Als je naar de mensen kijkt als diersoort, dan zie je dat de mens zijn natuurlijke omgeving in rap tempo is ontgroeid. Andere dieren (behalve de dieren die mensen hebben gedomesticeerd) leven in een precaire harmonie met de omgeving waar ze deel van uit maken. Mensen zijn echter helemaal losgekomen van hun natuurlijke omgeving en leven nu bijna overal in een door mensen zelf gefabriceerde omgeving met flatgebouwen, rondrazende auto’s, vliegtuigen, treinen en noem het allemaal maar op. Het is enerzijds mooi dat we niet langer hoeven te overleven in de jungles en dat we dus niet meer bang hoeven te zijn dat we worden verscheurd door wilde dieren. Maar het probleem is wel dat deze bevrijding uit de natuur veel te snel is gegaan. De evolutie kan dat niet bijhouden en dus zijn we als mens niet thuis in onze omgeving. Dat brengt de nodige stress en onrust met zich mee. We worden overladen door prikkels en daardoor zijn onze gedachten en emoties constant actief. De kunst is om ondanks die drukte toch je kalmte te bewaren en rust te vinden. Om die rust te bereiken kun je een mindfulness retraite bijwonen bij Beyond Mindfulness. Tijdens een mindfulness retraite train je je geest om ondanks de drukte van de omgeving rustig te blijven. Je traint je geest en je emoties om in het hier en nu te blijven. Na een mindfulness retraite voel je de rust die je nodig hebt om het drukke leven te trotseren. Als je vaker naar een mindfulness retraite gaat, dan wordt deze rust steeds beter ontwikkeld. Op den duur ben je dan in staat om alle prikkels die binnenkomen en je aandacht opeisen van je af te laten glijden. Je voelt de emoties wel en je bespeurt allerlei gedachten, maar je wordt er niet meer door meegetrokken. Je bent als een rots in de branding die ondanks de golven die constant op je blijven beuken standvastig blijft. Een mindfulness retraite is zelf uiteraard ook ver verwijderd van de drukte, zodat je tijdens een mindfulness retraite ook tot rust kunt komen. Je kunt de batterij tijdens een mindfulness retraite dan ook heel goed opladen. Als je merkt dat je je kalmte verliest en dat je weer wordt meegezogen door de zorgen van alledag, dan is het tijd om weer naar een mindfulness retraite te gaan. Je kunt voor mindfulness terecht bij Beyond Mindfulness.

Mindfulness retraite en andere toepassingen

Als je op zoek bent naar een manier om je geest en emotionele systeem te kalmeren, om meer rust te voelen en om de regie over je leven weer in eigen handen te krijgen, dan is mindfulness een goede optie. Je kunt bij Beyond Mindfulness terecht voor de bovengenoemde retraite, maar je kunt er ook terecht voor:

  • Mindfulness cursussen
  • Angst coaching
  • Zelfcompassie training
  • Mindfulness op de werkvloer

Je kunt de meditatie dus ook heel gericht inzetten voor specifieke doeleinden.

Kijk snel op de website en meld je aan voor een mindfulness cursus

Via de website van beyondmindfulness.nl kun je zien waar en wanneer je terecht kunt indien je een retraite wilt bijwonen of als je een cursus wilt volgen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn