Er zijn heel veel manieren om een kinderkamer op te leuken door dingen aan de muur te hangen. U kunt bijvoorbeeld leuk behang gebruiken of schilderijen ophangen. Maar een van de makkelijkste manier is toch om muurstickers kinderkamer te gebruiken. Er zijn vele soorten muurstickers die u kunt gebruiken. Zo kunt u op internet zoeken naar ‘muurstickers kinderkamer’ en dan krijgt u meteen vele hits. Een van de webwinkels die u kunt vinden door op Google ‘muurstickers kinderkamer’ in te toetsen is mijnkinderkamer.nl. Op deze webshop hebben ze een enorm aanbod van stickers die u kunt gebruiken om met muurstickers kinderkamer op te leuken. De categorieën die ze hanteren zijn:

  • Nouvelles images
  • Room decor kids
  • Walls of the wild
  • Kek Amsterdam
  • Overig
  • Bomen, uilen en aapjes

Maar er zijn veel meer webwinkels die u kunt vinden door ‘muurstickers kinderkamer’ op Google in te toetsen. U kunt hier gewoon uiteraard even voor gaan zitten en zo de perfecte muurstickers vinden. Wij raden u echter aan in zee te gaan met de mensen van mijnkinderkamer.nl. Zij leveren kwaliteit en bieden scherpe prijzen. Desalniettemin kunt u zich afvragen hoe u kunt weten of de muurstickers wel plakken op uw muur en hoe u verder moet als u de muurstickers in huis heeft? Deze twee vragen zullen wij in dit artikel behandelen en beantwoorden.

Welke muurstickers kinderkamer plakken goed?

Wanneer u heeft besloten om met muurstickers kinderkamer op te vrolijken dan is de klus niet zomaar geklaard. Het is bijvoorbeeld belangrijk om van te voren te weten wat voor ondergrond nodig is om een muursticker succesvol op te plakken. We zullen hier de verschillende oppervlaktes beschrijven die wel geschikt zijn voor muurstickers en degene die dit niet zijn. Allereerst zijn er zeven muurtypes die zeer geschikt zijn om muurstickers op te plakken. Ten eerste is een type muur die geschikt is de nette gladde muur die in veel huizen voorkomt. Hierbij kunt u gemakkelijk met muurstickers kinderkamer beplakken. Een andere optie is tegels, bijvoorbeeld in de badkamer. Hier plakken de stickers ook goed op. Alleen zullen er weinig kinderkamers zijn met deze soort muren. Daarnaast kunnen muurstickers niet alleen op muren worden geplakt maar het oppervlakte van ramen is er ook zeer geschikt voor. Door het gladden oppervlak hiervan is dit een van de meest geschikte ondergronden voor stickers. Net als glas is metaal ook heel geschikt, u kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een metalen koelkast. Maar ook op kasten kunt u goed muurstickers plakken. Als u de kast is uw kinderkamer saai vindt kunt u daarom met muurstickers kindermaker leuker maken. Ook op plastic zijn muurstickers goed te gebruiken. Bijvoorbeeld op plastic bakken of delen van kasten. Als laatste kunt u zelfs muurstickers gebruiken op behang dat glad is. Als u dus niet helemaal tevreden bent met het behang dat u op de kinderkamer heeft hangen of het misschien gewoon wil opvrolijken dan kunt u met muurstickers kinderkamer versieren. Daarnaast zijn er drie muurtypes waar u geen muurstickers op kunt plakken. Het is belangrijk dat u van te voren kijkt of u een dergelijk type muur heeft zodat u niet de stickers voor niets besteld. De eerst type muur waar geen muurstickers opgeplakt kunnen worden zijn as muren. Dit zijn de soort muren waar veel losse deeltjes op zitten, hierdoor kan een sticker niet genoeg plakken en zal er dus na enige tijd vanzelf af vallen. Daarnaast kunnen muurstickers ook niet op kinderkamers worden opgehangen waar een onderbroken ondergrond is. Als er grote spleten of iets dergelijks in de muur zitten kunnen de stickers niet goed opgeplakt worden. Ook kunnen de muurstickers niet op kinderkamers worden opgehangen waar een oneven oppervlak is. Als de muur van uw kinderkamer een van de hierboven beschreven muren heeft en het dus niet mogelijk is om een muursticker direct op de muur te plakken hebben wij nog wel een oplossing voor u. In dit geval kunt u namelijk een plank in precies dezelfde kleur beschilderen en behangen als de muur, deze kunt u dan op de muur bevestigen en hier de muursticker opplakken. Op deze manier kunt u toch met muurstickers kinderkamer opleuken.

Hoe bevestig je een muursticker?

Een muursticker bevestigen is heel erg simpel te doen. Het is echter wel handig om te weten wat u precies dient te doen zodat u de muursticker ook zo mooi mogelijk kunt ophangen. Het zou natuurlijk zonde zijn als er allemaal luchtbobbeltjes ontstaan onder de sticker. Na het opzoeken van ‘muurstickers kinderkamer’ op internet en het kopen van de stickers kunt u de stickers ophangen doormiddel van de volgende vier stappen.

  • Zorg er allereerst voor dat het gebied waar u de sticker gaat opplakken zo schoon en glad mogelijk is. Alle stofdeeltjes kunnen de plakkracht van de sticker belemmeren. Ook moet u de ondergrond zo uitzoeken dat er geen diepteverschillen zijn.
  • De tweede stap is het verwijderen van het beschermlaagje van de sticker. Zorg er hier echter voor dat de sticker niet dubbelslaat en aan zichzelf gaat plakken, als dit gebeurd kunt u de sticker wel weggooien.
  • De derde stap is het opplakken van de muursticker op het gebied waar u het wil. Zorg ervoor dat de muursticker meteen goed opgeplakt is en dat er geen vouwtjes of luchtbelletjes onder zitten.
  • Als er nog wel kleine vouwtjes of luchtbelletjes onder zitten dan kunt u deze weg wrijven met een plastic spatel of een bankpas. Doe het echter wel zo voorzichtig mogelijk want u wilt de sticker natuurlijk niet beschadigen.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn