Iedereen beleeft seks op een andere manier. Voor de één is het iets heel intiems en persoonlijks, terwijl het voor de ander een leuk tijdverdrijf is. Deze twee visies sluiten elkaar echter niet uit en zijn ook niet gebonden aan de sekse van een persoon. Iemand kan met de ene partner de seks heel intiem beleven, terwijl het met een andere partner (waar misschien niet een evenzo sterke emotionele band mee bestaat) vooral een leuk en speels gebeuren is. Hoe je de daad ook ervaart, seksspeeltjes kunnen de ervaring aanzienlijk intenser maken. Ze stimuleren op een fysieke manier of moedigen de gebruiker aan om een andere rol aan te nemen in het seksuele spel. Dit is niet voor iedereen weggelegd en daar is natuurlijk niets mis mee. Je moet er klaar voor zijn om seksspeeltjes toe te laten in je slaapkamer en in je fysieke relatie met je partner. Met seksspeeltjes verleg je wel duidelijk de grens van intieme interactie naar speelse lichamelijkheid. De focus zal meer komen te liggen op wat je samen aan plezier kunt hebben en hoe je elkaar kunt bevredigen. Tegelijk kan het gebruik van seksspeeltjes ook een bestaande relatie een steviger fundament geven. Je komt nader tot elkaar in een situatie waarin je elkaar goed moet kunnen vertrouwen. Een vibrator of een set anale kralen zijn voor de meeste mensen geen alledaagse objecten en een eerste ervaring met deze seksspeeltjes kan een beetje onwennig of spannend zijn. Je moet dan weten dat je partner je grenzen kent en deze zal respecteren. Praat met elkaar over de mogelijkheden van het gebruik van seksspeeltjes en hoe ver je daarin samen wil gaan. Waar je de grens trekt verschilt per persoon en per situatie. Luisteren naar elkaar is bij zulke aangelegenheden extra belangrijk. Je kunt samen een moment nemen om je te oriënteren op het aanbod. Seksspeeltjes zijn eenvoudig via internet op te zoeken en te bestellen. Net als andere artikelen die je online kunt kopen, worden voor seksspeeltjes recensies geschreven door al dan niet tevreden gebruikers. Hieruit kun je ongeveer afleiden hoe men de functie en de effectiviteit van het speeltje waardeert. Neem hier rustig de tijd voor en bespreek met elkaar wat je fijn of spannend zou vinden. Wanneer je met niemand rekening hoeft te houden en toch je eigen seksuele ervaring een beetje wilt opkrikken, kun je natuurlijk ook prima op zoek naar seksspeeltjes om in je eentje te gebruiken. Hiervoor zal men vaak uitkomen bij dildo’s en vibrators. Deze kunnen worden gebruikt voor zowel vaginale als anale stimulatie en zijn daarom voor iedereen geschikt.

Maak het spannend met seksspeeltjes

Of men de toevoeging van seksspeeltjes aan de seksuele ervaring waardeert, is voor iedereen dus anders. Wanneer je nog nooit seksspeeltjes hebt gebruikt, is het in ieder geval een kwestie van experimenteren om te weten of je ze prettig vindt en zo niet, of je ze misschien op een andere manier wilt gebruiken of een andere soort wilt uitproberen. Net als met het uitproberen van nieuwe standjes met alleen je lijf en dat van je partner, is het aftasten wat werkt en wat niet. Hiervoor geldt ook dat het prettiger is deze ervaring te delen met iemand die al een beetje van wanten weet en precies weet waar de eventuele valkuilen zitten. Een ervaren persoon zal ook sneller in de gaten hebben wanneer iets niet gaat zoals het zou moeten. Zeker omdat seksspeeltjes heel bijzonder vormgegeven kunnen zijn, is het niet altijd duidelijk wat ermee moet gebeuren. Om stuntelen te voorkomen, is het dus prettig te experimenteren met seksspeeltjes in het gezelschap van iemand die dit vaker heeft gedaan. Dit kan op zich al een spannende ervaring zijn. Heb je eenmaal door wat je prettig vindt en wat niet, dan kun je gerichter gaan besluiten welke seksspeeltjes de slaapkamer in komen en hoe je ze wilt gebruiken. Je beslist dan zelf de mate van spanning en sensatie in je sensuele activiteiten. Het idee van seksspeeltjes is niet per definitie dat je je seksuele grenzen verlegt, maar ze nodigen er zeker toe uit. Aan wie een dergelijke houding ten opzichte van seks besteed is, zal zich heel goed met seksspeeltjes kunnen vermaken.

Koop ze online

Je kunt seksspeeltjes kopen in gespecialiseerde winkels of via internet. Het kopen via internet heeft (zeker voor producten zoals seksspeeltjes) een aantal voordelen:

  • integriteit (niemand hoeft te weten wat je koopt)
  • veilige betaling
  • snelle levering
  • goede mogelijkheden tot prijsvergelijking
  • een uitgebreid leverbaar assortiment
  • een lagere drempel voor beginnelingen om aan seks gerelateerde artikelen te kopen

Als nieuwkomer in de wereld van seksspeeltjes, zal je waarschijnlijk vragen hebben. In een fysieke winkel worden deze beantwoord door de winkelmedewerkers, maar deze ontbreken natuurlijk in een webwinkel. In plaats daarvan is er een klantenservice die in de regel vaak tijdens kantoortijden te bereiken is. Het is misschien voor fulltime werkende burgers niet de meest ideale manier om tijdens werktijd te bellen met de klantenservice van een online sekswinkel. Er zijn dan ook andere manieren om antwoord te krijgen op je vragen. Er bestaan gespecialiseerde online fora waar kwesties rondom seks, seksualiteit en seksattributen besproken worden. De webwinkel zelf zal ook een aantal pagina’s hebben waarop de meest gestelde vragen beantwoord worden. Verder is het ook een kwestie van zelf uitzoeken hoe je seksspeeltjes een plek kunt geven in je seksuele ervaring. Het ontdekken is deel van de opwinding die hoort bij het gebruiken van hulpmiddelen bij de seks.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn