Heb jij letsel opgelopen door de schuld van iemand anders? Dan kan een letselschade advocaat jou helpen! Niet alleen kan deze juridische specialist jou bijstaan in het bepalen van de hoogte van de schade en de haalbaarheid van de eis, maar hij of zij kan ook voor jou naar de rechter stappen op het moment dat er geen overeenstemming wordt bereikt met de tegenpartij. Een letselschade advocaat kan jou helpen bij zowel materiële als immateriële schade en kan de afwikkeling van het hele proces een stuk gemakkelijker maken voor jou.

Verschillende soorten kosten

Wanneer is er nu sprake van een situatie waarin je de hulp van een letselschade advocaat nodig hebt? Het gaat hierbij om situaties waarbij jij schade oploopt, maar de schuld hiervan niet bij jou ligt. Je kunt dan denken aan verkeersongelukken, maar ook aan ongevallen op het werk of bij iemand anders thuis. Er zijn verschillende soorten die jij kunt hebben als gevolg van een dergelijk ongeval. Zo kun je te maken hebben met medische kosten, omdat jouw verzekering bijvoorbeeld niet alle nodige behandelingen vergoed. Ook kan het zo zijn dat je als gevolg van het ongeluk een periode niet aan het werk kunt gaan en daardoor minder inkomsten hebt. Ook dat kan een letselschade advocaat voor jou claimen bij de tegenpartij. Hou jij blijvende klachten over aan het ongeval? Dan kan het zelfs zo zijn dat jij helemaal niet weer aan het werk kunt en dus voor vele jaren inkomsten moet missen. Blijvende klachten vragen vaak ook om aanpassingen aan je huis, bijvoorbeeld het rolstoelvriendelijk maken ervan. Soms is het niet mogelijk je huidige woning voldoende aan te passen aan de nieuwe situatie en zul je moeten verhuizen. Ook deze kosten kan een letselschade advocaat voor jou verhalen op de verantwoordelijke voor het ongeval. Tot slot kun je ook klachten ervaren die niet direct lichamelijk zijn, zoals vermoeidheidsproblemen, angstaanvallen of concentratieproblemen. Ook dit valt onder de schade als gevolg van het letsel.

Gratis letselschade advocaat

In een ideale situatie kom je er natuurlijk zelf uit met de tegenpartij die verantwoordelijk gehouden kan worden voor het ongeval. Maar lukt dit niet, dan is het raadzaam een letselschade advocaat in te schakelen. Kies je voor een van de specialisten van TOP Letselschade, dan kost jou deze hulp helemaal niets. Hoe gaan zij nu precies te werk? Er zijn verschillende stappen die gezet moeten worden:

  • kennismakingsgesprek om jouw verhaal te leren kennen
  • uitleg over de manieren waarop zij jou kunnen helpen
  • verzamelen van bewijsstukken, zoals schadeformulieren, proces-verbaal en getuigenverklaringen
  • melden van klachten bij jouw arts
  • contact met tegenpartij en zijn of haar verzekering

Jouw letselschade advocaat zal jou goed begeleiden, om jou zo soepel mogelijk door het hele proces te brengen. Je hebt met het ongeval immers al genoeg meegemaakt. Zo kun jij je zoveel mogelijk richten op het herstelproces en hoef jij je niet druk te maken om het regelen van zaken met de verzekering. Doordat zij ook meteen een voorschot vragen, hoef jij je ook over de financiën geen zorgen te maken. Heb jij een letselschade advocaat nodig, dan is TOP Letselschade dus een goede keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn