalsokken. Er zijn verschillende soorten katoenplanten op de wereld. De meest voorkomende katoen is de Gossypium horsitum, ook wel de behaarde katoenplant genoemd. Deze plant groeit in voornamelijk in Centraal- Amerika. Om katoen te telen zijn de weeromstandigheden erg belangrijk. Zo zijn er lange vorstvrije periodes nodig waarin er veel zon schijnt en voldoende regen valt. Hoewel de plant vooral groeit in Centraal- Amerika vindt de productie van katoen vooral plaats in China, India en de Verenigde Staten. Polyamide is een andere naam voor nylon. Deze stof wordt geproduceerd door van benzeen een kunststof te maken. Vanuit deze kunststof worden vervolgens korrels gemaakt of het wordt direct gesponnen tot stof. Polyamide heeft de voordelige eigenschappen dat het transpiratie doorlaat en dat de stof goed vorm houdt. Vooral voor sporten is polyamide daarom ideaal, zo ook voor voetbalsokken. Polyamide heeft ook als voordeel dat het een duurzame stof is als je het vergelijkt met bijvoorbeeld katoen. Veelvuldig wassen van de stof is geen probleem, de vorm blijft erin bestaan en de stof blijft lang goed. Een nadeel van het fabriceren van polyamide is dat er fossiele brandstoffen worden gebruikt in het productie proces. Hierdoor heeft het slechte invloed op het milieu. Hier staat tegenover dat doordat de stof langdurig kwaliteit behoud het misschien op de lange termijn beter is dan bijvoorbeeld katoen, waarbij veel bestrijdingsmiddelen en water wordt gebruikt. Polyamide wordt vooral in het Verre Oosten geproduceerd, denk bijvoorbeeld aan Japan en Zuid- Korea. Ook in China is er een groei van fabrieken die polyamide maken gaande. De confectie van polyamide vindt plaats in landen zoals Indonesië, Thailand, Turkije en Armenië, Oekraïne en Hongarije. Tot slot wordt er Elastomeer gebruikt in de voetbalsokken van ‘ColorMeSocks’. Elastomeer is een stof die gemaakt is van polymeer met een soort rubber. Het rubber zorgt ervoor dat de stof rekbaar is en dat hierdoor de stof goed mee kan bewegen met bijvoorbeeld de voet. Elastomeer zorgt voor de flexibiliteit in de voetbal sok en is daarom onmisbaar voor de fanatieke voetballer.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn