Als jij je bed op wilt maken, dan kun je kiezen uit veel verschillende soorten overtrekken. Een van de opties die je hebt, is het linnen dekbedovertrek. Daarnaast zijn er natuurlijk ook varianten van andere materialen, zoals katoen of jersey. Het materiaal vormt natuurlijk een belangrijk punt bij het kiezen van een overtrek, waarom juist kiezen voor een linnen dekbedovertrek? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen, waar we straks verder op in gaan. Naast materiaal, spelen ook kleur en dessin natuurlijk een rol bij het al dan niet kiezen voor een bepaald overtrek.

Linnen dekbedovertrek of ander materiaal?

Zoals gezegd is materiaal een belangrijke factor in de keuze van jouw beddengoed. En als dit tot nu toe nog niet zo is geweest, dan zou dit wel zo moeten zijn. Om goed te kunnen slapen, is het van belang dat jij je op je gemak voelt in bed, dat je er comfortabel in ligt. Een linnen dekbedovertrek kan daarbij een rol spelen, naast natuurlijk het matras dat je gekozen hebt en het dekbed waar je onder slaapt. Het matras moet niet te hard of te zacht zijn en je goede ondersteuning bieden. Het dekbed moet je warm houden, maar niet te warm maken, want ook dan kun je niet lekker slapen. En ook het overtrek speelt dus een rol. De ene stof voelt zachter aan dan de andere en de ene voelt ook warmer aan dan de andere. Voor veel mensen is een linnen dekbedovertrek een uitstekende keus omdat deze:

  • hypo allergeen is
  • goed vocht absorbeert
  • in alle seizoenen comfortabel is

Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde materialen en dat betekent dat zij goed op moet letten waar een overtrek van gemaakt is. Een variant die hypo allergeen is, is dan erg handig. Hier zal niemand zomaar allergisch op reageren! Een goede absorptie van vocht komt ook goed van pas. Iedereen zweet immers ’s nachts wel eens en het is prettig om dan niet doorweekt wakker te worden. Een linnen dekbedovertrek is bovendien warm in de winter en voelt koel aan in de zomer. Daardoor is het in alle seizoenen geschikt om te gebruiken.

Mooie kleuren en dessins

Zoals gezegd speelt materiaal een belangrijke rol in jouw keuze en een linnen dekbedovertrek kan voor veel mensen dus een uitstekende keus zijn. Maar dat speelt niet alleen een rol, je wilt ook dat het er mooi uitziet, dat het overtrek past bij jouw interieur. Daarom kun je bij Casa Comodo kiezen uit veel verschillende kleuren en dessins. Je vindt bij hen een linnen dekbedovertrek in effen kleuren en daarbij kun je uit bijna alle kleurvarianten kiezen die je maar kunt bedenken. Naast de effen exemplaren bieden ze ook diverse dessins, zoals smalle of bredere strepen. Door deze keus in kleur en dessin kun je zeker een exemplaar vinden dat mooi bij jouw interieur past. Welke variant je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je er heerlijk onder kunt slapen. Een linnen dekbedovertrek van Casa Comodo is comfortabel en zorgt voor een gevoel van luxe en dat gewoon in je eigen huis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn