Zodra de zon gaat schijnen, trekken wij Nederlanders het liefst naar buiten. Helaas komen we immers veel te weinig buiten de deur, doordat zo velen van ons een baan hebben waarvoor we de hele dag binnen moeten zitten. Maar komen we thuis, dan kunnen we de tuinmeubelen naar buiten trekken en lekker in de zon gaan zitten genieten. Merk jij dat je dit eigenlijk toch te weinig doet? Dan kan het zijn dat het tijd is voor jou om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Wees eens eerlijk voor jezelf, vind je ze nog wel mooi en zitten ze eigenlijk wel lekker? Comfort is van groot belang, want zit je niet comfortabel, dan zal het immers veel minder vanzelfsprekend zijn om je vrije tijd op je terras of in je tuin door te brengen. Je zult dan veel eerder de neiging hebben om dan toch meer waar gewoon op de bank te ploffen. Hoe begrijpelijk dat ook is, het is toch echt aan te raden om naar buiten te gaan. Je lichaam kan dan namelijk onder invloed van de zonnestralen vitamine D aanmaken en dat is voor je humeur echt erg belangrijk. Ook voor je botten en voor andere lichaamsfuncties is voldoende vitamine D van belang. Dus koop nieuwe en comfortabele tuinmeubelen en zorg ervoor dat je vaker gebruik maakt van de mogelijkheden die jouw tuin of balkon te bieden hebben. Bij tuinmeubelen is zoveel keus, dat er ook voor jou echt een goede optie te vinden is. Heb jij bijvoorbeeld weinig tijd over om te ontspannen buiten, kies dan voor een grote eettafel voor buiten met fijne, bijpassende stoelen. Als je iedere mooie dag buiten gaat eten, dan zul je toch zo heel wat tijd in de buitenlucht door kunnen brengen. Daarbij, buiten eten is natuurlijk ook gewoon heel erg fijn, het geeft weer een heel andere dimensie aan de maaltijd. Reden genoeg dus om eens op zoek te gaan naar nieuwe tuinmeubelen.

Kies de juiste tuinmeubelen

Wil jij nieuwe tuinmeubelen aan gaan schaffen, dan is het belangrijk om van te voren te weten waar je bij aanschaf op moet letten. Zorg ervoor dat je de juiste keus maakt, zodat je de meubels ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Waar moet je nu precies op letten? In de eerste plaats, het kwam hierboven ook al aan bod, is het natuurlijk belangrijk dat de tuinmeubelen comfortabel zijn. Kun je niet lekker op de stoelen of de bank zitten, dan zul je ze alsnog niet gaan gebruiken. Comfort moet dus echt boven aan je lijstje staan. Wil je een eettafel met stoelen kopen, dan is het belangrijk dat de hoogte van de tafel en de stoelen op elkaar afgestemd is. Het is immers heel ongemakkelijk eten als je eigenlijk te laag zit ten opzichte van de eettafel, maar ook een te lage tafel is erg vervelend. Kies daarom het liefst voor een set, waarbij de tafel en stoelen bij elkaar horen, zodat je zeker weet dat ze wat formaat betreft goed bij elkaar passen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de tuinmeubelen bij jouw gedrag passen. Ben jij niet het type dat iedere keer de tuinmeubelen goed op gaat bergen, om ze zo te beschermen tegen weersinvloeden, kies dan voor stevige meubelstukken die tegen een stootje kunnen. Je bespaart jezelf daarmee een hoop ergernis en je voorkomt dat je de meubels in de schuur laat staan en niet gaat gebruiken, omdat je geen zin hebt om ze weer op te ruimen. Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk dat jij de tuinmeubelen gewoon mooi vindt. Ze moeten goed passen bij jouw eigen stijl en bij de stijl van jouw huis. Je zorgt er op die manier voor dat je eenheid creëert en dat alles er ook gewoon mooi uitziet. Het oog wil immers ook wat.

Oude Wesselink

Bij de aanschaf van tuinmeubelen let je dus op:

  • stijl en kleur
  • comfort
  • stevigheid van het materiaal
  • afmetingen van de tafels en stoelen

Wil jij een ruime keus hebben aan tuinmeubelen, dan moet je eens een kijkje nemen bij Oude Wesselink. Zij bieden veel verschillende opties, van gewone tuinstoelen en tuintafels, tot complete sets en loungemeubelen. Zit jij vooral alleen buiten en wil je dan heerlijk kunnen zonnen of ontspannen een boek kunnen lezen, dan zijn de loungemeubelen of loungesets voor jou een uitstekende keus. Gebruik jij de tuinmeubelen vooral voor buiten eten of voor het ontvangen van visite, dan zit je waarschijnlijk liever op een gewone stoel. Kies dan voor een gewone tuinset of stel zelf een set samen van een of meerdere tafels met mooie tuinstoelen. Bij deze zaak profiteer je bovendien van het feit dat zij tuinmeubelen van verschillende materialen in hun assortiment hebben. Je kunt bij hen kiezen voor vlechtwerk, maar ook voor teakhout of voor aluminium. Alle materialen hebben natuurlijk zo hun eigen eigenschappen, dus kies vooral het materiaal dat het best bij jou past. Zit jij graag in de schaduw? Dan is het goed om te weten dat deze zaak naast meubels ook paviljoens en parasols verkoopt. Zo zorg je ervoor dat jij niet in de volle zon hoeft te zitten, ideaal als je snel verbrandt of als het gewoon echt te warm is buiten. Bovendien vind je bij Oude Wesselink ook nog beschermhoezen en kussens voor bij jou tuinmeubelen. Je kunt bij hen dus terecht voor alles wat jij voor je zithoek buiten nodig hebt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn